Barbora Juříčková s rodinou. Foto: osobní archív Barbory Juříčkové Barbora Juříčková s rodinou. Foto: osobní archív Barbory Juříčkové
16. 1. 2024 Ženský florbal (2) KOMENTÁŘŮ

Florbalový podpis na senzačním stříbru. Dcera šampionky Juříčkové byla asistentkou kapitánky

 



V posledních dnech se do popředí sportovního dění prodrala česká ženská hokejová reprezentace do osmnácti let, která si na světovém šampionátu připsala fantastický úspěch, když došla až do finále, kde její pohádku zastavily Spojené státy americké. Senzační stříbro má také florbalový podpis, matkou útočnice Barbory Juříčkové je bývalá česká reprezentantka a účastnice mistrovství světa Radka Juříčková.

Vítkovice zažily své největší ženské úspěchy v posledních letech, kdy českému florbalu dlouhodobě vládla parta okolo slovenské kapitánky Denisy Ferenčíkové, první titul už mají ovšem ze sezóny 1999/2000. Třetí a rozhodující finále tehdy v Ostravě rozhodla proti Děkance Praha v 62. minutě Radka Špavelková, dnes Juříčková.

Společně s manželem Petrem, oceňovaným expertem na marketing, má syna Filipa a dceru Barbora. Oba hráli za Vítkovice florbal, nakonec u nich ovšem vyhrál hokej a působí ve Finsku: Filip nastupuje za JYP Jyväskylä, Barbora pak za HPK Hämeenlinna. „Oba dělali na začátku víc sportů kvůli všestrannosti. Hráli hokej, florbal a přes léto tenis. Teď už hokej definitivně převážil, na téhle úrovni už je to těžké skloubit. Ale ještě dva roky zpátky si ťukli tenis za Starou Bělou v soutěžích družstev,“ popisoval hrdý otec pro server isport.cz.

Barbora pak v minulých dnech již potřetí reprezentovala Českou republiku na světovém šampionátu žen do 18 let a byla tak součástí týmu, který vybojoval obrovský úspěch pro český hokej. Co byla větší euforie? „Těžká otázka, obojí byl krásný zážitek, těžko se srovnává. Jako máma to ale teď prožívám přece jenom víc, jsou to ještě větší emoce. Opravdu neskutečné. Pro holky je to splněný sen, byť jim finále nakonec nevyšlo,“ uvedla Radka Juříčková pro isport.cz.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*