Foto: Michal Struž (@michelifix_photography - Instagram, @michelifixphotography - Facebook) Foto: Michal Struž (@michelifix_photography - Instagram, @michelifixphotography - Facebook)
10. 3. 2024 Extraliga žen (3) KOMENTÁŘŮ

Tři favorité jsou v semifinále, Tatran jde proti Olomouci po druhé pražské výhře do trháku

 



Chodov, Vítkovice, FBC Ostrava. To jsou očekávaná jména tří semifinalistů, kteří splnili svou úlohu a v nejkratším čase postoupili do semifinále. Sezóna 2023/2024 tak končí pro hráčky Bohemians, Bulldogs Brno a Liberce. Ve čtvrté sérii jde po druhém domácím vítězství do trháku Tatran Střešovice.

Vítězky základní části z Chodova postoupily po čtvrté výhře nad Bohemians. Klokanky sice vedly zásluhou Baldreichové, ale zlom přišel ve druhé třetině, kdy Chodov vstřelil čtyři branky a získal rozhodující náskok. Chodov zvítězil následně také ve třetí třetině a na závěr připsal nejvyšší výhru poměrem 8:4.

Vítkovice začaly v Brně velmi zostra a po deseti minutách donutily domácí Buldočky k oddechovému času za stavu 3:0. Domácí tým se následně dokázal vrátit do hry a opět to bylo drama až do posledních minut. Bulldogs ještě dokázaly snížit při power play, ale po prohře 3:5 jim sezóna končí.

Dokonce pět branek vstřelilo v úvodní části ostravské FBC a bezpečně rovněž vykročilo za ukončením série poměrem 4:0 na zápasy. Náskok, který svěřenkyně hlavního trenéra Jakuba Robenka budovaly 40 minut jim umožnil dílčí porážku 2:3 ve třetí třetině, přesto z Liberce vezou postup do semifinále za čtvrtou výhru 10:5.

Tatran si na domácí půdě skrze dvě výhry vybojoval dva mečboly. Zápas totiž začal skvěle a po první třetině vedl 3:0. Byť už ve 22. minutě snížila Pěnkavová, ze strany Olomouce to z pohledu gólového vyjádření bylo vše. Tatran naopak přidal ještě dvě branky a zvítězil tak 5:1.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Brno napsal:

    Chtel bych pochvalit Buldocky za obe domaci utkani, Vitky urcite nepocitaly s takovym prubehem . Zakova super forma, Bruchackova take ale bylo na ni videt , ze uz toho letos ma plne boty. No a golmanka neuveritelna, myslim ze ty zapasy hlavne 1 domaci byl o ni, moc nechapu ze takove hracky nejsou ani v sirsim vyberu repre, moc takovych u nas neni…. Jeste jednou holky super

    • Re: Brno napsal:

      Ty samé hráčky dostaly první víkend bídu. A v sezóně hodněkrát taky. Dva dobré zápasy na repre fakt nestačí.

      • Brno napsal:

        Ty same hracky tahnuly Buldocky celou sezonu, ono i statistiky mluvi za vse. A souhlasim s prvnim vikendem ale to nehrala Zakova, Bruchackova nachlazena a bohuzel z 24 branek 20 z dorazky s tim Frankova taky mic neudela. Ale ponauceni si holky vzaly a doma to bylo o necem jinem…do budoucna super skola

Napsat komentář

*