Foto: FBC Liberec, Český florbal Foto: FBC Liberec, Český florbal
14. 1. 2024 Superliga (11) KOMENTÁŘŮ

Liberec doma porazil Spartu, Boleslav kradla body na půdě Chodova

 



Je tu opět víkend a s ním i souhrn víkendových utkání dvacátého kola Livesport Superligy. Liberec doma překvapivě porazil Spartu, Karlovy Vary na nájezdy vyhráli na půdě Butchis a Mladá Boleslav porazila domácí Florbal Chodov.

Jediné páteční utkání se odehrálo v Liberci, kam přijela Sparta Praha. Hosté dle očekávání byli první kdo gólově udeřil. Konkrétně v šesté minutě se trefil Jan Peška. Druhou branku Sparta vstřelila chvíli před přestávkou a do druhé třetiny si nesla náskok 0:2. Ve druhé části se probudili domácí. Stihli srovnat skóre a dokonce také odskočit do dvoubrankového náskoku. Půl minuty před koncem hosté snižovali na 4:3 a za tohoto stavu týmy nastoupily do poslední třetiny. I v ní byl Liberec gólovější a nakonec Spartu porazil 7:5.

Foto: FBC Liberec, Český florbal

Foto: FBC Liberec, Český florbal

První ze dvou sobotních utkání znamenalo střet FBC Ostravy s Českou Lípou. Lépe do utkání nastoupila domácí Ostrava, která již v sedmé minutě vedla 2:0 po brankách Šuberta a Kučery. I ve druhé třetině se první prosadili domácí a zvýšili tak svůj náskok na tříbrankový. Brzy na to se poprvé prosadila Česká Lípa, konkrétně se trefil střelou z vytočení od mantinelu Daniel Štěrba. Následovalo ovšem dalších několik branek domácích. Ostrava si svůj náskok udržela a i přes další dvě snížení ze strany hostů zvítězila vysokým poměrem 9:3.

Foto: FBC Ostrava, Český florbal

Foto: FBC Ostrava, Český florbal

Ve druhém sobotním utkání se představila Mladá Boleslav na půdě Chodova. Hosté měli od začátku herně navrh a po prvních dvaceti minutách vedli 0:3. Ve druhé třetině Daniel Šebek po přihrávce Michala Sládka dokonce zvýšil na 0:4. Pár minut na to bylo odpískáno trestné střílení ve prospěch Chodova, Daniel Eremiáš se nemýlil a snížil na 1:4. V poslední části domácí vstřelili tři branky, ovšem až poté co stejný počet padl do jejich sítě. Mladá Boleslav tak na půdě Chodova zvítězila 4:7.

Foto: Florbal Chodov, Český florbal

Foto: Florbal Chodov, Český florbal

Nedělní šňůru zápasů zahájil souboj mezi Butchis a Karlovými Vary. Jako první se gólově prosadil Matyáš Kalina z Butchis, který využil chyby soupeře a pohotově zakončil. Karlovy Vary ovšem ještě před první přestávkou stihly vyrovnat. Ve druhé části padl jediný gól, konkrétně z hole Michala Strachoty, který úspěšně proměnil trestné střílení. Jednobrankový náskok ale Butchis v poslední třetině smazali. Ani prodloužení nenapomohlo k určení vítěze a utkání tak došlo až k samostatným nájezdům. Svoji úspěšnost potvrdil rozhodujícím nájezdem opět Michal Strachota a utkání tak vyhráli hosté z Karlových Varů konečným poměrem 3:4.

Foto: Vladimír Hodač, Butchis, Český florbal

Foto: Vladimír Hodač, Butchis, Český florbal

V dalším utkání přivítaly na své půdě Vítkovice FbŠ Bohemians. Klokani brzy po začátku zvládli vstřelit dvě branky a dostat se do vedení. Vítkovice sice brzy na to snížily na 1:2, hosté ale na konci první a na začátku druhé třetiny vstřelili další branky a zvýšili náskok na 1:4. Bohemians si své vedení drželi a před poslední třetinou čekalo Vítkovice smazaní tříbrankového manka. Domácím se dařilo a pět minut před koncem se dostali ke kontaktní brance. Bohemians ale zvládli vedení udržet a nakonec zvítězili těsným rozdílem 5:6.

Foto: 1. SC Vítkovice, Český florbal

Foto: 1. SC Vítkovice, Český florbal

Víkendový souhrn zakončíme malým pražským derby mezi Black Angels a Tatranem Střešovice. Úspěšněji do zápasu nastoupili hosté ze Střešovic, kteří brzy vedli 0:2. Doležal a Burian ale chvíli na to náskok Tatranu smazali. I tak ale první třetina skončila za stavu 2:5 pro hosty. Ve druhé třetině Black Angels snižovali, Tatran ovšem střílet góly nepřestával a před poslední dvacetiminutovkou domácí ztráceli hned pět branek. V poslední třetině Tatran nezaváhal a nakonec zvítězil na půdě Black Angels 7:13.

Foto: Black Angels, Český florbal

Foto: Black Angels, Český florbal

Výsledky víkendových utkání 20. kola Livesport Superligy:

FBC Liberec – Sparta Praha 7:5 (0:2, 4:1, 3:2)
Branky a nahrávky: 30. Šoltys (F. Kučera), 32. Mádlo (Fišera), 33. Wiener (Faksa), 37. Rozkovec, 41. Dolejš (Ferdan), 50. Ferdan (Wiener), 57. Janeček (Mádlo) – 6. Peška (Krbec), 18. Curney (Krbec), 40. Košir (Krbec), 44. Zouzal (Krbec), 60. Pražan (Curney).

FBC Ostrava – FBC Česká Lípa 9:3 (2:0, 5:2, 2:1)
Branky a nahrávky: 5. Šubert (Murín), 7. L. Kučera (Pešat), 29. Pešat (Daniš), 30. Chatrný (Murín), 31. Šulc (Němec), 40. Chatrný (TS), 40. Chatrný (Bräuer), 52. Bräuer (Chatrný), 57. L. Kučera (Šulc) – 30. Štěrba (D. Kellermann), 39. Pekárek (Křenek), 53. Štěrba (Vavruška).

Florbal Chodov – Florbal Mladá Boleslav 4:7 (0:3, 1:1, 3:3)
Branky a nahrávky: 29. Eremiáš (TS), 50. Matoušek (Vávra), 53. Komárek (Slunečko), 59. V. Klápa (Vávra) – 5. Vařecha (Delong), 14. Delong (Vařecha), 16. D. Šebek (Sládek), 25. D. Šebek (Sládek), 45. Matoušek (vla.), 47. Sládek, 49. Tomašík (Sládek).

Butchis – FB Karlovy Vary 3:4 (1:1, 0:1, 2:1 – 0:0) po sam. náj.
Branky a nahrávky: 8. Kalina, 41. J. Černý (Kalina), 53. Drastich (Kalina) – 19. Korbel (Svatek), 28. Strachota (TS), 49. Lebeda (Strachota), rozh. náj. Strachota.

1. SC Vítkovice – FbŠ Bohemians 5:6 (1:3, 1:2, 3:1)
Branky a nahrávky: 13. Kaleta (A. Šmíd), 35. Kaleta (Šindler), 44. Hubálek (M. Gattnar), 50. Hubálek (L. Hájek), 55. Sidunov (Kaleta) – 7. P. Šebek (Řehoř), 12. Batkovič (T. Trnka), 20. J. Petrák (Buršík), 22. P. Šebek, 33. Kvasnica (Buršík), 46. Gajdoš (Kvasnica).

Black Angels – Tatran Střešovice 7:13 (2:5, 2:4, 3:4)
Branky a nahrávky: 7. Doležal (R. Hanák), 7. M. Burian (M. Boček), 35. Štyler, 39. Hromada (Neklan), 42. L. Procházka (Čáslava), 58. R. Hanák (L. Procházka), 58. L. Procházka (Čáslava) – 4. Havlas (T. Hanák), 5. Kreysa (Šindelář), 14. A. Kučera, 16. Havlas (Mare. Beneš), 17. Čelakovský (TS), 25. T. Hanák (Mare. Beneš), 28. Havlas (Mare. Beneš), 35. Čelakovský (TS), 39. Sládeček (Mare. Beneš), 46. Šimek (Šindelář), 53. Šindelář (Kreysa), 55. Havlas (T. Hanák), 59. Čelakovský (Šimek).


Autor: Pavel Klepetko



KOMENTÁŘE

  • DavidMB napsal:

    Bolka se konecne rozjizdi… jen tak dal !!

  • David napsal:

    Ted jeste vyhrat ve str pohar na Chodove a sup do finale…

  • PavelL napsal:

    Dříve se tu uváděli údaje o počtu diváků. Asi je to ale bída, když se počet diváků neuvádí. PS:nechce se mi hledat to stránkách Českého florbalu, přijdou mě zbytečně složité, dřív byli přehlednější

    • Fans napsal:

      No je to tak půl na půl
      Blaci 75
      Ostrava 92
      Butchis 98
      Vítkovice 198
      Chodov 225
      Liberec 427 (výroční zápas)

      • Karel napsal:

        Tak to je síla že na zápas Tatranu s pořádajícími blacky přijde 75 lidí..:D Možná by bylo dobré přemýšlet i o halách, ve kterých se to hraje,protože do Štěrbohol to má daleko snad i obyvatel Štěrbohol.

        • Fans napsal:

          A to se ještě můžeme bavit kolik jich tam bylo reálně, protože asi tak nějak všichni tusime, že se k těm počtům něco přidává

        • flrbl napsal:

          Obyvatel Štěrbohol to daleko nemá, ale nikdo o tom neví. Propagace žádná. Jen se lidi můžou divit proč je v rezervaci zablokovaný hřiště na badminton.

          • Petr napsal:

            Ta propagace je hodně špatná, když se člověk podíval na socky Butchis, tak to že mají v neděli zápas se dozvěděl jedním příspěvkem asi 2 hodiny před, za celý týden vůbec nic.

          • Ich napsal:

            Dříve za počte diváků dávala unie nějaké peníze. Musel si splnit nějaký limit a na konci sezony peníze kluby dostaly (čti byly jim sníženy poplatky). Samozřejmě se kluby snažily a svoje utkání propagovaly. Teď toto není, nebo jsou to jen drobné…

        • frc napsal:

          No ale hlavně že máme placené přenosy a jednotné povrchy !!!A šéf svazu v rozhovoru řekl že je vše v pořádku že se florbal zase posunul !!Ale neřekl kam 😀 😀 😀 😀

          • Mejra napsal:

            je někde dohledatelné kolik abonetů videopřenosu je když je šéf spokojený?

Napsat komentář

*