Ondřej Kawulok v dresu Bohemians. Foto: FbŠ Bohemians Ondřej Kawulok v dresu Bohemians. Foto: FbŠ Bohemians
15. 3. 2024 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Série bude ještě dlouhá, naší alfou a omegou je bránění, hodnotí Ondřej Kawulok

 



Čtvrtfinálová série Livesport Superligy mezi Vítkovicemi a Bohemians nabídla dvě velké bitvy, po kterých opouští ostravskou Dubinu za stavu 1:1 na zápasy. Podle obránce Klokanů Ondřeje Kawuloka se bude jednat ještě o dlouhou sérii, jeho tým se musí soustředit na poctivou obranu.

Po prvních dvou zápasech se očekávaná série mezi Vítkovicemi a Bohemians přesouvá z Dubiny do UNYP Arény za stavu 1:1 na zápasy, Bohemians získali první duel, Vítkovice ve druhém srovnaly.

„Určitě jsme spokojení s výkonem z prvního utkání, s tím druhým asi úplně nikoliv. Samozřejmě ale stav 1:1 z Vítkovic není úplně špatný, samozřejmě, že jsme to mohli zvládnout také ve středu, ale jeden bod z Vítkovic je pozitivní a myslím si, že série může být ještě dlouhá. Pro nás bude důležité to sobotní utkání, kdy se můžeme dostat do trháku a pokud zvládneme oba zápasy, tak to pro nás může vypadat velmi zajímavě,“ hodnotí Ondřej Kawulok.

Oproti předpokladům zatím v této sérii nepadá moc branek. „Myslím si, že oba týmy se snaží hrát zodpovědnější hru směrem z obrany, protože jak my, tak Vítkovice, jsme dva gólové týmy, v základní části jsme dali dost branek. U nás je bránění vlastně alfou a omegou všeho, my víme, že nějaké góly vždy dáme, ačkoliv třeba ve středu se nám to nepodařilo. Soupeře nesmíme pouštět do gólových příležitostí a dělat laciné chyby. Když se nám to podaří, tak dokážeme porážet i ty nejlepší týmy,“ věří šikovný obránce.

První utkání bylo podle něj tak trochu testovací. „Podle mě to bylo takové oťukávací utkání, bylo tam hodně pasivních pasáží, kdy oba týmy ani moc nechtěly hrát. Pramen toho, proč v zápase padlo málo gólů je v tom, že oba týmy se snažily hrát na balónku a neztrácet jej. To jsme dělali i my, když jsme vedli 2:1, řekli jsme si, že balónek nemůžeme ztrácet. Ve třetí třetině už to byla taková přetahovaná, my jsme zápas zvládli díky kontrole balónku, která rozhodla,“ hodnotí.

Druhý zápas pak pražskému týmu příliš nevyšel. „Snažili jsme se hrát jako v první třetině, ale byly tam dvě laciné šance a jeden VAR moment, kdy jsme dostali dvouminutový trest a inkasovali. Zápas byl 3:1, pak daly Vítkovice gól po nějakém odrazu na 4:1 a ve třetí třetině už jsme jenom dotahovali, bohužel se nám to nepovedlo,“ uzavřel Ondřej Kawulok.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*