Tři favorité mají tři mečboly. Foto: Pavel Netolička, Florbal Vítkovice Tři favorité mají tři mečboly. Foto: Pavel Netolička, Florbal Vítkovice
9. 3. 2024 Extraliga žen (1) KOMENTÁŘŮ

Tatran otočil sérii s Olomoucí, tři favorité mají mečboly na postup do semifinále

 



ČEZ Extraliga žen má za sebou třetí zápasy čtvrtfinále play off. Tři největší favorité, tedy Chodov, Vítkovice a FBC Ostrava mají po třetí výhře tři mečboly, Tatran Střešovice pak po výhře nad Olomoucí převzal vedení v sérii poměrem 2:1. Tři týmy tak mohou první část play off ukončit již v neděli.

Jako první šel do akce Chodov a potřetí zvítězil nad Bohemians, byť to znovu nebylo jednoznačné vítězství, které se možná očekávalo. Na úvodní gól Bartošové odpověděla Naava, srovnáno bylo také na 2:2. Chodov se ale následně dvě góly utrhl a získal výhru 4:2.

Tak trochu podle očekávání měly těžkou práci Vítkovice. Bulldogs Brno předvedly kvalitní a obětavý výkon, který ostravského favorita série stál hodně sil. Sice se rychle dostal do vedení 2:0, avšak Bulldogs dokázaly vyrovnat a favorita trápit, až dvě minuty před koncem rozhodla Michaela Šponiarová, následně přidala poslední branku Barbora Husková.

V potenciálně nejvyrovnanější sérii si vzal vedení na svou stranu Tatran Střešovice. Ten vedl ve 26. minutě třetího duelu už 4:0, následně přišly dvě branky Olomouce, ale nic už nemohly změnit na tom, že Tatran zvítězil 4:2 a ujal se vedení v sérii 2:1.

Jednoznačnou záležitostí se stalo první utkání na půdě Liberce pro FBC Ostrava. Ostravanky vedly po gólech Bačové s Gálovou 2:0, domácí kapitánce Novákové se sice podařilo snížit, ale FBC kontrovalo sérií šesti branek v řadě, kterou fakticky rozhodlo zápas poměrem 8:2.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • dudacek napsal:

    Chtěl bych autorovi a celé redakci připomenout podzimní přísliby, že každý týden bude o krajáncích nějaký článek, ale už jsem dlouho žádný pořádný nečetl, i když v zahraničí probíhá (nebo bude brzo probíhat) play off.
    Děkuji

Napsat komentář

*