Florbalisté Tatranu vyhráli Champions Cup. Foto: Český florbal Florbalisté Tatranu vyhráli Champions Cup. Foto: Český florbal
27. 1. 2024 Pohár mistrů (8) KOMENTÁŘŮ

Fantazie! Tatran je vítězem Champions Cupu! Parádní pražské finále rozhodl ve třetí třetině

 



Cesta Tatranu Střešovice novým formátem Champions Cupu má zlatou tečku. Ve fantastickém finálovém utkání hraném v UNYP Aréně rozhodl Tatran o své výhře poměrem 5:3 ve třetí třetině.

V prvních minutách zápasu byl aktivnější Tatran, hrál se ale vyčkávací florbal, který příliš šancí nepřinesl. Největší měl pak Johan Samuelsson, ale Jurco jeho střelu po crossové přihrávce vyrazil. V sedmé minutě šel Tatran do vedení, po sérii rychlých přihrávek se objevil prostor pro Havlase a ten nezaváhal.

Gól ovšem nastartoval především Falun, který začal ukazovat, že je ještě lepším týmem, než aktuálně Tatran. V deváté minutě ještě Galante Carlströmovi chyběl krok, v čase 12:41 už špatný výhoz potrestal Ruud. Falun pokračoval v aktivitě a v 19. minutě využil přísné Kisugiteho vyloučení Galante Calrlström, který tak poslal Falun do vedení.

Ve druhé třetině diváci gól neviděli a žel se ze zápasu tak trochu vytratila florbalovost na úkor emocí a různých rozmíšek. Ze hry měl opticky více Falun, Tatran ale poměrně dobře držel krok a nepouštěl svého soupeře do výrazného tlaku a herního odstupu.

Matěj Havlas vstřelil ve finále Champions Cupu dva góly. Foto: Lubomír Skála, Český florbal

Matěj Havlas vstřelil ve finále Champions Cupu dva góly. Foto: Lubomír Skála, Český florbal

Ve 32. minutě došlo k největší rozmíšce, po které inkasovali Tomáš Hanák s Casperem Bäckbym tresty na 2+10 minut a delší přestávka Falunu prospěla. Z herního pohledu následovala až do konce druhé třetiny jeho nejpovedenější herní pasáž, co se převahy týče, leč bez gólového efektu.

Znenadání ovšem udeřilo na druhé straně: rychlý kontr zakončil Martin Šindelář a před třetí třetinou se tak otevřela opona pro vyvrcholení celého finálového utkání.

Ve třetí třetině se oba týmy věnovaly pouze florbalu a bylo to ku prospěchu věci. Na balónku byl Falun, Tatran ale poctivě bránil a hrozil z rychlých protiútoků. Bylo očividné,že kdo v této chvíli skóruje, velmi si pomůže. Postupem času ale také bylo zřejmé, že v obraně Falunu se objevují místečka, které by Tatran mohl využít.

Emil Johansson Falun k dalšímu triumfu nedotáhl. Foto: Lubomír Skála, Český florbal

Emil Johansson Falun k dalšímu triumfu nedotáhl. Foto: Lubomír Skála, Český florbal

Stalo se tak v 51. minutě. Sádlo využil dobré clony spoluhráče a nekompromisní ranou pod břevno poslal Tatran do vedení. Falun gól opět vyhecoval, Jurco ale zastavil pokus Enströma, následně uhasil chybu Kisugiteho.

Tatan navíc následně dostal možnost přesilové hry, vyloučen byl Kalentun. Přesilovou hru bleskově využil díky Beneš a Tatran byl blízko senzačnímu zlatu. O to více, když za pár sekund neuspěl Nilsen s trestným střílením.

Falun to následně poprvé zkusil v šesti, ale rychlá kombinace do otevřené obrany znamenala pátý gól z hole Tomáše Hanáka. Falun za chvíli uspěl při power play a snížil Galante Carlström. Na 6:3 dal gól Havlas, utkání nakonec skončilo 4:6.

Tatran Střešovice, vítěz Pohár mistrů 2024. Foto: Lubomír Skála, Český florbal

Tatran Střešovice, vítěz Pohár mistrů 2024. Foto: Lubomír Skála, Český florbal

Finále Poháru mistrů 2024:

IBF Falun – Tatran Střešovice 4:6 (2:1, 0:1, 2:4)
Branky a nahrávky: 13. Rudd (Lundmark), 19. Carlström (Lundmark), 54. Carlström (Lundmark), 60. Lundmark (O. Aldeeb) – 7. Havlas (Kisugite), 39. Šindelář (Vavroušek), 51. Sádlo (Čelakovský), 53. Beneš (Šindelář), 54. Hanák (Beneš), 57. Havlas (Beneš).


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • DavidMB napsal:

    Gratulace Tatranu…

  • flrbl napsal:

    Jurco = nejlepší golman světa momentálně

  • Venca napsal:

    Zážitek, ale hlavně ten výkon….velká gratulace

  • Hudino napsal:

    Skvěle tempo, výborný Tatran, horší sudí. Jurco už musí být jednička v repre.
    Tatran je aktuálně TOP 3 na světě, za práci v posledních letech si to zaslouží.

    Krásný zážitek.

  • ADALBERT napsal:

    Jsem rád, že jsem něco tako takového viděl. Absolutní lauf a boj. Přitom skvěle takticky a technicky vyspělý. Bavilo mě, jak se Tatran ve druhé třetině dostal Falunu pod kůži, od té doby se mohlo stát cokoliv. Někdy tu popisuju víc hráčů, dneska jen fantastickej Jurco.

  • Pavel napsal:

    Gratuluji Tatranu, parádní podívaná.

  • KarTel napsal:

    Budu se opakovat, ale první tatranská lajna je světová topka. Jak předvídají, co udělá spoluhráč/protihráč, co jsou i za vyhrocneého stavu schopni vymyslet a jak dokonalou techniku mají.. a Jurco si tímto u mně finálně vysloužil (minimálně) jedničku v repre.

  • K. napsal:

    Výkon rozhodčích nepřímo úměrný výkonu Tatranu. Chaos, bordel, nezvládnutí vyhrocneých chvil. Na hřišti to chvílema připomínalo opodál se odehrávající Clash of the stars.. právě chybou sudích.

Napsat komentář

*