Anna Brucháčková je florbalistkou roku dle Florbal.cz. Foto: Český florbal Anna Brucháčková je florbalistkou roku dle Florbal.cz. Foto: Český florbal
5. 1. 2024 Ženský florbal (9) KOMENTÁŘŮ

Vzestup Bulldogs, raketový start v reprezentaci žen a parádní šampionát. Anna Brucháčková je florbalistou roku 2023

 



Po letech kralování Elišky Krupnové žebříček nejlepších florbalistek roku podle Florbal.cz novou vítězku. Stala se jí útočnice Bulldogs Brno a české ženské reprezentace Anna Brucháčková, kapitánka české ženské reprezentace je pak na druhé pozici a elitní trojici uzavírá Denisa Ratajová.

1. MÍSTO: Anna Brucháčková (Bulldogs Brno)
LONI: –

Anna Brucháččková. Foto: Český florbal

Anna Brucháččková. Foto: Český florbal

Vzestup Bulldogs Brno z baráže až do čtvrtfinále play off, který nyní pokračuje dokonce bojem o čtvrtou pozici. Nominace do ženské reprezentace a nakonec stěžejní role v ní, korunovaná perfektním výkonem v zápase o bronz. V centru toho všeho byla Anna Brucháčková, nesmírně talentovaná útočnice a klenot brněnských Bulldogs, podle Florbal.cz florbalistka roku 2023.

2. MÍSTO: Eliška Krupnová (Pixbo/Švéd.)
LONI: 1. místo

Eliška Krupnová. Foto: Český florbal

Eliška Krupnová. Foto: Český florbal

Je možná trochu paradoxní, že kralování Krupnové končí právě ve chvíli, kdy národní tým dovedla k vysněné medaili ze světového šampionátu jako kapitánka, ale progres Anny Brucháčkové byl prostě obrovský a nakonec útočnici Bulldogs přidal ten pomyslný extra bod navíc, vůči nezpochybnitelné legendě českého ženského florbalu, která stále hraje důležitou roli v prémiovém angažmá v Pixbu.

3. MÍSTO: Denisa Ratajová (Zug United/Švýc.)
LONI: 4. místo

Denisa Ratajová. Foto: Český florbal

Denisa Ratajová. Foto: Český florbal

Na třetím místě skončila věrná souputnice Krupnové z Pixba, která také ve Švýcarsku prokazuje svou vysokou herní kvalitu, navzdory tomu, že posílený Zug v tamní soutěži těžko hledá konkurenci. Je třeba ale vyzdvihnout především způsob, jakým se Denisa Ratajová prezentovala na ženském světovém šampionátu, kde zcela potvrdila to, že by týmu měla být oporou.

4. MÍSTO: Vanessa Rebecca Keprtová (Rönnby, Mora/Švéd.)
LONI: 2. místo

Vanessa Rebecca Keprtová. Foto: Český florbal

Vanessa Rebecca Keprtová. Foto: Český florbal

Talentovaná univerzálka v roce 2023 nejprve hrála velmi dobře v Rönnby, poté zvolila možná nepříliš očekávaný přestup do týmu nováčka z Mory a na světovém šampionátu skvěle trefila prime time své formy v celém roce. Byla klíčovou postavou a realizačnímu týmu se určitě hodně ulevilo, že v Singapuru byla po zranění na posledním turnaji série EuroFloorball Tour k dispozici. Možná by jí slušelo angažmá v jednom z elitních týmů švédské nejvyšší soutěže.

5. MÍSTO: Karolína Suchá (Täby/Švéd.)
LONI: 7. místo

Karolína Suchá. Foto: Český florbal

Karolína Suchá. Foto: Český florbal

Karolína Suchá píše ve Švédsku velký příběh. Svou prací se dostala z Chodova až do Täby, kde nakonec zůstala jako jediná Češka také pro sezónu 2023/2024, ve které její tým využil především sestupu Siriusu a značně posílil. Suché to ale jde náramně a ukázala to také v Singapuru, kde potvrdila roli takového „černého koně“ sestavy.

6. MÍSTO: Jana Christianová (Florbal Chodov)
LONI: 6. místo

Jana Christianová. Foto: Český florbal

Jana Christianová. Foto: Český florbal

Česká reprezentační jednička sice s Chodovem prožila rok bez zisku trofeje, avšak svůj prime time si podobně jako Keprtová schovala do Singapuru, kde byla v brance jistotou a její zákroky především v bronzovém utkání proti Švýcarsku držely české akcie vysoko a nakonec položily základ českého bronzového obratu.

7. MÍSTO: Nela Jiráková (Endre/Švédsko)
LONI: –

Nela Jiráková. Foto: Český florbal

Nela Jiráková. Foto: Český florbal

Zkušená obránkyně prožívá sice s týmem Endre o něco horší sezónu, ale z osobního pohledu je na tom poměrně dobře, netrápí ji zdravotní problémy a v Singapuru ukázala, že je aktuálně elitní českou obránkyní. Týmu dodala jistotu.

8. MÍSTO: Michaela Kubečková (1. SC Vítkovice)
LONI: –

Michaela Kubečková. Foto: Český florbal

Michaela Kubečková. Foto: Český florbal

Michaela Kubečková hrála důležitou roli v tažení Vítkovic za treble v kalendářním roce 2023, po boku Dominiky Buczek byla klíčovou hráčkou, bylo na ní spolehnutí stejně jako v reprezentaci žen, kde měla rovněž důležitou roli. Nakonec to v konečném účtování stačilo na osmou příčku za rok 2023.

9. MÍSTO: Martina Řepková (Chur, Zug/Švýcarsko)
LONI: –

Martina Řepková. Foto: Český florbal

Martina Řepková. Foto: Český florbal

Martina Řepková si udržela vysoký standard výkonů ve švýcarské nejvyšší soutěži, v létě se navíc rozhodla pro překvapivý přesun do Zugu, i z pohledu osobního života. Zkušená florbalistka si své odehrála také na světovém šampionátu žen v Singapuru. Nakonec to stačilo na 9. místo.

10. MÍSTO: Nikola Příleská (Vítkovice)
LONI: –

Nikola Příleská. Foto: Pavel Netolička, Florbal Vítkovice

Nikola Příleská. Foto: Pavel Netolička, Florbal Vítkovice

O desáté místo se strhla pořádná bitva, rozhodovalo se také mezi Lenkou Remešovou, která působí dlouhodobě jako jednička ve švédské nejvyšší soutěži anebo spoluhráčce Příleské z Vítkovic Barboře Huskové, která z českého pohledu ovládla bodování české nejvyšší soutěže. Nakonec ale volba padla na Příleskou, která po překonání těžkého zranění pomohla Vítkovicím zpět na vrchol. Nakonec pro ní rozhodlo, že vůči Karolíně Krištofové šlo o dominantní jedničku, která vychytala nulu v pohárovém finále, Vítkovicím klíčové výhry v semifinále a přidala jistý výkon v Superfinále, korunovaný chyceným klíčovým trestným střílením.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • flrbl napsal:

    Tak to je dobrej joke! Skokanka roku možná, ale Eliška hraje v nejlepší lize světa, postoupila do finále Poháru mistrů, je kapitánka repre a top hráčka. Zatím rozhodně není druhá

  • flrbl napsal:

    Nehledě na to že její Brno je průměrnej českej tým a nic s ním nedokázala.

  • repre napsal:

    Asi je tady Brucháčková opravdu nejlepší, Příleská desátá asi
    né (našel by se někdo, kdo byl na MS), a zajímalo by mě, co ještě přinesla týmu Jiráková kromě jistoty (věta nějak divně
    končí).

  • repre napsal:

    A jakto, že tu nejsou minulé léta, jako u chlapů ??????

  • Petra napsal:

    Tak jste se odborníci opět vyznamenali. Ratajová se nestala florbalistkou sezóny ani po té ,co vyhrála titul ve finské lize. A někomu stačí ,když se povede jedna akce a vynecháme z tohoto mistrovství západ proti Dánsku ,který byl povinně vítězný a možná by skórovala i Christiánová,kdyby chtěla . Určitě Brucháčková bude /je skvělou hráčkou,ale není to jen o střílení gólů . Stejně jako to není jen o tom zda hrajete v zahraničí ,zde konkrétně hlavně ve Švédsku. Psát ,že Krupnová dovedla hračky k titulu,tak to jsem se pobavila. Byl to Procházka a holky samy o sobě.Za mě měla fantastické mistrovství Ratajová.Skórovala proti všem soupeřům i těm těžkým. Její vracení se do obrany co by útočnice, bránění protihráček,zakládání akcí,ta holka má prostě florbalový mozek. A ještě bylo vidět v záběrech,jak na střídačce hecuje ostatní.Ano UŽ nehraje ve Švédsku pouze ve Švýcarsku ,ale po jejím příchodu s Gerig Zug po dlouhé době vyhrál pohár ,skončil před branami finále. Ratajová nejlepší střelkyně a nejlepší hračka ligy. Ano zajímá mě florbal,mužský a i ten ženský. Ale myslím ,že vám takoví lidé,kteří mají přehled a hlavně komplexní hodnocení absolutně chybí .😏😉

  • petra napsal:

    odpověď na první otázku třetí místo na MS
    reakce na Švýcarská liga je horší než česká…
    švýcarskou ligu beru, že je na stejné úrovni.
    V případě, že si někdo myslí, že je horší,pak nechápu,
    proč Zug-celek z třetího místa porazil v poháru 2x vítěze české ligy a Jets porazily 2x tuším že FBC Ostrava.
    No a my celých dlouhých let čekali až Švýcarky porazíme.
    Naštěstí to klaplo a doufám, že to je jen začátek.
    Je to ale jen můj názor.

    • Michal napsal:

      Ve Švýcarsku jsou dva týmy, co zkoupili úplně vše před sezonou. Vítkovice měly naopak výprodej, FBC taky oslabilo. To se sešlo. Jinak ale ostatní švýcarské týmy nejsou sto držet kvalitu ani průměru české ligy. A že repre na MS se Švycarskem prohrávala bylo spíš dílem švýcarského trenéra (na EFT vyhráváme už roky, to samé juniorky).

Napsat komentář

*