Lukáš Procházka bude pokračovat na lavičce české reprezentace žen. Foto: Martin Flousek, Český florbal. Lukáš Procházka bude pokračovat na lavičce české reprezentace žen. Foto: Martin Flousek, Český florbal.
21. 2. 2024 Reprezentace žen (3) KOMENTÁŘŮ

Lukáš Procházka pokračuje u reprezentace žen, bude také koordinátorem. Má plnou důvěru, říká Culka

 



Lukáš Procházka bude pokračovat na lavičce české ženské reprezentace jako hlavní trenér. Na domácím šampionátu v Ostravě a Brně tak dostane možnost navázat na zisk bronzových medailí, které získal na mistrovství světa v Singapuru. Nově bude působit také jako koordinátor rozvoje ženského florbalu.

První cyklus pod vedením hlavního trenéra Lukáše Procházky přinesl pro českou ženskou reprezentaci bronz ze světového šampionátu žen v Singapuru, hlavní trenér tak bude v práci pokračovat. „Po pečlivé analýze nejen výkonů na mistrovství světa, ale také celkového posunu v rámci cyklu, jsme se shodli na tom, že chceme, aby Lukáš Procházka vedl ženskou reprezentaci i v nadcházejícím období. Uvědomujeme si, že šampionát konaný u nás v České republice s sebou nese velký tlak nejen na hráčky, ale současně i na realizační tým. Máme v Lukáše plnou důvěru a věříme, že bude těžit ze zkušeností z minulého cyklu a naváže na práci, kterou u týmu zatím odvedl,“ uvedl v tiskové zprávě předseda Komise reprezentace Václav Culka.

Lukáš Procházka tak povede český ženský tým na domácím světovém šampionátu v Brně a Ostravě. „Vést národní tým na domácím šampionátu je čest a zároveň velká výzva, na kterou se moc těším. Po Singapuru jsem cítil chuť pokračovat. Zvažoval jsem však řadu aspektů, které jsem potřeboval mít vyřešené, abych se mohl plně věnovat práci s národním týmem. Těší mne, že jsme dokázali najít společnou cestu a vyladit víceméně formality, díky nimž budeme moci efektivně navázat na odvedenou práci a posunout ji na další level,“ uvedl hlavní trenér.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • taktojevriti napsal:

    Tak do teď tady byla šance s touhle výbornou generací něco dokázat, ale jestli to povede tenhle nýmand, který ví o florbale naprosté zero !!!
    Žádná taktika, změny stylu, prostě nic (ptal se někdo taky hráček, jak je vedl – NIJAK). Ale co by, bronz se udělal. tak co nebejt doma čtvrtý (pokud si to ty holky neuhrajou samy).
    Panebože PROČ, Bedla k nároďáku.

    • Bobík napsal:

      Pokud si to holky neuhrají samy? A kdo by to měl za ně uhrát? Moc nechápu podobný názory. Na hřišti jsou hráči/hráčky a ti hrají a ti ve výsledku rozhodnou, jak zápas dopadne. Žádný trenér nemá kouzelnou hůlku, kterou vyhraje zápas. Trenér hráčům pomáhá, nastavuje podmínky a prostředí, směřuje hráče a tým směrem kterému věří, ale zápas vždy hrají a rozhodují hráči na hřišti.

  • Repre napsal:

    Ale tenhle trenér nepomáhá

Napsat komentář

*