IFF spouští šampionát ve florbale 3 x 3. Foto: IFF IFF spouští šampionát ve florbale 3 x 3. Foto: IFF
9. 2. 2024 Reprezentace (4) KOMENTÁŘŮ

Světový šampionát ve florbale 3 na 3: Registrace otevřená, každá země může mít dva týmy

 



Mezinárodní florbalová federace dnes oficiálně oznámila spuštění registrací na nový florbalový světový šampionát. Ve finském Lahti se v průběhu světového šampionátu juniorek utká až 24 týmů v kategoriích mužů a žen. Hrát se bude podle speciálních pravidel. Každá federace může registrovat v jedné kategorii dva týmy.

Světový šampionát ve florbale bude absolutní novinkou. Hrát se bude 11. a 12. května v průběhu světového šampionátu juniorek ve finském Lahti. Cílem mezinárodní florbalové federace je mít v obou kategoriích celkem 24 týmů.

Je přípustný formát národní kvalifikace, pro hráče platí omezení, že nejpozději 11. května 2024 musí oslavit patnácté narozeniny, což je shodné jako u mezinárodního zápasu v dospělé kategorii.

Jeden tým může mít na soupisce maximálně deset hráčů, a to v maximálním počtu 8+2. Není povoleno mít například devět hráčů do pole a jednoho gólmana. Hrát se bude na dva desetiminutové poločasy, mezi kterými bude dvouminutová přestávka, základní vyloučení bude dvouminutové.

Rozměr hřiště by měl být 22 x 11 metrů, nejmenší povolené hřiště může mít 18 x 9 metrů. Základní informace o soutěži naleznete zde. Upravená pravidla naleznete zde.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • znalec napsal:

    Normalne uz nic nekomentuji. Nema to cenu, od placenych presnosu jsem si rekl, ze jsou i jine sporty. Ale tohle proste musim: tenhle projekt je presna ukazka jak premysli lide, kteri florbal ridi. Za chvili bude i MS ve florbale pod vodou.

  • flrbl napsal:

    Ti věční kritici. Ještě že svět netvoříte vy…
    Pokud jsou na to prostory a zájem hráčů tak proč ne. Je to zábavná forma hry a atraktivní, potenciál do léta na street….
    Basket má taky 3v3 formu a hodně ho to posouvá

  • o2 napsal:

    Jo a fotbal a hokej taky hraji ve trech MS a jeste olympiadu. Srovnani ME v hazene a MS ve florbalu je ukazka urovne naseho sportu. Tecka. Klidne at se hraje 2 na 2 bez golmanu. Bude to taky akcni a urcite Suman a spol. budou spokojeni (dotace, dotace, dotace).

  • Ich napsal:

    Ve Švýcarsku i Německu se trojkový florbal hraje stále. Jsou tam i národní mistrovství.
    Ale třeba v Německu se hraje na hřišti 28×14 čas je 2×20 hrubého času s efektivními posledními třemi minutami. Základní vyloučení 2 minuty. A je to děsná podívaná.
    Informace o trojkovém MS tam proběhla již v prosinci.
    S tím, že je to příležitost pro jiné než ligové hráče.
    No osobně nevím. Úroveň Německého florbalu je bídná a ještě když to bud hrát hráči nižších soutěží….

Napsat komentář

*