Finále Champions Cupu žen odehrají Thorengruppen a Pixbo. Foto: IFF Finále Champions Cupu žen odehrají Thorengruppen a Pixbo. Foto: IFF
26. 1. 2024 Ženský florbal (4) KOMENTÁŘŮ

Premiérovými vítězkami nového formátu Champions Cupu jsou florbalistky Thorengruppenu

 



V předvečer mužského finálového utkání mezi Tatranem Střešovice a Falunem se ve švédském Gothenburgu odehrálo ženské finálové klání mezi Pixbem s Eliškou Krupnovou a Thorengruppenem. Žel pro české barvy, z vítězství 4:3 se díky perfektní druhé třetině radovaly florbalistky Thorengruppenu.

Ve finále soutěže se utkaly dva dlouhodobě nejlepší švédské ženské týmy, které v semifinále vyřadily své švýcarské soupeře: Zug a Kloten-Dietlikon, tyto týmy předtím vyřadily zase Vítkovice s FBC Ostrava.

Skóre zápasu otevřela už ve 27. sekundě Veera Kauppi, Pixbu se ale v první třetině povedlo otočit díky zásahům Hansen a Stenberg. Ve druhé části se zápas rozhodl, když Thorengruppen vstřelil tři branky. Trochu paradoxně k těmto třem brankám nepřispěla ani jedním bodem magická finská dvojčata, postupně se prosadily Kippilä, Öhgren a Joelsson.

Příběh poslední střelkyně je naopak zajímavý tím, že již ve velkém předstihu bylo oznámeno, že od příštího ročníku bude hájit barvy žen Churu ve Švýcarsku.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*