Útočník Jiří Šťovíček utrpěl těžké zranění. Foto: Florbal Vary Útočník Jiří Šťovíček utrpěl těžké zranění. Foto: Florbal Vary
24. 1. 2024 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Útočník Šťovíček bere zranění sportovně: Dan se mi omluvil, je to součást sportu. Mrzí mě to, říká Ludvík

 



Utkání mezi domácími Karlovými Vary a BLACK ANGELS se dostalo do středu pozornosti. Může za to zákrok Daniela Ludvíka z pražského týmu na domácího Jiřího Šťovíčka, po kterém má hráč Karlových Varů zlomenou čelist. Redakce Florbal.cz oslovila oba aktéry, kteří poskytli svá vyjádření.

Běžela polovina 45. minuty, BLACK ANGELS vedli v zápase 7:3 a směřovali za vítězstvím, poté přišel zákrok Daniela Ludvíka na Jiřího Šťovíčka, který následně upadl, chytil se za obličej a došel na střídačku, o pár hodin později vyšlo najevo, že střet odnesl zlomenou čelistí.

Rozhodčí Tomáš Kostinek s Martinem Reicheltem za zákrok nevylučovali, Vary ale plánují na zákrok upozornit Disciplinární komisi Českého florbalu.

Oba aktéři pak poskytli vyjádření Florbal.cz. „S Jirkou jsem se spojil, mrzí mě, co se mu stalo, ta situace možná z tohoto úhlu vypadá hrozně, ale byla spíše nešťastná. V bloku střely jsem se už nestačil nijak vyhnout a jen jsem se reflexivně natočil, což by udělal asi každý, kdyby proti němu někdo běžel v plný rychlosti,“ řekl Daniel Ludvík.

Jeho omluvu Šťovíček přijal. „Beru to jako součást sportu. Dan se mi omluvil a jestli v tom byl nějaký úmysl, to ať vyhodnotí DK,“ vzkázal zraněný útočník.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*