Florbalistky Chodova zvítězily ve finále Poháru Českého florbalu. Foto: Martin Flousek, Český florbal Florbalistky Chodova zvítězily ve finále Poháru Českého florbalu. Foto: Martin Flousek, Český florbal
13. 2. 2024 Český pohár (3) KOMENTÁŘŮ

Chodov v Českých Budějovicích vynuloval FBC Ostrava a po výhře 7:0 vítězí v poháru

 



Florbalistky Chodova prožívají úspěšný týden. V neděli nejprve vykročily za vítězstvím v základní části, o nějakých 48 hodin později pak získaly první trofej v ročníku: v pohárovém finále porazily FBC Ostrava 7:0 a spolu se ziskem pohárové trofeje mají také místenku v příštím ročníku Champions Cupu.

Podruhé v řadě skončilo finále pohárové soutěže v ženské kategorii jednoznačným výsledkem. Chodov předvedl skvělý výkon a po vyrovnané první části převzal otěže finálového utkání v Českých Budějovicích.

První část přinesla aktivní florbal, oba týmy měly několik šancí, ale zhruba od poloviny úvodní části bylo zřejmé, že Chodov je lepší. Což se následně projevilo i ve skóre, které v čase 18:33 otevřela Havlíčková.

FBC navíc neuspělo s trenérskou výzvou na hru rukou v podání Kristíny Belicové, inkasovalo dvě minuty a přesilovou hru za minutu využila Naava.

Ve druhé části už Chodov utkání převzal do svých rukou, přidal dvě branky a navíc přežil první oslabení v utkání.

Na začátku třetí třetiny FBC možná definitivně ztratilo zápas, když jej několikráte zastavila Christianová. Ostravanky sáhly zhruba 11 minut před koncem k power play, ovšem ani ta ke zvratu v utkání nevedla, Chodov navíc navyšoval skóre až na konečných 7:0.

Podruhé v historii se v rámci pohárové soutěže hrálo o místenku na Champions Cupu pro vítěze soutěže a podruhé v historii vítězný tým ve finále neinkasoval. Jana Christianová navázala na Nikolu Příleskou a čisté konto brala za 17 zákroků.

Finále Poháru Českého florbalu:

FLORBAL CHODOV – FBC ČPP Bystroň Group Ostrava 7:0
branky: 19. Marie Havlíčková, 20. Mirva Naava, 26. Barbora Fáčková, 36. Lucie Baldreichová, 45. Lucie Baldreichová, 52. Lucie Baldreichová, 57. Barbora Vávrová; rozhodčí: Václav Patera – Nikola Staňková; vyloučení: 2:1; využití: 1:0; diváků: 1074; zásahy brankářů: Jana Christianová 17 – Veronika Tomšová -5; po třetinách: 2:0, 2:0, 3:0


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Jocke napsal:

    Je vidět, že ženští rozhodčí neumí s videem a nemají praxi. Superligoví by to vždy zahráli do autu bez trestu pro tým.

    • VAR napsal:

      Neni náhodou při použití videa dvojka i pokud je to neprůkazný záběr. By se vyhnuli dvojce jen kdyby dali za pravdu Ostravě ne

      • Flrbl napsal:

        Cože? Trest byl na místě, challenge zcela mimo, od toho to pravidlo je.
        Jestli jsi narazel na alibismus superligovych rozhodcich tak souhlas.

Napsat komentář

*