Vítkovice se představí na domácí půdě proti Liberci. Foto: Pavel Netolička, Florbal Vítkovice Vítkovice se představí na domácí půdě proti Liberci. Foto: Pavel Netolička, Florbal Vítkovice
6. 1. 2024 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

PREVIEW: Nový rok přinese šlágry, Bulldogs jedou do Vítkovic, Chodov na FBC

 



Pořádně ostrý bude start ČEZ Extraligy žen v novém kalendářním roce 2024. Na půdu Vítkovic se totiž vydají florbalistky Bulldogs, o pár hodin později a kilometrů dále se pak Chodov postaví FBC Ostrava. Chybět nebude ani souboj Olomouce s Bohemians.

Program 15. kola ČEZ Extraligy

1. SC TEMPISH Vítkovice – Bulldogs Brno
Sobota, 12:00, SC Dubina Ostrava
Nový kalendářní rok 2024 začne už v obědovém čase prvním šlágrem tohoto kola, ve kterém se na půdě Vítkovic představí Bulldogs Brno s nejlepší florbalistkou roku 2023 dle Florbal.cz Annou Brucháčkovou. Vítkovice by měly využít toho, že se jedná z komplexního pohledu o kvalitnější tým, nicméně dá se očekávat, že zápas bude mnohem těžší než ten první vzájemný v Brně, který se rozhodl ve druhé třetině.
Tip Florbal.cz: Výhra Vítkovic za 3 body

FBC Intevo Třinec – PSN Tatran Střešovice
Sobota, 17:00, SH STARS Třinec
Na horkou třineckou půdu tentokráte míří Tatran, který potřebuje bodovat v souboji o páté místo. Tatran očividně velmi dobře využil prosincovou přestávku pro světový šampionát žen, kdy zůstal pohromadě a podle zpráv intenzivně trénoval. Ovšem je také pravdou, že třinecký styl by Tatranu nemusel sedět a mohli bychom se dočkat vyrovnaného duelu.
Tip Florbal.cz: Výhra Tatranu za 3 body

FBC ČPP Bystroň Group Ostrava – FAT PIPE FLORBAL CHODOV
Sobota, 17:00, ČPP Aréna Ostrava
Utkání, jehož hlavním cílem je sbírka motivovaná příběhem a pomocí Adama Chomy, který oznámil, že se léčí s rakovinou mozku. Na ostravskou půdu přijede Chodov, pro který se bude jednat o další těžkou zkoušku, oba týmy by navíc měly nastoupit v plných sestavách. Jisté je, že se bude na co dívat, ačkoliv by nemělo padnout příliš mnoho branek.
Tip Florbal.cz: Výhra FBC Ostrava za 2 body

TJ Znojmo LAUFEN CZ – Crazy girls FBC Liberec
Sobota, 19:00, SH TJ Znojmo
Ve stínu obou zmíněných šlágrů se odehraje partie ve Znojmě, která je pro Liberec extrémně důležitá. Ten totiž potřebuje plně bodovat, aby si vylepšil pozici v boji o play off. Proti Znojmu by měl využít své zkušenosti a relativní tvrdost, kterou je schopen vyvinout. Měl by také prokázat, že je kvalitnějším týmem než Znojmo.
Tip Florbal.cz:
Výhra Liberce za 3 body

FBS Olomouc – FbŠ Bohemians
Neděle, 14:00, SH Čajkaréna Olomouc
V jediném nedělním utkání se v Olomouci představí tým Bohemians. Pro domácí půjde o další výzvu v podobě potvrzení získaných bodů proti silným soupeřům, lze očekávat celoplošný a velmi ofenzivní florbalové představení, ve kterém je potenciál na to, aby padlo poměrně dost branek.
Tip Florbal.cz:
Výhra Olomouce za 3 body


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*