Ve čtvrtfinále dojde na souboj Štěpána Slaného s Markem Benešem. Foto: FBC Česká Lípa Ve čtvrtfinále dojde na souboj Štěpána Slaného s Markem Benešem. Foto: FBC Česká Lípa
9. 3. 2024 Superliga (4) KOMENTÁŘŮ

Tatran zvolil Českou Lípu, Vítkovice jdou na Bohemians!

 



Ihned po postupu Liberce a České Lípy mezi osmičku nejlepších celků play off proběhl výběr soupeřů pro čtvrtfinále. Vítěz základní části Tatran Střešovice si pro vstup do vyřazovací fáze vybral Českou Lípu, přestože před nedávnem na půdě severočeského klubu padl 7:8. Druhá Mladá Boleslav ukázala na Liberec a třetí Vítkovice na Bohemians, přestože klokani nabrali v závěru základní části solidní formu. Na čtvrtý Chodov tak zbyla pátá Sparta.

Výběr tedy letos dopadl přesně podle papírových předpokladů a podle pořadí v tabulce. První Tatran vybral Českou Lípu, která skončila v základní části na deváté příčce. V osmifinále play off ale dokázala po tuhé bitvě vyřadit osmou Ostravu. Ostravské FBC tak v předkole neuspělo třetí rok po sobě. Střešovičtí ale nesmějí nic podcenit, nedávno právě na půdě České Lípy padli 7:8 jen pár dnů po skvělém výkonu ve finále Poháru mistrů. V prvním vzájemném zápase zvítězil Tatran vysoko 14:1.

Boleslav se ve čtvrtfinále v rámci třetího a čtvrtého utkání vydá na sever po dálnici D10. Liberec zvládl napínavé osmifinále s Vinohrady a nakonec šel dál po výhře 7:3 v rozhodující třetí bitvě. Také u této dvojice platí stejná bilance ze vzájemných střetnutí jako u Tatranu a České Lípy. Nejprve se zrodila velmi vysoká výhra favorita (15:3) a pak nečekaný těsný triumf outsidera (9:8). I v tomto případě tak favorité vědí, že nesmějí soupeře podcenit.

Florbalová veřejnost spekulovala o tom, že by si třetí Vítkovice mohly vybrat místo Bohemians Spartu, která měla špatný závěr základní části. Navíc klokani se na konci dlouhodobé soutěže rozjeli, zapsali čtyři výhry za sebou a jednu z nich právě na půdě Vítkovických (6:5). Ostravané přesto sáhli po zelenobílých a budou se snažit navázat na loňské semifinále, které proti stejnému oponentovi ovládli 4:2 na zápasy.

Čtvrtý Chodov se v pražském derby střetne s pátou Spartou. Jedná se o jedinou dvojici, ve které jeden tým vyhrál oba duely v základní části. Úspěšnější byl Chodov. V 1. kole svěřenci Davida Podhráského vyhráli na Spartě 11:6. A na úplném konci dlouhodobé soutěže celek z Jižního Města uspěl 7:6. Oba soupeři se v play off střetli naposledy v sezoně 2015/2016. Dál šel tehdy Chodov po výhře 4:2 na zápasy. Čtvrtfinále startuje v úterý 12. 3.

Čtvrtfinálové dvojice Livesport Superligy:

Tatran Střešovice (1.) – FBC Česká Lípa (9.) /vzájemné zápasy 14:1, 7:8/
Florbal Mladá Boleslav (2.) – FBC Liberec (7.) /vzájemné zápasy 15:3, 8:9/
1. SC Vítkovice (3). – FbŠ Bohemians (6.) /vzájemné zápasy 9:5, 5:6/
Florbal Chodov (4.) – Sparta Praha (5.) /vzájemné zápasy 11:6, 7:6/


Autor: redakce



KOMENTÁŘE

  • Los napsal:

    Tatran, Boleslav 4:0
    Vítkovice 4:2
    Chodov 4:3

  • ADALBERT napsal:

    Bude už Krbec? Jinak s nim i bez nej očekávám postup Chodova díky kvalitnější šířce kádru. Ta Sparta má jen jednu lajnu proste. Na sérii Vitky-Bohemka se fakt hodně těším.

  • Komik napsal:

    Vítky dost nesmyslně. Neumí a nejsou ochotné poctivě bránit. Takže vybrat si zrovna tým rychlých mladíků je od vedení docela solidní blbost a klidně bych vsadil na to, že budou mít obrovské problémy a možná i vypadnou.

    • hudino napsal:

      Bohemka měla postoupit minulý rok s Formanem. Tento rok Vítky 4x neporazí. Sparta bude do play-off daleko nebezpečnější soupeř.

Napsat komentář

*