Švédky jsou ve finále šampionátu v Singapuru. Foto: IFF Švédky jsou ve finále šampionátu v Singapuru. Foto: IFF
9. 12. 2023 Mistrovství světa žen (4) KOMENTÁŘŮ

Nejlepší zápas turnaje poslal do finále Švédky, Češky vyzvou v boji o bronz Švýcarsko

 



Wow! Pokud někdo v průběhu singapurského týdne propadal určité letargii z průběhu celého šampionátu, který objektivně ukázal, že nůžky mezi TOP 4 a zbytkem světa jsou rozevřeny jednoznačně více než kdykoliv předtím, ten se konečně dočkal skvělého florbalového představení. Předvedly jej Švédky se Švýcarkami ve druhém semifinále, po kterém jdou Seveřanky do finále a Švýcarky se postaví Češkám.

Byl to souboj, které přítomné, žel v drtivé většině evropské, diváky zvedal ze sedadel. Nechybělo mu totiž vůbec nic, branky, emoce, tvrdé souboje a vše vyšperkovala trenérská výzva Švédek.

Ty nakonec porazily Švýcarky 4:2 a míří do finále, Švýcarsko vyzve v boji o bronz český tým.

Švédsko W – Švýcarsko W 4:2
branky: 4. Wilma Johansson, 11. Ellen Rasmussen, 37. Ellen Bäckstedt, 51. Wilma Johansson – 17. Laila Ediz, 48. Céline Stettler; vyloučení: 4:1; využití: 1:1; zásahy brankářů: Lovisa Hedin 24 – Lara Heini 44; po třetinách: 2:1, 1:0, 1:1


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Michal napsal:

    Vlastně jste si částečně odpověděl. Švýcarky vydaly maximum po všech stránkách od taktiky po individuální výkony a zaslouží obdiv. Naše nevydaly v podstatě nic. Přesto naše prostě zítra budou 70:30 favoritem.

  • dudacek napsal:

    Ale ony mají trenéra a my nemáme nic (kromě fyzio a kondičáka)

Napsat komentář

*