Forman zapsal proti Maďarsku šest asistencí, čímž vyrovnal rekord Daniela Šebka z roku 2016. Foto: Lubomír Skála, Český florbal Forman zapsal proti Maďarsku šest asistencí, čímž vyrovnal rekord Daniela Šebka z roku 2016. Foto: Lubomír Skála, Český florbal
1. 2. 2024 Reprezentace - Muži (3) KOMENTÁŘŮ

Češi zasypali Maďarsko 16 góly, Forman šestkrát asistoval, Jendrišák vyrovnal rekord

 



Česká reprezentace v poklidu dokráčela k první výhře v rámci kvalifikace o postup na světový šampionát. Maďarsko v polském Lochówě podle předpokladů porazila velkým rozdílem 16:1 a naladila se na další kvalifikační duely. Šest gólových nahrávek zapsal Filip Forman.

Kromě něj k triumfu výrazně přispěli také Filip Langer (3+2), Matěj Pěnička (3+1), Tomáš Hanák (2+2), Patrik Šebek (3+0) a Matěj Havlas (2+1). Rozhodnuto bylo prakticky už po první třetině, kterou Češi ovládli 6:1.

Čeští florbalisté outsidera nešetřili. Foto: Lubomír Skála, Český florbal

Čeští florbalisté outsidera nešetřili. Foto: Lubomír Skála, Český florbal

Mladoboleslavský brankář Lukáš Bauer, jenž v nominaci nahradil zraněného Lukáše Kříže, zapsal osm zákroků a kapituloval pouze v první třetině, když se o jedinou branku Maďarů postaral ve 14. minutě Dániel Csík. Jeden gól a jednu asistenci zapsal Matěj Jendrišák.

A jednalo se o zápisy do historie. Jendrišák totiž vyrovnal rekord Radima Cepka v počtu gólů, asistencí i bodů v národním týmu. V dalším průběhu kvalifikace tak může bývalého reprezentanta překonat. Češi se v pátek utkají ve druhém duelu kvalifikace s Rakouskem od 13 hodin.

Kvalifikace o postup na MS 2024:

Česko – Maďarsko 16:1 (6:1, 5:0, 5:0)
Branky a nahrávky: 7. Havlas (Langer), 8. Pěnička, 10. Hanák (Langer), 10. Šebek (Forman), 18. Šebek (Forman), 20. Langer (Hanák), 26. Hanák (Havlas), 26. Pěnička (Forman), 38. Pěnička (Jendrišák), 38. Gattnar (Besta), 39. Langer (Hemerka), 42. Langer (Forman), 47. Havlas (Hanák), 48. Kreysa (Forman), 50. Jendrišák (Forman), 58. Šebek (Pěnička) – 14. Csik.


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*