Vítkovice porazily v derby FBC Ostrava 6:1. Foto: Pavel Netolička, Florbal Vítkovice Vítkovice porazily v derby FBC Ostrava 6:1. Foto: Pavel Netolička, Florbal Vítkovice
7. 2. 2024 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Vítkovice porazily FBC Ostrava 6:1 a v bitvě o umístění v základní části rozdaly karty

 



Florbalistky Vítkovic využily domácího prostředí a v rámci ČEZ Extraligy žen porazily FBC Ostrava 6:1. První vítězství v derby v sezóně zároveň znamená, že Vítkovice jsou blízko vítězství v základní části, FBC naopak může skončit nejlépe druhé.

Poprvé v letošním ročníku se hrálo na Dubině a domácí „letiště“ oproti ČPP Aréně Vítkovicím sedlo. První branku zápasu vstřelila Willmannová a byť dokázala rychle odpovědět Káčová, tak Vítkovice byly lepší.

FBC se sice dokázalo dostat do šancí, ale pokud v pohárovém semifinále sehrála důležitou roli Veronika Tomšová, nyní se karta obrátila a prim hrála Nikola Příleská, která zapsala několik důležitých zákroků.

Vítkovice ve druhé třetině využily dvě přesilové hry a dostaly se až do vedení 5:1, na které reagovalo FBC power play už deset minut před koncem. Gól ale nevstřelilo, Barbora Husková pak uzavřela skóre na 6:1 pro Vítkovice.

Situace je tak nyní jednoznačná: Vítkovice mají na kontě 48 bodů, o šest více než Chodov, který ale má zápas k dobru. Chodov současně zvítězil v prvním vzájemném zápase obou týmů, před televizními kamerami na Dubině.

Pro vítězství v základní části tak Chodov musí v neděli ve vzájemném utkání znovu získat tři body a následně porazit dvojici Bulldogs – Bohemians, Vítkovice totiž ve svém posledním zápase hostí na Dubině Znojmu, kde jejich prohru nelze příliš předpokládat. Pokud Vítkovice v neděli bodují anebo Chodov ve zmíněných dvou utkáních jakkoliv ztratí, automaticky vítězí v základní části tým z Ostravy.

FBC Ostrava je nyní třetí se ztrátou dvou bodů na Chodov, při shodném počtu odehraných zápasů. Pro FBC tak bude v rámci tabulkového posunu klíčové, jak dopadne zápas mezi Vítkovicemi a Chodovem, v posledních třech kolech hostí Znojmo a Židenice, vyjíždí za Bohemians.

1. SC TEMPISH Vítkovice – FBC ČPP Bystroň Group Ostrava 6:1
branky: 4. Eliška Willmannová, 17. Tereza Matýsková, 24. Michaela Kubečková, 25. Michaela Kubečková, 43. Sára Seevaldová, 54. Barbora Husková – 14. Veronika Káčová; rozhodčí: Tomáš Brus – Roman Sladký; vyloučení: 2:3; využití: 2:0; diváků: 295; zásahy brankářů: Nikola Příleská 18 – Veronika Tomšová 19; po třetinách: 2:1, 2:0, 2:0


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*