Florbalistky Tatranu slaví vítězství nad Chodovem. Foto: Florbal Chodov Florbalistky Tatranu slaví vítězství nad Chodovem. Foto: Florbal Chodov
17. 12. 2023 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Tatran v kole bez reprezentantek porazil Chodov 5:1, Vítkovice se dotáhly na první příčku a Třinec trápil Bulldogs

 



Situace v ČEZ Extralize se pořádně zamotala. Tatran totiž ve školním utkání porazil Chodov 5:1, čehož okamžitě využily Vítkovice, které se na něj bodově dotáhly. Za body mířil také Třinec, ale nakonec podlehl 2:3. Signifikantním markerem tohoto kola pak byla většinová neúčast hráček, které se představily na ženském světovém šampionátu v Singapuru. 

Páteční program začal tak trochu paradoxně – s ohledem na okolnosti – školním zápasem mezi Chodovem a Tatranem. Chodov nastoupil bez hráček, které se představily na světovém šampionátu v Singapuru, čímž ukázal trend, kterým bylo toto kolo protkáno a potvrdily se tak spekulace, které se florbalovým zákulisím nesly.

Tatran vedl po brankách Fuchsové se Stůjovou 2:0, za Chodov otevřela střelecký účet až ve 37. minutě Kovaříková. Ve třetí části ale padly pouze tři tatranské branky, což znamenalo vítězství Tatranek v poměru 5:1.

„Trochu to odlehčím, v průběhu posledních čtrnácti dnů jsme se prali s nějakými nemocemi a od Vládi Šmicera jsme v TIKI-TAKA slyšeli, že nejlepším lékem je vítězství, tak jsme si jej dnes vzali a věříme, že nám to pomůže. Povedlo se nám najít nějaká místa v obraně Chodova, které jsme využili. Každopádně si uvědomujeme, jak moc silný chodovský tým je a my si musíme hlavně odnést technické a taktické věci, abychom mohli Chodov porážet pravidelně,“ uvolněně hodnotil Pavel Hudík.

„Je to zklamání, myslím si, že jsme neodehráli špatné utkání, objektivně si dokonce myslím, že jsme na balónku byli lepší, ale jsme tým, který bojuje s efektivitou, respektive vytvářením si šancí. Instinkt mnoha hráček v předbrankovém prostoru ještě není úplně zabijácký, tak jak bychom chtěli, s ohledem na množství času, které tomu věnujeme. Je to asi klišé, ale dnes vyhrál tým, který byl jednoznačně efektivnější a využil těch několik šancí, respektive udělal správná rozhodnutí, byť ani do obrany jsme moc chyb neudělali. Selhali jsme ale v útočné fázi,“ hodnotil zápas, který vidělo přes 500 diváků, Ondřej Neuman.

Vítkovice nasadily z reprezentantek pouze lotyšskou legionářku Simonu Grapena, která ale zůstala celé utkání mezi náhradnicemi. Velmi mladý tým, ve kterém dostaly příležitost například dvojčata Kalábovy, měl sice prakticky konstantní převahu, ale ještě po čtyřiceti minutách to bylo 3:1 pro domácí. Ve třetí části Vítkovice daly pět branek a po výhře 8:1 se tak bodově dotáhly na první Chodov, který má výhodu vítězství v prvním vzájemném utkání.

Florbalistkám Třince se opět vedlo proti Bulldogs a dlouho útočily na bodový zisk. První branku zápasu totiž vstřelila Mišůnová, na 2:0 zvýšila Hrobařová, která se do Třince vrátila na hostování z Vítkovic. Za 27 sekund odpověděla Garguláková, ve třetí třetině pak přišly dva zásahy Vlčkové, které rozhodly o výhře Bulldogs, za které nastoupila Anna Brucháčková, 3:2.

Roli favorita pak na domácím hřišti bezpečně splnily florbalistky FBC Ostrava. Ty nastoupily například bez dvojčat Hudákových, ale s Malwinou Zagórskou nebo Lindou Pudišovou, Liberec zase přijel bez Karolíny Klubalové, ovšem s polskou reprezentantkou Julií Opic.

Na úvodní gól Bačové, která tím rozjela svůj sedmibodový part, ještě dokázala odpovědět Žbánková, ale poté již vedení favorita utěšeně narůstalo a FBC zvítězilo jasným poměrem 14:2.

Už během reprezentační pauzy 26. listopadu se mezi sebou utkaly florbalistky Znojma a Bohemians. Utkání skončilo vysokou výhrou pražského týmu poměrem 13:4.

Přehled výsledků 13. kola ČEZ Extraligy

TJ Znojmo LAUFEN CZ – FbŠ Bohemians 4:13
branky: 12. Marie Bartušková, 28. Bára Procházková, 49. Bára Procházková, 56. Eliška Tesaříková – 4. Barbora Doležálková, 13. Barbora Doležálková, 16. Michaela Urbanová, 20. Agáta Saffertová, 30. Agáta Saffertová, 30. Eliška Mrázová, 31. Radka Korbelářová, 38. Simona Korbelářová, 40. Kateřina Bünterová, 41. Radka Korbelářová, 42. Eliška Mrázová, 50. Simona Korbelářová, 55. Simona Korbelářová; rozhodčí: Tomáš Fuciman – Pavel Urbánek; vyloučení: 1:1; využití: 0:1; diváků: 114; zásahy brankářů: Veronika Šplíchalová 4, Adéla Malkusová 10 – Anita Vlachová 14; po třetinách: 1:4, 1:5, 2:4

FAT PIPE FLORBAL CHODOV – PSN Tatran Střešovice 1:5
branky: 37. Kateřina Kovaříková – 14. Linda Fuchsová, 23. Karolína Stůjová, 53. Kateřina Vachudová, 54. Lucie Želízková, 55. Lucie Krýslová; rozhodčí: Jana Lišková – Monika Zamazalová; vyloučení: 3:1; využití: 0:0; diváků: 550; zásahy brankářů: Karolina Bačková 15 – Eliška Drbalová 23; po třetinách: 0:1, 1:1, 0:3

1. SC TEMPISH Vítkovice – K1 Florbal Židenice 8:1
branky: 4. Barbora Husková, 20. Eliška Planková, 32. Adéla Částečková, 41. Sára Seevaldová, 42. Adéla Částečková, 43. Barbora Husková, 50. Nela Sikorová, 60. Barbora Husková – 23. Natálie Janečková; rozhodčí: Martin Müller – Michal Nehera; vyloučení: 1:3; využití: 1:1; diváků: 67; zásahy brankářů: Viktorie Karasová 4 – Anna Kratochvílová 25; po třetinách: 2:0, 1:1, 5:0

FBC Intevo Třinec – Bulldogs Brno 2:3
branky: 19. Lucie Mišúnová, 31. Klára Hrobařová – 31. Karolína Garguláková, 49. Markéta Vlčková, 57. Markéta Vlčková; rozhodčí: Viktor Kubala – Patrik Mik; vyloučení: 0:3; využití: 0:0; diváků: 293; zásahy brankářů: Simona Pytlíková 10 – Ema Čechová 14; po třetinách: 1:0, 1:1, 0:2

FBC ČPP Bystroň Group Ostrava – Crazy girls FBC Liberec 14:2
branky: 1. Pavlína Bačová, 6. Karolína Sigmundová, 8. Pavlína Bačová, 13. Pavlína Bačová, 29. Veronika Káčová, 31. Anna Včelná, 32. Terezie Gálová, 42. Karolína Sigmundová, 46. Nikola Chalupová, 48. Markéta Vrlíková, 51. Pavlína Bačová, 51. Aneta Vojtěšková, 57. Terezie Gálová, 60. Veronika Rybičková – 5. Markéta Žbánková, 27. Markéta Žbánková; rozhodčí: Tomáš Brus – Roman Sladký; vyloučení: 1:3; využití: 2:0; diváků: 91; zásahy brankářů: Jana Prátová 17 – Aneta Fryčová 37; po třetinách: 4:1, 3:1, 7:0


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*