České reprezentantky čeká boj o bronz. Foto: Martin Flousek, Český florbal České reprezentantky čeká boj o bronz. Foto: Martin Flousek, Český florbal
9. 12. 2023 Mistrovství světa žen (1) KOMENTÁŘŮ

KOMENTÁŘ: Zlatý sen tvrdě – i takticky – narazil, počítá se ale každá medaile

 



PŘÍMO ZE SINGAPURU: Porážka 2:8 znamená, že český reprezentační tým žen si na světovém šampionátu v Singapuru nezahraje o vysněné zlaté medaile, večerní duel mezi Švédskem a Švýcarskem mu pak pro bronzový zápas určil očekávaného soupeře v podobě Švýcarek. Počítá se přitom každá medaile.

Na výsledkových tabulích Singapore Indoor Stadium svítí výsledek 2:8 a český národní tým už ví, že si o vysněnou zlatou medaili na světovém šampionátu v exotické destinaci nezahraje.

V angličtině se často používá výraz fair and square – pro vyjádření, že prohra byla zasloužená. Hodí se i pro tento případ, není si třeba nalhávat, že českému týmu semifinálový duel vyšel. Nevyšel. Byl to tvrdý náraz, který měl několik rovin.

Především se nepovedlo uhlídat magická dvojčata Veeru a Oonu Kauppi. Je navýsost logické, že od nich očekáváte, že se ve vzájemném zápase prosadí, pravidelně tak činí jak v dresu Finska, tak také domovského Thorengruppenu, se kterým se některé reprezentantky potkávají v SSL.

Je také logické, že když Eliška Krupnová před utkáním vyhlásí, že inkasovat od této formace dvakrát by bylo přijatelné, není to odpověď bizarní, ale zcela logická. Nicméně inkasovat s podpisem dvojčat sedmkrát Vás prakticky staví do neřešitelné situace. Tím spíše, že finský trenér Lasse Kurronen nastavuje v klíčových zápasech jejich rotaci tak, že jsou prakticky nepolapitelné pro případnou checking line, která by je měla eliminovat. Tou by pak v ideálním případě asi neměla být Vaše nejproduktivnější formace. Také díky tomu si ve Kurronen ve svém posledním utkání na lavičce finské ženské reprezentace zahraje o zlato. 

Finky navíc podaly kompaktní výkon, který snesl nejpřísnější kritéria především směrem do obrany, která pracovala výborně a bylo vidět, že rychlé přeskupení obranné formace anebo práce po ztrátě balónku je u nich na velmi vysoké úrovni.

Stejně tak se ukázalo, že Finkám vedení vyhovuje, jsou v tom dost možná aktuálně nyní nejlepší. Navíc se rychle dostaly do herní pohody a pak už bylo extrémně složité je sesadit.

České florbalistky očividně věřily, že na účast ve finále mají, což je jistě pozitivní. Dost možná se to ovšem projevilo také na celkové podrážděnosti, možná přemotivovanosti týmu, kterému zápas od začátku nešel podle plánu.

Může se to stát také zítra. Je potřeba neúspěšné semifinále – především mentálně – uzavřít a soustředit se na boj o bronz. Počítá se totiž každá medaile!“


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • repre napsal:

    A podle jakého plánu, žádný plán nebyl ani na jeden zápas, protože trenér není trenér, ale jenom plagiát na trenéra.
    Trenér ven, i kdyby to ty holky zítra zvládly (a já věřím pevně, že to dokážou).

Napsat komentář

*