Kapitánka českého národního týmu Eliška Krupnová. Foto: IFF Kapitánka českého národního týmu Eliška Krupnová. Foto: IFF
9. 12. 2023 Mistrovství světa žen (1) KOMENTÁŘŮ

Musíme eliminovat Kauppi lajnu velí před semifinále kapitánka Eliška Krupnová

 



Nadešel klíčový zápas světového šampionátu žen v Singapuru. Před Češkami je semifinále proti Finsku a po jasné výhře nad Dánskem je tým dobře naladěný. Kapitánka Eliška Krupnová hlásí, že cílem musí být eliminovat formaci dvojčat Oony a Veery Kauppi, tedy inkasovat od nich maximálně dvě branky.

Jednoznačné vítězství 13:1 poslalo Češky do semifinále šampionátu proti Finkám. „Dánky nebyly nejtěžší soupeř, asi to nebyla úplně zkouška pro nás. My se musíme pečlivě připravit na to, že v sobotu to bude jiné kafe,“ plánovala kapitánka týmu po úspěšném čtvrtfinále.

Možná to zní neuvěřitelně, ale sama Eliška Krupnová vůbec poprvé zaznamenala hattrick v utkání světového šampionátu. „Týmová výhra je nejdůležitější, ale jsem ráda, že se mi povedlo dát nějaké góly a asistence,“ přemítala.

Postup do semifinále také znamená, že se Češky v roce 2025 představí při premiéře ženského florbalu na světových hrách. „My ale míříme výše, toto byl nižší cíl,“ usmála se.

Pro semifinále věří taktickému plánu trenérů. „Finky se spíše chystají na Švédky, nás si myslí, že přejedou vždycky. My do toho jdeme s tím, že se s námi moc nepočítá, ale věřím, že je dokážeme překvapit. Takticky určitě už na tom trenéři pracují,“ hodnotí.

Cíl je jednoznačný, eliminovat lajnu dvojčat Kauppi. „Já tady samozřejmě nemůžu odhalit náš herní plán, varianty tam jsou. Vím o třech, protože trenéři se na to, jak vyzrát na Finky, připravují skoro dva roky. Je to nekonečná otázka, nejenom pro nás, ale i pro Švédky nebo Švýcarky. Jak zastavit tuhle lajnu… Varianty tam jsou, ale nemůžu je odhalit. Je potřeba je eliminovat, což znamená, že dají nízký počet gólů, řeknu třeba dva,“ naplánovala.

Do Singapore Indoor Stadium se těší. „Mám informaci, že tam bude natažený povrch na betonu, což úplně nevítám. Protože to bude hodně tvrdé. Nevadí mi, že míček skáče, ale jde o kroky a brzdy. Určitě bude hala krásná, jenom věřím, že přijde dostatečný počet fanoušků, aby to nebylo úplně prázdné a hluché…,“ přemítala.

Bohužel, její premisa se zatím nenaplnila, utkání skupiny o 5. – 8. místo mezi Slovenskem a Lotyšskem se hrálo prakticky před prázdnou halou, ve které šlo napočítat zhruba 50 fanoušků….


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Hugo napsal:

    Pohůnků a politruků z ČF je tam snad 15. Tak ten půl milion co to stojí mohl některý z nich zůročit, že by omylem nějaké té Kauppi přivřel ruku ve výtahu nebo tak.

Napsat komentář

*