Veera Kauppi by mohla zamířit do Zugu. Foto: IFF Veera Kauppi by mohla zamířit do Zugu. Foto: IFF
29. 1. 2024 Ženský florbal - Zahraničí (2) KOMENTÁŘŮ

Magická dvojčata do Zugu? Všechny informace dostanete včas, nic není připraveno, říká prezident

 



Ta zpráva vyvolala velké spekulace. Magická finská dvojčata Veera a Oona Kauppi mají od příští sezóny opustit Thorengruppen a působit ve švýcarském Zugu. Aktuálně by se tak staly svěřenkyněmi hlavní trenérky Natálie Martinákové a spoluhráčkami Denisy Ratajové, Martiny Řepkové anebo Ivany Šupákové. Samotný klub, trenérka Martináková anebo dvojčata situaci zatím komentovat nechtějí.

Na první pohled velké překvapení, na druhou stranu to dává smysl. V mužském týmu Zugu už působí například Robin Nilsberth nebo Albin Sjögren, klub nejnověji spolupracuje také s trenérem švédské mužské reprezentace Niklasem Nordénem.

Nyní by rád zamířil po možná největším možném úlovku v ženském florbale: finských dvojčatech Veeře a Ooně Kauppi. S informací přišel o víkendu portál Innebandymagazinet.se, éterem už ale také jde informace, že obě šestadvacetileté florbalistky už mají ve Švýcarsku podepsáno.

„Zug United toho má hodně co nabídnout pro všechny hráče a máme za cíl zvítězit ve švýcarské nejvyšší soutěží a více. To platí pro tuto i následující sezóny. Chceme zajistit, aby Zug United byl jedním z nejlepších klubů ve Švýcarsku a získat mezinárodní úspěchy. V tuto chvíli nemohu komentovat žádné přestupy, protože nemáme ke komunikaci nic připraveno. Všechny informace vám ale včas poskytnu,“ uvedl pro švédský portál prezident Zugu Pascal Hoorn.

Ženy Zugu vedou tabulku švýcarské nejvyšší soutěže, po patnácti odehraných kolech mají náskok pěti bodů na Kloten-Dietlikon, jedinou prohru zapsaly poměrem 3:4 proti Zollbrücku. Pohárová cesta Zugu skončila v semifinále, kde podlehl Klotenu 2:3.

„Po našem selhání v pohárovém semifinále je jediným možným cílem stát se švýcarskými mistrem. Před příští sezónou chceme pokračovat budování značky Zug United – zvyšovat profesionalitu našich hráčů a vytvářet jim nejlepší možné prostředí pro jejich osobní a sportovní rozvoj,“ vzkázala Natálie Martináková.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • dudacek napsal:

    Prachy no,
    tak teď to nemusejí ani hrát a ten titul jim dát v září,hlavně aby tam byly segry spoko florbalově,ale to bude asi podružné.

  • Hugo napsal:

    Autore: pletete si Švédsko a Švýcarsko…
    Zug je taková švýcarská Bolka posledních let. Ale na to jaké mají jak v mužích tak ženách kádry, tak hrají dost slabý florbal a bez výsledků.

Napsat komentář

*