Derby mezi Chdoovem a Tatranem je šlágrem kola. Foto: Tatran Střešovice Derby mezi Chdoovem a Tatranem je šlágrem kola. Foto: Tatran Střešovice
15. 12. 2023 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

PREVIEW: ČEZ Extraliga je zpět, nabídne pražské derby pro školáky

 



ČEZ Extraliga je zpět po pauze vyhrazené pro světový šampionát žen v Singapuru. V rámci pátečního programu se odehrají 4 utkání, kterým dominuje školní pražské derby mezi Chodovem a Tatranem Střešovice. Utká se také Třinec s Bulldogs Brno anebo Ostrava s Libercem.

Program 13. kola ČEZ Extraligy

FAT PIPE FLORBAL CHODOV – PSN Tatran Střešovice
10:00, SH Jížní Město
Školní zápas mezi pražskými týmy je jednoznačně tahákem kola. Bude zajímavé sledovat, jak se oba týmy popasovaly s reprezentační pauzou, především Chodov pak měl opravdu hodně florbalistek v Singapuru. Tatran na druhou stranu musí zabrat, pokud chce vylepšit pozici v rámci souboje o TOP 4. Navíc, školní zápasy jsou náchylné na zajímavé výsledky.
Tip Florbal.cz: Výhra Chodova za 3 body

1. SC TEMPISH Vítkovice – K1 Florbal Židenice
18:00, SC Dubina Ostrava
Židenice v minulém kole přerušily sérii sedmi porážek a na Dubinu tak přijedou na osmém místě tabulky. V utkání proti Vítkovicím mohou pouze překvapit, což se jim povedlo například před několika lety, kdy jako poslední tým tabulky Vítkovice porazily. Podobně jako pro Chodov, také pro Vítkovice platí, že mají v kádru pět florbalistek, které se představily na světovém šampionátu žen v Singapuru, proto musely jistě upravit tréninkový proces.
Tip Florbal.cz: Výhra Vítkovic za 3 body

FBC Intevo Třinec – Bulldogs Brno
18:00, SH STARS Třinec
V prvním vzájemném utkání sebral Třinec Buldočkám jistě cenný bod, který může být klíčový v boji o osmou pozici, zajišťující účast v play off. Buldočky ale prošly určitým výkonnostním vzestupem, který korunovaly výhrou nad FBC Ostrava. V tomto utkání jsou favoritkami, ale mohou si být jisté tím, že od Třince nedostanou nic zadarmo.
Tip Florbal.cz: Výhra Bulldogs za 3 body

FBC ČPP Bytroň Group Ostrava – Crazy girls FBC Liberec
18:00, ČPP Aréna Ostrava
Také třetí český elitní tým měl několik svých vyslankyň v Singapuru, kouč Jakub Robenek určitě ocení, že jeho tým nehraje se stejným soupeřem na jeho hřišti. FBC by v tomto zápase mělo potvrdit roli favorit, na palubovce ČPP Arény se dá očekávat velmi ofenzivní utkání se spoustou branek.
Tip Florbal.cz: Výhra FBC Ostrava za 3 body


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*