Foto: Florbal Mladá Boleslav, Český florbal Foto: Florbal Mladá Boleslav, Český florbal
17. 1. 2024 Český pohár (0) KOMENTÁŘŮ

Pohárová středa: poznáme složení ženského finále a prvního finalistu mužské kategorie

 



Pohár Českého florbalu jde do své závěrečné fáze. Už ve středu bude jasno o třech finalistech, kteří se následně 13. února utkají v Českých Budějovicích o prvenství v poháru. Ve středu jsou na programu obě ženská semifinále mezi FBC Ostrava a Vítkovicemi a Tatran Střešovice vyzve Chodov. Prvního mužského finalistu pak určí duel mezi Chodovem a Mladou Boleslaví.

Jako první duel se rozehraje ženské ostravské derby mezi FBC Ostrava a Vítkovicemi. Hrát se bude na ČPP Aréně, protože loňský semifinálový duel se hrál na Dubině. Na stejné hale se hrálo také první vzájemné střetnutí v rámci ČEZ Extraligy, které před televizními kamerami vyhrálo FBC poměrem 5:4. Nejvyšší soutěž ale na druhou stranu nyní vedou Vítkovice, s náskokem pěti bodů a jednoho utkání navíc oproti FBC.

Ve druhém ženském semifinále se utká Tatran Střešovice s Chodovem. Tyto týmy se v rámci ČEZ Extraligy utkaly již dvakrát a zatímco první zápas dopadl 4:3 pro Chodov, tak v tom druhém Tatran naplno využil faktu, že se hrálo po světovém šampionátu žen v Singapuru, Chodov nastoupil bez hráček, které se turnaje zúčastnily a v rámci School Matche prohrál 1:5. Minulého ročníku pohárové soutěže se Chodov neúčastnil, v semifinále ročníku 2022 ale využil domácí prostředí a zvítězil 1:0. Tatran je pak loňským finalistou, ve finále podlehl Vítkovicím.

Prvního mužského finalistu určí duel mezi Chodovem a Mladou Boleslaví. Oba týmy se již dvakrát utkaly v tomto ročníku Livesport Superligy. První duel vyhrál Chodov 8:3, druhý zápas se hrál v sobotu a Boleslav zvítězila 7:4. Čtyři body si připsal Michal Sládek, dvě branky vstřelil Daniel Šebek.

Druhé mužské semifinále mezi Spartou a Tatranem je na programu ve čtvrtek od 18:30.

Vítězové všech čtyř duelů se následně utkají 13. února v rámci finálového dne Poháru Českého florbalu v Českých Budějovicích. Stejně jako loni platí, že vítěz pohárové soutěže získá místenku v příštím ročníku Champions Cupu. Právě kvůli Champions Cupu je pak finálový den posunut zhruba o měsíc oproti dřívějším letům.

MATCH CENTER


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*