Radost olomouckých florbalistek. Foto: Michal Struž (@michelifix_photography - Instagram, @michelifixphotography - Facebook) Radost olomouckých florbalistek. Foto: Michal Struž (@michelifix_photography - Instagram, @michelifixphotography - Facebook)
14. 3. 2024 Extraliga žen (1) KOMENTÁŘŮ

Olomouc zabrala a po domácí výhře 4:3 si vynutila šesté pokračování v Praze

 



Florbalistky Olomouce odvrátily první mečbol Tatranu Střešovice na postup do semifinále ČEZ Extraligy žen a po domácí výhře 4:3 si vynutily šesté pokračování čtvrtfinále v Praze. V průběhu zápasu se dostaly až do vedení 3:0, nakonec ustály mohutný finiš soupeře.

Jako klíčový faktor pátého duelu se ukázaly přesilové hry. Než se totiž Olomouc v 16. minutě zásluhou parádní rány Reimerové dostala do vedení, tak přestála dvě oslabení, což se pro další průběh utkání ukázalo jako zásadní.

Ve druhé třetině totiž Olomouc zásluhou juniorské reprezentantky Zerzánové vstřelila dvě branky a obě naopak v početní výhodě. Ve třetí třetině Tatran zlepšil hru a zásluhou Hermannové s Fuchosovou snížil a Pešavová následně vstřelila rozhodující gól.

Závěrečný tlak Tatranu už pak přinesl pouze konečné snížení na 3:4 z pohledu Tatranu.

„Není to úplně příjemný pocit, dnes jsme to nezvládli a ačkoliv jsme šance měli, tak jsme góly nedali a spadla na nás deka. Dokázali jsme na to zareagovat a ve třetí třetině jsme byli výrazně lepší, ale Olomouc to zvládla. My musíme navázat na třetí třetinu a konečně to zvládnout,“ uvedl po zápase kouč Tatranu Pavel Hudík.

„Pocity jsou super, myslím si, že to bylo utkání podobné tomu, které jsme tady hráli naposledy. Diváci jsou skvělí a ženou nás. Sérii jsme prodloužili a jsme za to rádi, protože to jsou velké zkušenosti a holky ukázaly morálku, na čem si já osobně zakládám. V pátek jedeme do Prahy a jsme jeden bod pod Tatranem, takže musíme vyhrát, ale jak se říká, tak míček je kulatý a uvidíme, jak to dopadne. Každopádně se ještě jednou budeme chtít vrátit před tyto skvělé fanoušky,“ plánoval naopak trenér Olomouce Radek Řehák.

FBS Olomouc – PSN Tatran Střešovice 4:3
branky: 16. Tereza Reimerová, 38. Valentýna Zerzánová, 40. Valentýna Zerzánová, 54. Eliška Pešavová – 46. Nikola Hermannová, 54. Linda Fuchsová, 59. Linda Fuchsová; rozhodčí: Lukáš Ležák – Martin Ležák; vyloučení: 3:2; využití: 2:1; diváků: 154; zásahy brankářů: Klára Hodulíková 22 – Monika Šolleová 11; po třetinách: 1:0, 2:0, 1:3


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*