Michal Jedlička na lavičce Slovenska. Foto: Martin Flousek, Český florbal Michal Jedlička na lavičce Slovenska. Foto: Martin Flousek, Český florbal
9. 12. 2023 Mistrovství světa žen (0) KOMENTÁŘŮ

Jediným pozitivem je postup, říká Jedlička po Lotyšsku. „Pochválil“ organizátory. Kapitánka počítá výhru

 



Slovenské florbalistky jsou poslední krok od svého hlavního cíle, po sobotní výhře nad Lotyšskem postoupily do zápasu o 5. místo, ve kterém se utkají s Polskem, které porazilo Dánsko. Trenér Michal Jedlička ale s výkonem spokojen nebyl a společně s kapitánkou Katarínou Klapitovou se pozastavili nad diváckou návštěvností.

Výhra 6:4 nad Lotyšskem českého kouče Slovenek příliš u srdce nezahřála, co se výkonu týče. „Vyhráli jsme a postoupili, jdeme dál za naším cílem, a to je tak zhruba celé hodnocení našeho zápasu. Ten zápas byl šílený, byli jsme hrozně pomalí,“ hodnotil.

Patrně jej vyvedla z míry power play soupeře, ve které se dostal na rozdíl dvou branek a měl minutu na to, aby vyrovnal ze stavu 1:6. „Že se docvakli? Spíše jsme se docvakli my, dostali jsme hrozné góly, držíme je celou dobu na jejich polovině, že z ní nevytáhnou paty, ale my nedáme gól a když oni projdou náhodou na naši polovinu, tak dají gól. To je pak těžké,“ hořekoval.

Kapitánka Katarína Klapitová hodnotila utkání obšírněji. „Do zápasu jsme vstoupili dobrým začátkem, ale postupem času jsme přestali dělat ty věci, které máme nacvičené, dávali jsme jim prostor a oni se na konci chytili. Mohli dát jeden gól, dali tři, což pak vypadá pro oko diváka možná vyrovnaně, než to bylo, protože jsme měli zápas 95% času pod kontrolou. Chybek je škoda, ale výhra se počítá,“ kalkulovala.

Dále prokázala určitý pragmatismus. „Mistrovství světa není soutěž, kde se hraje na skóre, počítá se výhra. Zamrzí to, ale moje ego tím neutrpělo,“ řekla.

V neděli chce zvítězit, co bude hlavní? „Bude nejdůležitější to, kdo chce více, protože my už jsme si ty zápasy zažily. Doufám, že to budeme my, protože naposledy vyhráli v roce 2017. Nerozhoduje to, kdo má více nahráno nebo naběháno, je to prostě o tom, kdo více chce,“ říká.

Oba respondenti se pak zamysleli, respektive je spíše zarazila divácká návštěvnost. Na začátku utkání Slovensko – Lotyšsko totiž bylo v obrovské hale Singapore Indoor Stadium s kapacitou 12 000 míst snad 30 diváků.

Na rovinu, asi nikoliv úplně vše organizátorům vyčítat. Faktem je, že školou povinná mládež má v Singapuru od 17. listopadu šestitýdenní prázdniny a pro florbal nehrálo ani to, že jsou to tyto první „vánoční“ prázdniny, při kterých je po covidových opatřeních povoleno bez omezení cestovat.

„Klobouk dolů před organizátory, zvládli to perfektně. Kdyby tu alespoň byly děti, školy, nevím. Mohli jsme tedy hrát alespoň v té menší hale kde by těch 40 diváků alespoň nějak vypadalo,“ komentoval to Jedlička.

Ani pohled hráčky nebyl pozitivní. „Za mě je to úplně na prd, to bych raději hrála v tělocvičně, kde by i 30 diváků vypadalo jako 250. Myslím si, že je to trochu prokauč organizátora, mohli tady někoho nahnat anebo to tady nehrát, protože to akorát kazí ten dojem a nevypadá na veřejnosti dobře, že se takto florbal prezentuje. Není tady ani přestávkový program, vlastně jsem celou tuto akci s velkou halou nepochopila,“ glosovala Klapitová.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*