Foto: Michal Struž (@michelifix_photography - Instagram, @michelifixphotography - Facebook) Foto: Michal Struž (@michelifix_photography - Instagram, @michelifixphotography - Facebook)
3. 3. 2024 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Olomouc šesti góly ve třetí třetině otočila první utkání, Chodov musel do prodloužení

 



Čtvrtfinále ČEZ Extraligy žen začalo v sobotu pořádně zostra. Florbalistky Olomouce na své půdě získaly první duel poté, co Tatran zasypaly šesti góly v poslední třetině, Chodov pak první bod vydoloval v prodloužení. Ostravské týmy naopak na své domácí půdě problémy neměly.

Jako první šly do akce týmy z Ostravy a na své domácí půdě problémy neměly. Vítkovice i FBC Ostrava zapsaly v první třetině dílčí vítězství 3:0 a dokráčely si poměrně pohodlně pro úvodní výhry.

Vítkovice postupně navyšovaly skóre a nakonec zvítězily 10:1, když jedinou branku soupeřek zaznamenala Anna Brucháčková, FBC pak zvítězilo 7:3, když si Liberec připsal aspoň dílčí remízu 2:2 ve třetí třetině.

Odpolední duely ale teprve naladily na to, co mělo přijít. Tatran totiž v Olomouci po dvou třetinách vedl 3:0, ovšem nakonec duel prohrál. Ve třetí třetině totiž hned šestkrát inkasoval a první bod tak zůstal na Hané.

„Uhráli jsme velmi slušný začátek zápasu, ale ve chvíli, kdy soupeř začal náš náskok stahovat, tak jsme to nezvládli, reagovat, něco změnit a uklidnit se. Ukázat zkušenost, kterou máme. V tu chvíli se série protáhne na více zápasů, než jsme čekali,“ řekl Pavel Hudík.

„První třetina nám nevyšla podle představ, chtěli jsme do toho vstoupit daleko aktivněji a důrazněji. To byl důvod, proč jsme prohráli první část 0:2. Druhá třetina už byla lepší, byli jsme aktivnější, ale bohužel v tom největším tlaku jsme dostali gól, což nás zase utlumilo. Třetí třetina už byla sen trenéra: koncert, protože jsem holkám řekl, že dnes hrajeme na výhru nebo prohru. Holky ukázaly, že po čtyřech letech chtějí výhru v play off. Bude to dlouhá série, moc děkuji skvělým divákům, kteří byli našim pověstným sedmým hráčem od doby, kdy se vrátily do zápasu,“ radoval se domácí trenér Radek Řehák.

Ve velkou bitvu se proměnil také první duel Chodova s Bohemians. Klokanky totiž nedaly favoritovi soutěže nic zadarmo a po dvou třetinách dokázaly otočit vývoj zápasu a vést 3:2. Ve třetí třetině vedení ještě zvýšily, ale po třech gólech v řadě Chodov vedl, prodloužení pak trefila Simona Korbelářová.

Když už se zdálo, že utkání směřuje k nájezdům, v čase 69:54 rozhodla Lucie Baldreichová.

„Věděli jsme, že jsme dobře připravení, což se ukázalo. Musím holky pochválit, protože náš game plan plnily celých šedesát minut a vlastně celé prodloužení. Od nás dobře odmakané a věřím, že takto budeme pokračovat. Velký vliv měly přesilovky, zkusíme se jich vyvarovat a věřím, že ve hře 5 na 5 uspějeme,“ pozitivně hodnotil Michal Vojáček.

„Hodnocení je hodně těžké. Samozřejmě víme, že začala nová soutěž, ale 45 minut jsme se tak nechovali. Hodně jsme toho nechali na taktických destičkách a kvalitativně jsme toho předvedli zoufale málo. Bohemka hrála fantasticky, to nesmí zapadnout. Donutila nás k takovým chybám, jaké jsme nečekali. Musíme být o tisíc procent lepší,“ vyhlásil naopak Ondřej Neuman.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*