Tom Ondrušek je spolehlivou oporou Chodova. Foto: Otakar Prášek / www.pulverfoton.cz Tom Ondrušek je spolehlivou oporou Chodova. Foto: Otakar Prášek / www.pulverfoton.cz
18. 1. 2024 Český pohár (1) KOMENTÁŘŮ

Chodov otočil duel s Boleslaví a je ve finále Poháru, o ženské zlato bude hrát FBC s Chodovem

 



Tři ze čtyř účastníků finále Poháru Českého florbalu jsou známí. Do Českých Budějovic zamíří 13. února Chodov, který otočil duel proti Mladé Boleslavi, o ženské zlato si to pak ve městě, kde by chtěl žít každý, rozdají celky FBC Ostrava a Chodova. Ty vyřadily loňské finalisty: Vítkovice a Tatran.

Mladá Boleslav vedla po brance Delonga, ještě v první třetině ale skóre otočili Marek Vávra v přesilové hře a Vošta. V polovině zápasu využil další přesilovou hru Bauer, následovaly ale tři přesné zásahy Mladé Boleslavi, která tak vedla 4:3.

Na 4:4 srovnal Sýkora, na což dokázal odpovědět Bína, v poslední minutě si ale dal vlastní gól Punčochář a v prodloužení rozhodl Ondrušek.

Ženské finále bude mít po roce zcela odlišné složení. Florbalistky FBC Ostrava si totiž v derby poradily výsledkem 4:2 s Vítkovicemi. V průběhu zápasu se Ostrava dostala až do vedení 3:0, následně Vítkovice po gólech Šponiarové a Maroszové snížily na rozdíl jediné branky, ovšem stejně jako v televizním extraligovém duelu, také v pohárovém semifinále měla poslední slovo Pavlína Bačová a pojistila FBC výhru.

Soupeřem FBC bude Chodov, který se do pohárové soutěže po jednoleté absenci vrátil a v semifinále porazil Tatran poměrem 4:1. Tatan sice vedl po brance Býčkové, ale Chodov postupně převzal aktivitu, což se projevilo také ve skóre. Dvě branky zaznamenala Nikola Skoková.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*