Česká reprezentace zná složení základní skupiny šampionátu. Foto: Český florbal Česká reprezentace zná složení základní skupiny šampionátu. Foto: Český florbal
5. 3. 2024 Mistrovství světa (1) KOMENTÁŘŮ

LOS MS: Ve skupině se Češi utkají se Švýcarskem, Německem a Norskem

 



Je rozhodnuto o složení základních skupin světového šampionátu mužů 2024 ve švédském Malmö. Los rozhodl, že Češi se utkají se Švýcarskem, Německem a Norskem. V dějišti šampionátu byl při losu osobně přítomen kapitán českého týmu Ondřej Němeček.

Český tým zamíří do skupiny A, společně se Švýcarskem, Německem a Norskem. „Přemýšlel jsem o tom už před losem a neměl jsem oblíbeného nebo naopak nechtěného soupeře. Chceme ukázat svůj progres z posledních let a do Malmö se těšíme. Nezáleží na tom, jestli ve skupině hrajete proti Švédsku nebo Finsku, myslím si, že tak nikdo neuvažuje. Připravíme se,“ uvedl v přenosu Mezinárodní florbalové federace.

Ve druhé elitní skupině se domácí Švédsko postaví Finsku, Lotyšsku a Slovensku. Sestava účastníků ještě není kompletní, protože se ještě nehrála asijská/oceánská kvalifikace, která je na Filipínách na programu až od 21. května. O tři místa se mezi sebou utká osm týmů: kromě domácích Filipín také Thajsko, Nový Zéland, Jižní Korea, Austrálie, Japonsko, Čína a Singapur.

Skupina A

ČESKO
Švýcarsko
Německo
Norsko

Skupina B

Švédsko
Finsko
Lotyšsko
Slovensko

Skupina C

Kanada
Estonsko
Q1
Q3

Skupina D

Dánsko
Polsko
Slovinsko
Q2


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • flrbl napsal:

    Nejlehčí možná skupina, snad výhra, ale i tak to znamená semifinále nejspíš s Finskem/Švédskem. A to bude těžký

Napsat komentář

*