Vanessa Rebecca Keprtová během utkání o bronz proti Švýcarsku. Foto: Martin Flousek, Český florbal Vanessa Rebecca Keprtová během utkání o bronz proti Švýcarsku. Foto: Martin Flousek, Český florbal
10. 12. 2023 Mistrovství světa žen (1) KOMENTÁŘŮ

Řekli jsme si, že bez placky domů nejedeme, je to úžasný pocit, raduje se Keprtová

 



Univerzálka Vanessa Rebecca Keprtová patřila ke klíčovým hráčkám zápasu o bronz na světovém šampionátu žen v Singapuru. Švýcarkám dala dvě branky a na získaném bronzu tak má lví podíl. Sama ale opakovaně zdůrazňuje důležitost týmu, který tohoto úspěchu dosáhl.

Mladá univerzálka odehrála svoje druhé ženské mistrovství světa a po jeho konci měla jako celý tým obrovskou radost. „Je to úžasný pocit. Trošku mi to připomíná juniorky, kde se nám povedlo to stejné. Bylo to neskutečný zápas, oddřely jsme to jako tým a je to neskutečný pocit a jsem hrozně ráda a hrdá na tým, že můžeme jet domů se třetím místem,“ vyložila své pocity.

Sama dala v utkání o bronz dvě branky. „Je mi to úplně jedno, hlavně že jsme ty góly daly. Prostě jsme si řekly, že to vyhrajeme a bez placky domů nejedeme. To se taky stalo,“ usmála se.

Pomohlo jí mladické nadšení? „Jo, určitě. My jsme se o tom bavily. Nemáme takové šrámy jako starší holky, které na tu medaili čekají mnohem déle než my. Vyváženost je v týmu důležitá a teď to přineslo své ovoce,“ hodnotí.

Češky přitom otočily výsledek ze stavu 2:0 pro soupeřky ze Švýcarska. „Asi jsme víc chtěly, cítily jsme, že hrajeme líp než Švýcarky. Že si tvoříme šance, hrajeme víc na balonku a jen to potřebujeme zlomit a dát jeden gól, který nás nakopne. To se povedlo, když se tam Bruchy úplně fantasticky vymotala a dala gól. Pak už se to jen vezlo na té vlně,“ popisovala průběh utkání ze svého pohledu.

Hráčky navíc nepříznivý průběh duelu nezlomil. „Určitě to ukázalo celkově naši týmovost, že jsme tekly 0:2 a nic to s nimi neudělalo. Věděly jsme, že v zápase jsme, jen stačí dát jeden gól, který nás dostane do kontaktu a potom je přejedeme,“ říkala v mix zóně s medailí na krku.

Český tým pak výborně zvládl závěrečnou fázi utkání. „Víme, jak jsou Švýcarky silné v té hře šest na pět, takže jsme na to měly taktiku, která fungovala. Nechtěly jsme si tam nechat zavírat, chtěli jsme hrát aktivně. Když jsme měly balonek, tak jsme jim ho nechtěly půjčit, aby neměly tolik času,“ hodnotila

Celý turnaj zatím komplexně hodnotit nechce. „Je to hrozně krátká doba na to, abych hodnotila celý turnaj. Ale máme medaili, pro tu jsme přijeli. Určitě je tam trošku zklamání ze semifinále, ale odjíždíme s medailí po strašně dlouhé době. Vybojovali jsme ji a já jsem strašně hrdá na tento tým, jak jsme to dokázaly a zvládly jsme se vzchopit z toho včerejšího zklamání. Dneska jsme tam nechaly všechno a zápas jsme dotáhly do vítězného konce,“ uzavřela Vanessa Rebecca Keprtová.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Michal napsal:

    Za mě málo. Ani dnešní výkon nebyl povedený, přesvědčivý, ikdyž teda se potvrdil značný papírový rozdíl kvality, ale jen s odřenýma ušima. Celkově extrémně nudné MS. Slabé týmy jsou ještě slabší, Švýcarky potvrdily ústup na druhou kolej a Češky měly trápit, ale soupeře, místo toho to bylo spíš utrpení pro fanoušky.

Napsat komentář

*