Patrik Šebek se raduje z branky do sítě Mladé Boleslavi. Foto: FbŠ Bohemians, Český florbal Patrik Šebek se raduje z branky do sítě Mladé Boleslavi. Foto: FbŠ Bohemians, Český florbal
18. 2. 2024 Superliga (4) KOMENTÁŘŮ

Bohemians v prodloužení porazili Boleslav, Vítkovice doma vyhrály s Tatranem

 



Je tu opět víkend a s ním i série zápasů 24. kola Livesport Superligy. Utkání Bohemians s Boleslaví rozhodlo až prodloužení, Karlovy Vary si s přehledem poradily s Pardubicemi a Vítkovice na domácí půdě zvládly porazit Tatran.

Začneme prvním nedělním utkáním mezi Sokolem Vinohrady a Českou Lípu. Do zápasu vkročily lépe domácí Vinohrady, které v polovině první třetiny vedly již 3:0. I ve druhé třetině se první prosadil Sokol, konkrétně kompletoval hattrick Daniel Gärtner, který po přihrávce sourozence Tomáše Gärtnera zvýšil na 4:0. Česká Lípa se poprvé brankově prosadila až v části poslední. Během jedné minuty zvládla snížit náskok domácích a skóre činilo 4:2. Po další brance Vinohrad se následně hosté sice dostali ke kontaktní brance, následně si už ovšem domácí vítězství pohlídali. Královské Vinohrady tak zvítězily nad Českou Lípou 5:4.

Foto: TJ Sokol Královské Vinohrady, Český florbal

Foto: TJ Sokol Královské Vinohrady, Český florbal

Ve druhém utkání přivítali FbŠ Bohemians Mladou Boleslav. První branka padla hned ve druhé minutě utkání, kdy se prosadil Jakub Vařecha po chybě domácí obrany a poslal Boleslav do vedení. Bohemians ale do konce třetiny stačili skóre vyrovnat. Ve druhé části se opět první prosadili hosté, následné branky Jaroslava Petráka a Jana Maliče ale znamenaly jednobrankové vedení Bohemians. Ve třetí třetině se do vedení opět vrátila Mladá Boleslav, domácí ovšem dvě minuty před koncem skóre srovnali a zápas šel do prodloužení. V něm zvládl Matyáš Krebner vystihnout přihrávku hostující obrany a vystřelil Bohemians výhru 6:5.

Foto: FbŠ Bohemians, Český florbal

Foto: FbŠ Bohemians, Český florbal

Další utkání znamenalo souboj mezi Vítkovicemi a Tatranem Střešovice. Utkání se neslo na vyrovnané vlně, kdy po první třetině činilo skóre 2:2. Podobný průběh měla i druhá část. Oba týmy zvládly odskočit na jednobrankový náskok, soupeř ale vždy dokázal včas reagovat a před poslední třetinou bylo skóre opět vyrovnané. Posledních dvacet minut ovšem patřilo Vítkovicím. Do branky Tatranu domácí nasázeli hned sedm branek a nakonec v utkání zvítězili 11:6.

Foto: 1. SC Vítkovice, Český florbal

Foto: 1. SC Vítkovice, Český florbal

Dnešní souhrn zakončíme zápasem mezi Karlovými Vary a Pardubicemi. Domácí Vary určovaly tempo od první třetiny, kdy se dostaly do tříbrankového vedení. Pardubice nedokázaly reagovat ani ve druhé třetině, naopak domácí navýšili po brankách Zahraje a Strachoty svůj náskok na 5:0. V poslední části sice hosté vstřelili dvě branky a rozdíl snížili, Karlovy Vary ale nepolevily a tři další góly do sítě hostů znamenaly konečnou výhru 8:2.

Foto: FB Karlovy Vary, Český florbal

Foto: FB Karlovy Vary, Český florbal

Výsledky víkendových zápasů 24. kola Livesport Superligy:

TJ Sokol Královské Vinohrady – FBC Česká Lípa 5:4 (3:0, 1:0, 1:4)
Branky a nahrávky: 6. D. Gärtner, 12. Ja. Procházka (P. Hájek), 12. D. Gärtner (T. Gärtner), 30. D. Gärtner (T. Gärtner), 43. Pergler (Bajko) – 41. Krajcigr, 42. Pšenička (Křenek), 51. Křenek (Kopič), 56. Pekárek (Trčka).

FbŠ Bohemians – Florbal Mladá Boleslav 6:5 (1:1, 2:1, 2:3 – 1:0) po prodl.
Branky a nahrávky: 15. Řehoř (P. Šebek), 30. J. Petrák (Kvasnica), 36. Malič (Krebner), 51. Buršík (Virga), 58. J. Petrák (Buršík), 65. Krebner – 2. Vařecha (Delong), 23. Gašparík (Suchánek), 41. Zoufalý (TS), 42. Delong (Tomašík), 54. Tokoš (Besta).

1. SC Vítkovice – Tatran Střešovice 11:6 (2:2, 2:2, 7:2)
Branky a nahrávky: 17. R. Gattnar (Sidunov), 18. M. Gattnar (Fukala), 22. M. Gattnar (Matejčík), 32. Zubek (Hatala), 45. Zubek (A. Šmíd), 50. Fukala (M. Gattnar), 50. A. Šmíd (Kaleta), 51. R. Gattnar (Šindler), 53. R. Gattnar (Sidunov), 54. R. Gattnar (A. Šmíd), 60. M. Gattnar (Matejčík) – 11. Šindelář (Kreysa), 19. T. Hanák (Havlas), 30. Meliš (T. Hanák), 33. Šindelář (Mare. Beneš), 53. Havlas (Mare. Beneš), 53. Šindelář (Meliš).

FB Karlovy Vary – Sokoli Pardubice 8:2 (3:0, 2:0, 3:2)
Branky a nahrávky: 10. Hrbáček (Svatek), 18. Tyl (M. Klápa), 19. Strachota (M. Klápa), 34. Zahraj (Hrbáček), 40. Strachota (M. Klápa), 44. Hrbáček (Šmajda), 44. M. Klápa (Strachota), 58. Šmajda (Hrbáček) – 51. Kaluža (Polis), 54. Kaluža (Prix).


Autor: Pavel Klepetko



KOMENTÁŘE

  • frrr napsal:

    Špatný výkon rozhodčích Kačer úplně mimo Vašíček jako vždy nepíská nic potom zapískají hovno je to u tohle dvojice dloudobé selhání !!!!! A to v každé soutěži co pískají . A vedení florbalu nic jen tupě přihlíží jak to tihle kurví , florbal se zrychlil ale sudí prostě nestíhají a nechtějí

    • Hudino napsal:

      Oni já to láskou, podle me to vidí ale pískat se jim nechce. Včera VÍT dobrý vykon a naopak TAT bez emocí, energie. Obrana špatná, a to i od první lajny. Kisi chyběl.

  • Sokol napsal:

    Co ty Pardubky? Letos už padák?

  • Trenér napsal:

    Kluci z Tatranu toho mají plné brejle.zapas to ukázal zcela jasně, tentokrát školili Vítkovice k4nt

Napsat komentář

*