Florbalistky Chodova a Bohemians čeká vzájemné čtvrtfinále. Foto: FbŠ Bohemians Florbalistky Chodova a Bohemians čeká vzájemné čtvrtfinále. Foto: FbŠ Bohemians
25. 2. 2024 Extraliga žen (2) KOMENTÁŘŮ

ČTVRTFINÁLE: Chodov ukázal na Bohemians, čtvrtá Olomouc bude hrát proti Tatranu

 



ČEZ Extraliga žen má jasno o složení čtvrtfinálových dvojic. Chodov jako vítěz základní části ukázal na Bohemians, Vítkovice si zopakují sérii z minulé sezóny proti Bulldogs Brno a ostravské FBC zvolilo výjezd do Liberce. Premiérově čtvrtá Olomouc si tak zahraje s Tatranem.

FAT PIPE FLORBAL CHODOV (1.) – FbŠ Bohemians (7.)
Vzájemné zápasy v sezóně: 10:3 (Chodov) a 14:5 (Bohemians)
Chodov neopustí Prahu a z pozice premiérového vítěze základní části zvolil čtvrtfinále proti Bohemians. V sezóně proti pražskému týmu zapsal dvě vítězství, pozitivní zkušenost má také z předposledního kola, které přineslo jeho vysokou výhru 15:4 poté, co Bohemians drželi půl zápasu krok. V posledním kole zelenobílé hráčky podlehly FBC Ostrava, předtím ale dokázaly porazit Bulldogs Brno.

1. SC TEMPISH Vítkovice (2.) – Bulldogs Brno (5.)
Vzájemné zápasy v sezóně: 11:4 (Brno) a 5:1 (Ostrava
Vítkovice volily po letech jako druhé a zvolily opakování loňské čtvrtfinálové série proti Bulldogs Brno, kterému v posledním kole na dálku fandily v souboji o první místo s Chodovem. V sezóně zapsaly nad Bulldogs dvě výhry, přičemž především ta brněnská poměrem 11:4 jistě budí respekt. Na druhou stranu Buldočky dokázaly porazit třeba FBC Ostrava.

FBC ČPP Bystroň Group Ostrava (3.) – Crazy girls FBC Liberec (7.)
Vzájemné zápasy v sezóně: 9:5 (Liberec) a 14:2 (Ostrava)
Poslední mělo právo volby ostravské FBC a vybralo si delší výjezd v podobě Liberce. V sezóně proti němu zapsalo dvě výhry, především vysoká výhra 14:2 na domácím hřišti budí respekt. Liberec nebude mít v sérii co ztratit a dá se očekávat poměrně ofenzivní podívaná na obou stranách.

FBS Olomouc (4.) – PSN Tatran Střešovice (6.)
Vzájemné zápasy v sezóně: 4:2 (Olomouc) a 0:4 (Praha)
Souboj o čtvrté místo, které zaručuje, že nemůžete být mezi volenými týmy, vyhrála Olomouc a dočkala se soupeře v podobě Tatranu Střešovice, který naopak nikdo nezvolil. Vzájemné zápasy jsou v sezóně 1:1, oba týmy využily domácího prostředí. Před nedávnem se oba týmy utkaly v Praze a Tatran zvítězil 4:0, Monika Šolleová potřebovala k čistému kontu 16 zákroků.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • major napsal:

    Kdy už zruší ten debilní výběr týmů, takhle 5. Bulldogs mají těžšího soupeře než 8. Liberec, jenom kvůli tomu, že do Liberce to mají ostatní soupeři daleko.

  • Kritik napsal:

    To se řeší každoročně, všichni ví že to je o ničem , pokud nejsi do 3. místa není oč hrát, bohužel svaz neřeší.
    Na druhou stranu si to Bulldogs prohrál sám, utkání s Bohemkou bylo ze strany trenérů prokaučované a ty body jim chyběly. Paradoxně nejlépe z toho vyšel Tatran, pokud tedy to nějak neodfláknou… Ale jak někdo v předešlých kometnářích psal, Ol rozhodně nepatří do top4, tak by to pro Tatran neměl být problém.

Napsat komentář

*