Jakub Kopecký přispěl v rozhodujícím zápase šesti body k triumfu Liberce. Foto: FBC Liberec, Český florbal Jakub Kopecký přispěl v rozhodujícím zápase šesti body k triumfu Liberce. Foto: FBC Liberec, Český florbal
9. 3. 2024 Superliga (1) KOMENTÁŘŮ

Liberec a Česká Lípa postupují do čtvrtfinále Livesport Superligy

 



Minulý týden skončila základní část Livesport Superligy. Tento týden nás tak čekaly zápasy osmifinálových sérií.

V první sérii osmifinále se utkal Liberec s Vinohrady. Série započala úterním utkáním v Liberci, kde právě domácí vstoupili do zápasu lépe. Po první třetině vedli 3:0 po brankách Faksy, Wienera a Janečka. Ve druhé části sice utekl domácí obraně Ondřej Plíhal, který snížil náskok Liberce na 3:1, domácí si ovšem brzy vrátili své tříbrankové vedení zpět. Ani v poslední třetině se Vinohradům nepodařilo výsledek utkání zvrátit a jejich závěrečný gól deset vteřin před koncem znamenal pouze úpravu konečného stavu na 5:2 pro domácí.

Foto: FBC Liberec, Český florbal

Foto: FBC Liberec, Český florbal

Ve čtvrtek se série přesunula do Prahy. Do zápasu opět první gólově zasáhl Liberec, Vinohrady ale brzy zareagovaly a skóre srovnaly. Hosté se ovšem ještě před první přestávkou zvládli dostat do vedení 1:3. Ve druhé třetině domácí postupně snižovali brankový rozdíl a před poslední částí bylo skóre vyrovnané 3:3. Brzy po začátku třetí dvacetiminutovky se Vinohrady dostaly do vedení brankou Klavse Arakse, který přesně mířil do šibenice branky Liberce. Následovalo zvýšení náskoku Vinohrad na 5:3 a i přes snížení hostů nakonec domácí za stavu 5:4 prodloužili sérii do třetího rozhodujícího zápasu.

Foto: TJ Sokol Královské Vinohrady, Český florbal

Foto: TJ Sokol Královské Vinohrady, Český florbal

Ten se odehrál v sobotu, opět na půdě Liberce. Domácí se dostali do vedení již ve druhé minutě, kdy se prosadil Jakub Kopecký. Vinohrady ale brzy gólově zareagovaly a skóre srovnaly. Ve druhé třetině se opět první prosadili domácí a dvěma góly se dostali do vedení 3:1. Následovala jedna branka každého z týmů a před poslední třetinou čekalo Vinohrady dvoubrankové manko. To již hosté smazat nedokázali a naopak domácí Liberec zvládl zvýšit svůj náskok a utkání tak skončilo 7:3. FBC Liberec tak postupuje do čtvrtfinále playoff Livesport Superligy.

Foto: FBC Liberec, Český florbal

Foto: FBC Liberec, Český florbal

Druhá série osmifinále znamenala souboj Ostravy s Českou Lípou. První zápas se odehrál v úterý na půdě Ostravy. Domácí otevřeli skóre po nacvičené akci ze standardní situace z rohu, kdy po přihrávce Jana Daniše skóroval Šimon Kuczera. Česká Lípa ale stihla do konce třetiny vyrovnat. Na začátku druhé části se během dvou minut Ostrava zvládla dostat do dvoubrankového vedení. Česká Lípa poté zvládla pouze snížit na 3:2 a za tohoto stavu po bezgólové třetí třetině nakonec zvítězili domácí.

Foto: FBC Ostrava, Český florbal

Foto: FBC Ostrava, Český florbal

Druhé utkání se odehrálo ve čtvrtek večer v České Lípě. Do utkání lépe vstoupili právě domácí, kteří po první třetině vedli 2:0. Ve druhé části ovšem Ostrava brzy vyrovnala a dokonce se dostala do vedení 3:2. V polovině třetiny se prosadil domácí Václav Vavruška, který dokázal prostřelit gólmana hostů a smazat tak náskok Ostravy. Za posledních dvacet minut zápasu přidal každý z týmu po jedné brance a utkání tak šlo do prodloužení. V něm rozhodl Antonín Stárek z České Lípy, který svou brankou zařídil prodloužení série do třetího zápasu.

Foto: FBC Česká Lípa, Český florbal

Foto: FBC Česká Lípa, Český florbal

Do sobotního utkání lépe vstoupila domácí Ostrava, konkrétně branka Jana Daniše necelou minutu před koncem první části znamenala těsné vedení. Ve druhé třetině nejprve Ostrava zvýšila náskok na 2:0, následovaly ovšem dvě branky České Lípy, které znamenaly vyrovnání. V poslední třetině se nejprve hosté dostali do vedení, kdy Tomáš Pšenička pohotově dorážel po střele Štěpána Slaného. Chvíli na to Ostrava vyrovnala. Lípa ale zvládla přidat další dvě branky a po vítězství 3:5 postupuje do čtvrtfinále Livesport Superligy.

Foto: FBC Ostrava, Český florbal

Foto: FBC Ostrava, Český florbal

Výsledky osmifinálových utkání Livesport Superligy:

FBC Liberec – TJ Sokol Královské vinohrady 5:2 (3:0, 1:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 4. Faksa (Wiener), 11. Wiener (Faksa), 16. Janeček (Jak. Kopecký), 33. Jak. Kopecký (Korych), 60. Korych (Smutný) – 25. Plíhal, 60. Pražák (Trojáček). Stav série: 1:0.

TJ Sokol Královské vinohrady – FBC Liberec (1:3, 2:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 10. Pergler (Z. Stuchlík), 29. Švejda (P. Hájek), 39. Araks (Ja. Procházka), 42. Araks (D. Gärtner), 53. T. Gärtner (D. Gärtner) – 4. Wiener (Ferdan), 13. Janeček (Rozkovec), 15. Jak. Kopecký (Smutný), 57. Kárník (Rozkovec). Stav série: 1:1.

FBC Liberec – TJ Sokol Královské vinohrady 7:3 (1:1, 3:1, 3:1)
Branky a nahrávky: 2. Jak. Kopecký (Smutný), 24. Korych (Smutný), 32. Jak. Kopecký (Smutný), 38. Wiener (Jak. Kopecký), 44. Smutný (Jak. Kopecký), 47. Jak. Kopecký (Korych), 59. Jak. Kopecký (Chlad) – 5. Keller (P. Hájek), 36. D. Gärtner (TS), 52. Pergler (Plíhal). Konečný stav série: 2:1.

FBC Ostrava – FBC Česká Lípa 3:2 (1:1, 2:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 10. Kuczera (Daniš), 21. D. Prašivka (Herblich), 23. Mikoláš – 18. Kopič (Krajcigr), 30. Vavruška (Krajcigr). Stav série: 1:0.

FBC Česká Lípa – FBC Ostrava 5:4 (2:0, 1:3, 1:1 – 1:0)
Branky a nahrávky: 9. Vavruška (Trčka), 18. Krajcigr (Štěrba), 31. Vavruška (Štěrba), 52. Pekárek (Dvořák), 69. Stárek (Štěrba) – 24. Mikoláš (Pobořil), 26. Chatrný (Daniš), 26. Bräuer (Mikoláš), 53. Kuczera (Daniš). Stav série: 1:1.

FBC Ostrava – FBC Česká Lípa 3:5 (1:0, 1:2, 1:3)
Branky a nahrávky: 20. Daniš (Kuczera), 25. Pešat (Němec), 58. Němec (Šulc) – 26. Křenek (Seibert), 30. Krajcigr (Pekárek), 52. Pšenička (Slaný), 58. Štěrba (Pšenička), 60. Vavruška (Pekárek). Konečný stav série: 1:2.


Autor: Pavel Klepetko



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*