Anna Brucháčková v utkání proti Švýcarsku. Foto: Martin Flousek, Český florbal Anna Brucháčková v utkání proti Švýcarsku. Foto: Martin Flousek, Český florbal
11. 12. 2023 Mistrovství světa žen (0) KOMENTÁŘŮ

Brucháčková slaví druhou medaili a říká: Je to neskutečné, za dva roky doufám ve finále. Slavit bude ve vinici

 



Anna Brucháčková odehrála svůj první ženský světový šampionát, ale okamžitě se zařadila mezi opory národního týmu. Mladá útočnice Bulldogs Brno také nastartovala český obrat, když se parádně prokličkovala obranou soupeře. Po zápase vyhlásila domácí útok na finále a plánovala oslavu na vinici.

Mladá útočnice se radovala velmi intenzivně, stejně, jako celý tým. „Je to úplně neskutečné. Jsem ráda, že se nám to dneska povedlo a je to doma!“ hlásila do mikrofonů a diktafonů.

Sama nastartovala obrat tím bezpečně nejhezčím gólem šampionátu, který ohromil Singapore Indoor Stadium. „Popravdě to bylo tak strašně rychlý, že ani nevím, co jsme na hřišti dělala, ale jsem ráda, že to tam spadlo a podařilo se nám výsledek otočit,“ hodnotila.

Jaké byly klíčové faktory úspěchu? „Proměňování šancí a týmovost. Fungovalo to na hřišti i na střídačce, to nám taky moc pomohlo,“ pochválila také realizační tým.

Mluvila jen pár minut poté, co Švýcarky předvedly v samém závěru neskutečný závar a Rüttimann měla srovnání na hokejce. Jaké tedy byly poslední minuty? „Ty byly docela náročné. Měly tam i pár šancí, které ještě mohly proměnit, ale naštěstí se jim to nepovedlo a myslím, že jsme zaslouženě vyhrály,“ vyložila.

Nezapomíná ani na fanoušky. „To bylo taky moc fajn, chci pozdravit i doma, kde fandili od televize. Jsem ráda, že tu fanoušci byli a fandili nám celý zápas,“ děkovala.

Oslavy? „Na to se těším hodně. Doufám, že to s holkama rozjedeme a ještě si to tu užijeme,“ plánovala.

Je možné, že další oslavy budou také na Moravě. Měla domácí zásoby? „S sebou tady ne, ale určitě uspořádám u nás ve sklípku nebo na vinici nějakou oslavu a s holkama to oslavíme,“ smála se.

Na závěr vyhlásila jasný cíl. „Doufám, že dokážeme v České republice dojít do finále,“ uzavřela Anna Brucháčková.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*