Švédky jsou ve finále šampionátu v Singapuru. Foto: IFF Švédky jsou ve finále šampionátu v Singapuru. Foto: IFF
9. 12. 2023 Mistrovství světa žen (4) KOMENTÁŘŮ

Nejlepší zápas turnaje poslal do finále Švédky, Češky vyzvou v boji o bronz Švýcarsko

 



Wow! Pokud někdo v průběhu singapurského týdne propadal určité letargii z průběhu celého šampionátu, který objektivně ukázal, že nůžky mezi TOP 4 a zbytkem světa jsou rozevřeny jednoznačně více než kdykoliv předtím, ten se konečně dočkal skvělého florbalového představení. Předvedly jej Švédky se Švýcarkami ve druhém semifinále, po kterém jdou Seveřanky do finále a Švýcarky se postaví Češkám.

Byl to souboj, které přítomné, žel v drtivé většině evropské, diváky zvedal ze sedadel. Nechybělo mu totiž vůbec nic, branky, emoce, tvrdé souboje a vše vyšperkovala trenérská výzva Švédek.

Ty nakonec porazily Švýcarky 4:2 a míří do finále, Švýcarsko vyzve v boji o bronz český tým.

Švédsko W – Švýcarsko W 4:2
branky: 4. Wilma Johansson, 11. Ellen Rasmussen, 37. Ellen Bäckstedt, 51. Wilma Johansson – 17. Laila Ediz, 48. Céline Stettler; vyloučení: 4:1; využití: 1:1; zásahy brankářů: Lovisa Hedin 24 – Lara Heini 44; po třetinách: 2:1, 1:0, 1:1


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • dudacek napsal:

    Tak to úplně nevypadá, jak píšou „odborníci“ komentáře u jiného článku, že jsou švýcarky tak slabé. Bude to hodně těžký zápas a o to těžší, že si holky musí udělat taktiku samy, protože ten plešoun není schopen ničeho. Já si úplně nemyslím, že by určitě porazily finky kdyby měly trenéra, ale určitě by to nebyl takový výprask, kdyby jim dal v tom zápase alespoň nějaké pokyny.

  • Michal napsal:

    Vlastně jste si částečně odpověděl. Švýcarky vydaly maximum po všech stránkách od taktiky po individuální výkony a zaslouží obdiv. Naše nevydaly v podstatě nic. Přesto naše prostě zítra budou 70:30 favoritem.

  • dudacek napsal:

    Ale ony mají trenéra a my nemáme nic (kromě fyzio a kondičáka)

Napsat komentář

*