Florbalisté České Lípy zaskočili velkého favorita. Foto: FBC Česká Lípa Florbalisté České Lípy zaskočili velkého favorita. Foto: FBC Česká Lípa
7. 2. 2024 Superliga (8) KOMENTÁŘŮ

Šok v České Lípě! Domácí zaskočili Tatran

 



Prvotřídní překvapení! Česká Lípa zdolala teprve nedávno korunovaného vládce evropského kontinentu. Českolipští si na obhájce trofeje v Livesport Superlize a čerstvého vítěze Poháru mistrů vyšlápli doma 8:7 a udělali rázný krok směrem k účasti v předkole play off.

Zápas se od začátku nevyvíjel pro Tatran úplně dobře, přesto Střešovičtí v první třetině otočili skóre a v té druhé se dostali do vedení 5:3. Jenže Lípa se vrátila do utkání a po třech slepených gólech z úvodu třetí dvacetiminutovky vedla 8:6.

Na to už Pražané dokázali zareagovat pouze snížením a ze severu Čech si neodvezli ani bod. Hattrickem se na překvapivé výhře České Lípy podílel kanonýr Radek Krajcigr. Naopak hostům nestačily ani tři body Matěje Havlase. Českolipští si mohou místenku v play off zajistit už v neděli, pokud uspějí na půdě jedenáctých Black Angels.

Dohrávka 17. kola Livesport Superligy:

FBC Česká Lípa – Tatran Střešovice 8:7 (2:3, 3:3, 3:1)
Branky a nahrávky: 8. Vavruška (Pšenička), 14. Krajcigr (Kopič), 22. Trčka (Pšenička), 30. Krajcigr (Křenek), 30. Vavruška (Slaný), 42. Pekárek (Štěrba), 43. Pekárek (Krajcigr), 45. Pšenička (Křenek) – 9. A. Kučera (Kreysa), 11. Mare. Beneš (Meliš), 19. Meliš (Havlas), 27. Havlas (T. Hanák), 30. Mar. Čermák (Sládeček), 33. Šimek (J. Boček), 54. Havlas (Mare. Beneš).


Autor: redakce



KOMENTÁŘE

  • Flrbl napsal:

    Ceska Lipa je ted nejlepsi tym na světě

  • flrbl napsal:

    Mimochodem, přesně proto nesnáším kecy typu:“Jaký to bude hrát teď českou ligu, která není tak atraktivní po tom co jste hráli Pohár mistrů?“.
    Jojo arogance Tatraňáků a obeně pražáků existuje, ale tenhle zápas ukázal, že je zcestná. Plná hala fandících fanoušků v Lípě, perfektní zápas, osobnosti (hvězda Lípy Krajcigr aj.), krásný goly.
    Tatran bez emocí, neslaví goly, je to samozřejmost přece. Ale pak prohrajou.
    Je to o hlavě, o respektu. Na hřišti musí hrát každý zápas jako by to bylo finále Poháru mistrů, pak na to bude i mnohem hezčí koukat… to musí hráči i trenéři pochopit a pujde celý český florbal nahoru.

    • Jakub L. napsal:

      Tak přijde mi že trošku střílíš na špatný terč. Tahle arogance nepochází od Tatranu ale z otázek novinářů, kteří stejně, jako z poháru mistrů zvládli udělat mega událost, tak to ted dělají ze zápasu s českou lípou 🙂 Za mě česká lípa dlouhodobě nepatří mezi nejhorší týmy extraligy a nevnímám to jako takový „šok“, jako bych vnímal pořážku např od butchis.

  • Karel napsal:

    Ja bych z toho takovou senzaci a šok nedelal – tretina tatranu se vratila po narocnem programu z repre, zkata horecka jedte nevyprchala, v Lipe se obecne vsem lepsim tymum hraje blbe (nejhorsi hala).

  • David napsal:

    Jedině Bolka!!

  • treoter napsal:

    hurá a namachrovaní pražáci nohama zpátky na zem

    • Ca3n napsal:

      tak vám rychle sklaplo co? 😀 pražáci vám vyprášili zakomplexovanej kožíšek, moc dlouho jste si machrování neužili

Napsat komentář

*