Paulína Hudáková v utkání proti Švýcarsku. Foto: IFF Paulína Hudáková v utkání proti Švýcarsku. Foto: IFF
8. 12. 2023 Mistrovství světa žen (3) KOMENTÁŘŮ

Zázrak se nestal, jedeme pro páté místo, velí Jedlička po Švýcarkách. Musíme se soustředit na natrénované věci, říká Paulína Hudáková

 



Slovensku se nepovedlo projít mezi elitní čtveřici mistrovství světa žen v Singapuru. Český trenér tamní reprezentace Michal Jedlička po zápase lakonicky konstatoval, že zázrak se nestal a jeho tým se musí soustředit na vybojování páté příčky. Útočnice Paulína Hudáková pak říká, že takové výpadky, jako tým předvedl na začátku druhé třetiny, se prostě nesmí stávat.

Hlavní trenér Michal Jedlička byl po zápase hodně zklamaný. „První třetina poměrně kvalitní, měli jsme tam dobrou obranu i protiútoky, ačkoliv jsme dvakrát zaspali na středu a dostali triviální góly, to by se nám na této úrovni stávat nemělo. Bohužel, rozhodla druhá třetina, to co jsme tam předvedli, to byl totální… No prostě jsem z toho hrozně moc zklamaný, protože se dnes se Švýcarkami dalo určitě hrát,“ smutnil.

To Paulína Hudáková si nemyslela, že se zápas přímo zlomil ve druhé třetině. „Nesouhlasím s tím, měli jsme tak asi čtyři až pětiminutový výpadek, který Švýcarky využily a my jsme už do konce druhé třetiny, respektive ve třetí třetině nedokázali zkrátit gólový výsledek,“ řekla útočnice FBC Ostrava.

Slovenským hlavním cílem ale bylo a je dostat se na páté místo. „Máš pravdu, je to tak. Šli jsme s tím, že můžeme udělat nějaký zázrak, ale to to se nepovedlo. Druhá třetina byla fakt hrozná, podělali jsme to. Ale mančaft je nastavený tak, že zázrak jsme neudělali a jdeme pro páté místo,“ velí Michal Jedlička.

Na tom se s Paulínou Hudákovou shodne. „Každé čtvrtfinále je to, co by si tým chtěl zahrát, potenciálně samozřejmě ještě výše. Víme, že jsme to mohli urvat, bohužel se nám to nepodařilo a teď se musíme soustředit na zápasy o páté místo,“ hodnotí.

Co proto udělat? „Musíme se soustředit na věci, které máme natrénované, musíme se dívat okolo sebe, vědět o hráčkách, a nesmí se nám stávat takové chyby, protože na ně doplácíme a pak to nejsme schopní zvrátit na naší stranu,“ popisuje Hudáková. Je příslibem výkon například ze třetí třetiny proti Švýcarsku? „Určitě, musíme se soustředit na naši hru, v hlavách musíme mít to, co chceme hrát a vyvarovat se chyb, protože ty nás stojí výsledky a nevyhrané zápasy,“ popisuje útočnice.

„Zítra hrajeme s Lotyšskem, hráli jsme s nimi na Six Nations Cupu, mají dvě, tři nebezpečné hráčky, bude to jenom o nás, jak k tomu přistoupíme a odehrajeme zápas našim game planem. Pokud to zvládneme, tak nebudeme mít problém,“ už plánoval kouč Michal Jedlička.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Michal napsal:

    Upřímně řečeno nevím jaký zázrak by se musel stát, aby Slovenky či kdokoli jiný postoupil na úkor silné čtyřky. Dvě, tři MS zpět dokázali soupeře semtam i zatlačit a tam kdyby přišlo velké štěstí, že by dali šance, dalo se dotáhnout. Ale teď je to vždy tak o dvou, třech brejcích, tam ani není z čeho ty góly dát a z čeho ten zázrak udělat.

    • Kapr napsal:

      Absolutne s tebou suhlasim namiesto toho aby pomenovali prečo ešte stále nemame na to aby sme ich porazili tam rozprava o zázraku ….smutné hlavne Jedlička už nemá co týmu dať,

      • Petr 2 napsal:

        To vůbec nejde za Jedličkou. Problém jsou peníze, kterých není na Slovensku ve florbale dostatek. Placený management týmu, placení trenéři, fyzioterapeuti, kondiční trenéři, výživoví poradci, sportovní psychologové, a to buď přímo v klubu nebo externě spolupracující, k tomu možnosti kondičních tréninků a regenerace pro hráče, zajištěná doprava a ubytování na zápasy, aspoň častečné materiální vybavení hráčů, to jsou vše záležitosti, které jsou u lepších českých klubů alespoň částečně běžné. Cílem je, aby hráči pouze kvalitně trénovali a měli zajištěn potřebný servis. Prostě profesionalizace zázemí, bez toho se nedá posunout na vyšší úroveň.

Napsat komentář

*