Florbalistky Chodova jsou blízko výhře v základní části. Foto: Pavel Netolička, Florbal Vítkovice Florbalistky Chodova jsou blízko výhře v základní části. Foto: Pavel Netolička, Florbal Vítkovice
11. 2. 2024 Extraliga žen (10) KOMENTÁŘŮ

Chodov v bláznivém šlágru základní části porazil Vítkovice, o 4. místo bude boj a Liberec míří do play off

 



Florbalistky Chodova jsou blízko vítězství v základní části ČEZ Extraligy žen. V bláznivém „finále“ dlouhodobé části porazily Vítkovice 9:8 a pokud v závěrečných dvou utkáních neztratí body, zvítězí. Naopak se po výhře Střešovic a Bohemians zamotal boj o čtvrté místo. V klidu může být Liberec, který zvládl klíčový duel s Židenicemi.

Bláznivé finále základní části. Vítkovice na Chodově rychle prohrávaly 0:3, po první třetině 2:5 a vyměnily brankářky. Postupem času se dokázaly dotáhnout na rozdíl jedné branky, nakonec se jim ale staly osudné chyby v obraně. Chodov totiž předvedl výborný tah na branku a chyby Vítkovic trestal.

Vše vyvrcholilo ve třetí třetině, kdy nejprve Vítkovice otočily na výsledek 8:7, který by jim dával jistotu prvenství v základní části, ale následovaly dvě branky Chodova mezi kterými bylo 12 sekund a pražský tým rozdal karty: po výhře 9:8 ztrácí na Vítkovice tři body, ale má zápas k dobru a vyhrál oba vzájemné duely.

Při očekávané výhře Vítkovic nad Znojmem tak nyní musí porazit za 3 body Bohemians a Bulldogs Brno. Ostravské FBC porazilo doma Znojmo 9:2 a teoreticky může být rovněž první, ale Vítkovice by musely prohrát se Znojmem a ještě by FBC muselo stáhnout manko dvou bodů na Chodov.

Shodou okolností se oba tyto týmy utkaly se vzájemném utkání a pořádně zamotaly souboj o play off. Bohemians totiž vyhrály nad Bulldogs 8:5, když v první třetině otočily vývoj zápasu a už jeho otěže nepustily.

O den později pak Střešovice na domácí půdě porazily Olomouc 4:0 a situace je tak nyní zřejmá: trojice Bulldogs, Olomouc, Střešovice má rázem shodný počet 32 bodů.

Určitou formu jistoty má nyní Liberec. Ten zvládl klíčový zápas s Židenicemi, zvítězil 5:4 a udělal výrazný krok směrem do play off.

Přehled výsledků 20. kola ČEZ Extraligy

FBC ČPP Bystroň Group Ostrava – TJ Znojmo LAUFEN CZ 9:2
branky: 4. Linda Pudišová, 10. Denisa Kotzurová, 15. Michaela Mlejnková, 19. Anna Včelná, 24. Veronika Rybičková, 25. Pavlína Bačová, 47. Kristina Hudáková, 57. Adriana Středulová, 58. Michaela Mlejnková – 19. Marie Bartušková, 43. Marie Bartušková; rozhodčí: Michal Reczai – Tadeáš Sidenberg; vyloučení: 3:1; využití: 0:1; diváků: 85; zásahy brankářů: Jana Prátová 16 – Veronika Šplíchalová 36; po třetinách: 4:1, 2:0, 3:1

Crazy girls FBC Liberec – K1 Florbal Židenice 5:4
branky: 3. Karolína Klubalová, 6. Karolína Nováková, 35. Kateřina Kvapilová, 43. Kristýna Rondošová, 48. Karolína Klubalová – 12. Viktorie Hrazdírová, 37. Zuzana Žampachová, 46. Anna Klvačová, 59. Veronika Králová; rozhodčí: Václav Patera – Nikola Staňková; vyloučení: 3:1; využití: 0:2; diváků: 102; zásahy brankářů: Aneta Fryčová 17 – Alena Večeřová 18; po třetinách: 2:1, 1:1, 2:2

Bulldogs Brno – FbŠ Bohemians 5:8
branky: 10. Veronika Stuchlíková, 20. Veronika Machálková, 32. Anna Brucháčková, 41. Michaela Žáková, 60. Veronika Stuchlíková – 14. Aneta Faltová, 16. Agáta Saffertová, 18. Natálie Bartošová, 29. Simona Korbelářová, 32. Radka Korbelářová, 46. Radka Korbelářová, 59. Kateřina Strnadová, 60. Kateřina Strnadová; rozhodčí: Jana Lišková – Monika Zamazalová; vyloučení: 2:0; využití: 0:1; diváků: 77; zásahy brankářů: Karolína Krištofová 8, Martina Franková 8 – Eliška Svrčková 32; po třetinách: 2:3, 1:2, 2:3

FAT PIPE FLORBAL CHODOV – 1. SC TEMPISH Vítkovice 9:8
branky: 1. Andrea Břeská, 6. Sofie Skalíková, 6. Lucie Baldreichová, 20. Klára Jiříková, 20. Andrea Břeská, 30. Kateřina Kovaříková, 33. Eliška Chudá, 57. Kateřina Kovaříková, 57. Kristína Belicová – 7. Simona Grāpēna, 10. Michaela Kubečková, 21. Michaela Kubečková, 26. Sára Seevaldová, 31. Markéta Lenfeldová, 36. Sára Seevaldová, 48. Magdaléna Plášková, 50. Michaela Kubečková; rozhodčí: Ondřej Benačan – Patrik Šaroch; vyloučení: 0:0; využití: 0:0; diváků: 182; zásahy brankářů: Jana Christianová -8 – Nikola Příleská 4, Viktorie Karasová ?; po třetinách: 5:2, 2:4, 2:2

PSN Tatran Střešovice – FBS Olomouc 4:0
branky: 4. Barbora Lovíšková, 31. Kateřina Seemannová, 54. Kateřina Seemannová, 57. Lucie Želízková; rozhodčí: Barbora Beranová – Lucie Hejnová; vyloučení: 1:1; využití: 0:0; diváků: 106; zásahy brankářů: Monika Šolleová 16 – Klára Hodulíková 27; po třetinách: 1:0, 1:0, 2:0


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Děs napsal:

    Jediný kdo se zbláznil byli rozhodčí. Ani jeden z posledních dvou gólů neměl platit.

  • Michal napsal:

    Odfláknutý výkon od Vítkovic. Staňková s Kubečkovou snad hrály na obě strany a podobně spousta dalších rádobyhvězd. Rozhodčí to na konci pořádně zmrvili, ale bez brankáře a ochoty bránit si nic nezasložili.

    • hudino napsal:

      Po tom co jsem včera četl na twitteru jsem čekal brutální zářez a la Sojkovi, ale tady si za prohru můžou Vítky, obrana celé pětky a brankářky byla katastrofa snad u každé z branek.
      Vysokou měl vidět, poslední gol se někdy prosté pustí.

      • Michal napsal:

        Tak jedna věc je výkon, tam máte pravdu. Ale i tak zápas otočily a pak dají sudí v posledních třech minutách Chodovu dvě branky co nemají platit? Nevím jestli tomu říkat brutální zářez…ale hrálo se o první místo a rozhodli to chybama rozhodčí. To asi nase.e každého.

    • Mr. SSL napsal:

      Kubečková vraj do Kalmarsundu po sezóne.

  • mára napsal:

    za 8 gólů MVP …to chceš :):):)

  • rozhodčí napsal:

    klasicky ubrečené Vítkovice, to co si na instagram dovolila dát Husková je taky ústřel. ale k věci:
    u Hyršové neuznaný gól v pořádku, podle pravidel pokus o zásah vysokou holí je také hra vysokou holí.
    u posledního gólu Chodova extrémně těžký případ k posouzení v plné rychlosti. vysoká hůl – ano. zachytit to v plné rychlosti – těžké. rozhodčí pochybili, ale zářez to určitě nebyl.

    • Bruno napsal:

      Zářez asi ne, ale hrubé ovlivnění výsledku zápasu jistě ano.

    • Jan napsal:

      Dovedete si představit co by se dělo v mediálním prostoru v hokeji a nebo třeba ve fotbale v derby Sparta-Slavia, kdyby se to rozhodlo v závěru dvěma chybama rozhodčích? Proti tomu je nějaky jeden instáč nebo xko fakt sranda. Pohoršovat by vás spíš mělo, že na zápas o první místo unie není schopna ani dodat delegáta…

      • Jejda napsal:

        Jak říkáte je to sranda, klasický tělocvičnový sport, který nikoho moc nezajímá a do mediálního prostoru se ani nedostane ;).

Napsat komentář

*