David Titz. Foto: Bulldogs Brno David Titz. Foto: Bulldogs Brno
31. 1. 2024 Extraliga žen (4) KOMENTÁŘŮ

David Titz je novým generálním manažerem ženské složky Bulldogs Brno. Musíme být atraktivní volbou, říká

 



Bulldogs Brno hlásí zajímavou organizační změnu. Novým generálním manažerem ženské složky oddílu bude David Titz, současný asistent hlavního trenéra Martina Czeczinkara u A-týmu žen. Ve své nové roli má za cíl učinit z Bulldogs Brno atraktivní volbu pro kvalitní hráčky.

Progres ženského A-týmu Bulldogs Brno je pozoruhodný, během dvou sezón se z týmu, který byl už jednou nohou v 1. lize žen a téměř všichni jej měli za jasného sestupujícího, stala štika soutěže, která aktuálně trůní na pátém místě tabulky.

Rozvoj přišel především s příchodem dnešního hlavního trenéra ženského týmu Martina Czeczinkara, tomu od letošní sezóny asistuje David Titz, který se stal nově generálním manažerem ženské složky. „Co se týče mé role, budu se aktivně zabývat zajišťováním finančních prostředků, přestupy, hráčskými smlouvami, zlepšováním a profesionalizací personální infrastruktury v ženské složce,“ popsal svou roli na webu Bulldogs Brno.

Už nyní se mu daří prosazovat zájmy ženského týmu. „Už nyní nám funguje pracovní skupina tvořená viceprezidentem klubu a garantem ženské složky Ivanem Lukášem a sportovním manažerem Martinem Czeczinkarem. Ivan nám pomáhá držet a prosazovat priority a zájmy ženské složky na výkonném výboru skrze moje a Martinovy kompetence,“ prozradil.

S ženskou složkou Bulldogs má velké plány. „Pokud bych nevěřil, že v budoucnu můžeme opět patřit ke špičce, tak bych do toho nešel. Nemám rád, když se věci dělají napůl. Nicméně jsem zvyklý spíše pracovat a nechat za sebe mluvit výsledky, takže si naše společné dlouhodobé ambice nechám pro sebe,“ usmíval se.

Bulldogs by chtěl mít za atraktivní volbu. „Kvalitní mládež je základní předpoklad pro úspěch, ale potřebujeme na to navázat podmínkami, které odchovancům budeme schopni poskytnout, aby tu chtěli působit. V posledních letech jsme se stali ,,dárci orgánů’’ pro jiné mimobrněnské kluby, tato doba musí skončit. Mým osobním cílem je dostat do DNA hráček hrdost na to, že mohou nosit klubový dres, a aby vůbec nepřemýšleli o jiné variantě. Nejúspěšnější celky však vždy doplňují svůj kádr i z jiných týmů, naším cílem je proto být pro kvalitní hráčky atraktivní volbou,“ zakončil David Titz.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Re: napsal:

    To je zase PR nesmysl. Je fuk jestli budou atraktivní volbou. Když to budou dělat aspoň normálně, budou volbou jedna pro holky ze škol v Brně a okolí. Svoje hráčky tak udrží dokud nepůjdou na vysokou jinam. A to bude mít samozřejmě přednost, výška je za aktuálních ženských podmínek mnohem víc než florbal. A když to bude mít obvykl průběh, Czeczinkar už tam dlouho nepobude. Je jen otázkou času než proti sobě poštve dost lidí, jako všude kde byl. Ono taky selfpromotion s názvem Číča kepmy ukazuje, koho má na prvním místě, jestli sebe nebo hráčky.

    • Petr napsal:

      Výsledky má, tak nevím co tady řešíte. Škoda, že muži jsou tam kde jsou. Už by to chtělo nějaký tým z Brna v mužské superlize.

  • H napsal:

    Vzetup Brna:

    1. Anna Brucháčková – bez jejího přídělu G/A by Bulldogs měli polovinu bodů. Ano jsou tam i jiné šikovné hráčky, ale tahle hráčka je TOP7 na světě.

    2. atraktivní styl založený na aktivní hře

    3. pokud nehrajete Superligu, nebo není kapitál, vše je jen o generaci děvčat, jaké mají ambice, kam chtějí na VŠ, jestli mají někde kamarádky(sestru) se kterými chtějí hrát na úkor lasa z TOP týmů, kde ty VŠ jsou taky. A v neposlední řadě o komunitě v klubu. Jestli ty holky chtějí nejdřív něco dokázat s klubem kde vyrůstaly. Jestli je Číča takový nebo makový, pokud mu funguje styl se kterým hraje, tak to asi úplný trouba nebude. Možná trošku míň ega by neškodilo, ale….

    • F napsal:

      tak jde ještě o to, že dívčí složku založili na vykradení všech ostatních klubů. A je otázkou, koho dokáží vychovat. Při pohledu na jiné týmy Buldoků je to stejné. Vlastní odchovanci končí a nastupuje lasování v jiných klubech.

Napsat komentář

*