Chodovské florbalistky na půdě Olomouce nezaváhaly. Foto: Michal Struž (@michelifix_photography - Instagram, @michelifixphotography - Facebook) Chodovské florbalistky na půdě Olomouce nezaváhaly. Foto: Michal Struž (@michelifix_photography - Instagram, @michelifixphotography - Facebook)
4. 2. 2024 Extraliga žen (1) KOMENTÁŘŮ

Chodov zvítězil v Olomouci za tři body, Třinec vytvořil tlak na dvojici Liberec – Židenice

 



Sobota přinesla kompletní víkendový program v rámci ČEZ Extraligy žen. Z vítězství na půdě Olomouce se radoval Chodov, tlak na dva hlavní aspiranty na postup do play off z osmého místa vytvořil Třinec, který porazil Znojmu a sebedůvěru získaly hráčky Bohemians, které porazily Liberec.

Olomouci se na domácí palubovce nepovedlo navázat na senzační vítězství nad Chodovem v rámci výjezdního utkání v Chomutově. Na úvodní branku Kovaříkové ještě rychle odpověděla Reimerová, ale ze strany Olomouce to bylo co do branek všechno a skóre už pak narůstalo jen na straně Chodova. Ten potvrdil lepší produktivitu a z Hané odjel se třemi body za výhru 5:1.

„Víceméně jsme věděli co nás čeká a potvrdilo se to beze zbytku. Potřebovali jsme zůstat trpěliví, což se nám v prvním utkání nepovedlo, dnes jsme tvorbu hry nechali na domácích a počkali si na naše situace. Z mého pohledu jsme se měli jít do odskoku, což se nám nepovedlo a ve druhé třetině nastal útlum. Po odskoku na 3:1 jsme zápas už kontrolovaně dohráli. Spíše nás mrzí tempo hry, že ji nejsme lépe dohrát ve třech lajnách, ale dnes každá jedna hráčka splnila náš taktický plán,“ chválil trenér Chodova Ondřej Neuman.

Jeho protějšek Radek Řehák uznal porážku. „Je škoda, že jsme dnes dojeli na proměňování šancí, protože šancí jsme si vytvořili dost. Zápas to byl zvláštní, oba týmy hrály převážně na dvě lajny, bylo to ovlivněno nemocemi a reprezentační akcí, také to bylo dost akční. Je škoda, že jsme nedokázali dát více gólů, na Chodov se nalepit a dostat jej pod tlak, ale dnes je výsledek spravedlivý,“ zhodnotil.

Razítko na postup do play off daly florbalistky Bohemians, které porazily Liberec v přímém souboji 7:3 a už nemohou být připraveny o účast ve vyřazovacích bojích. Na úvodní gól Žbánkové odpověděla Veselá, a poté rozjely své představení dvojčata Radka a Simona Korbelářovy, jejichž podpis nese hned pět gólů Bohemians.

Do souboje o play off se přihlásil také Třinec, který zapsal výhru 5:3 ve Znojmě. Po bezbrankové první třetině uskočil soupeři do rozhodujícího tříbrankového vedení, díky kterému mohl třetí třetinu prohrát dílčím skóre 1:2.

Postup do play off ale víceméně ve vlastních rukou nemá, potřeboval by jednak překvapit v Olomouci, ale také trochu paradoxně pomoc od Židenic, které by následně musel v posledním utkání základní části rovněž porazit.

Již zmíněné Židenice totiž podlehly Tatranu Střešovice 2:6 a nechaly tak souboj o osmé místo stále otevřený. Tatranu se vyplatila úvodní třetina, po které vedl 3:0 a při snížení soupeře zareagoval opět sérií tří branek.

Přehled výsledků 19. kola ČEZ Extraligy žen

FBS Olomouc – FAT PIPE FLORBAL CHODOV 1:5
branky: 6. Tereza Reimerová – 3. Kateřina Kovaříková, 36. Kateřina Kovaříková, 37. Kristýna Vejvodová, 43. Kristína Belicová, 60. Klára Jiříková; rozhodčí: Vladimír Buzický – Dominik Dolejš; vyloučení: 2:2; využití: 0:0; diváků: 55; zásahy brankářů: Hana Kuchařová 17 – Jana Christianová 18; po třetinách: 1:1, 0:2, 0:2

TJ Znojmo LAUFEN CZ – FBC Intevo Třinec  3:5
branky: 35. Eva Smutná, 41. Bára Procházková, 59. Marie Bartušková – 22. Klára Portešová, 26. Kateřina Macigová, 33. Karolína Sovadinová, 37. Zuzana Mieszek, 44. Tereza Martynková; rozhodčí: Tomáš Fuciman – Pavel Urbánek; vyloučení: 1:1; využití: 0:0; diváků: 122; zásahy brankářů: Adéla Malkusová 30 – Simona Pytlíková 20; po třetinách: 0:0, 1:4, 2:1

K1 Florbal Židenice – PSN Tatran Střešovice 2:6
branky: 28. Barbora Marková, 32. Michaela Hřebíčková – 7. Kateřina Seemannová, 7. Lucie Vernerová, 9. Kateřina Seemannová, 36. Pavlína Soukupová, 49. Šárka Ježdíková, 50. Tereza Bystrianská; rozhodčí: Jana Lišková – Monika Zamazalová; vyloučení: 1:1; využití: 0:0; diváků: 52; zásahy brankářů: Alena Večeřová 18 – Eliška Drbalová 14; po třetinách: 0:3, 2:1, 0:2

FbŠ Bohemians – Crazy girls FBC Liberec 7:3
branky: 16. Lucie Veselá, 22. Radka Korbelářová, 32. Simona Korbelářová, 45. Simona Korbelářová, 48. Lucie Veselá, 54. Radka Korbelářová, 56. Simona Korbelářová – 13. Markéta Žbánková, 47. Markéta Valešová, 55. Monika Žapková; rozhodčí: Jakub Cigl – Filip Leibl; vyloučení: 0:2 + Marcela Urbanová OS; využití: 1:0; diváků: 114; zásahy brankářů: Kristýna Karli 11 – Aneta Fryčová 27; po třetinách: 1:1, 2:0, 4:2


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Komik napsal:

    Liberec si to solidně podělal tou absencí Klubalové. Jejich vedení to teda dost nezvládlo.

Napsat komentář

*