Florbalistky Tatranu jsou čtvrtým týmem pro semifinále ; Foto: Tatran Střešovice Florbalistky Tatranu jsou čtvrtým týmem pro semifinále ; Foto: Tatran Střešovice
16. 3. 2024 Extraliga žen (4) KOMENTÁŘŮ

Ženské semifinále je kompletní, Tatran porazil v šestém utkání Olomouc 2:1

 



Semifinále ČEZ Extraligy žen je kompletní. Dosavadní trojici týmů Chodov, Vítkovice a FBC Ostrava doplnily florbalistky Tatranu Střešovice, které v šestém zápase porazily Olomouc 2:1 a celou sérii tak vyhrály 4:2. Rozhodující branku vstřelila Kateřina Vachudová.

Navzdory nízkému počtu branek se hrálo poměrně ofenzivní utkání, na první gól se ale muselo čekat více než polovinu základní hrací doby, když až poté se prosadila Karolína Stůjová. O kursu zápasu svědčí také poměr střel, který se zastavil na hodnotách 21:16 z pohledu Tatranu.

Ten vedl také 2:0, v 55. minutě se prosadila Vachudová. Od té doby to Olomouc pravidelně zkoušela s power play, v čase 56:25 se dočkala jediné branky z hole Terezy Reimerové. V celém utkání tak padla 1:2 a série skončila výhrou Tatranu 4:2.

Složení semifinále se dozvíme v neděli 17. března od 19:00 hodin. V tu chvíli totiž bude mít možnost Chodov zvolit svého soupeře z dvojice FBC Ostrava – Tatran Střešovice. Obecně se bere za dané, že zvolí právě Tatran Střešovice a druhou dvojici vytvoří Vítkovice s FBC Ostrava.

PSN Tatran Střešovice – FBS Olomouc 2:1
branky: 33. Karolína Stůjová, 55. Kateřina Vachudová – 57. Tereza Reimerová; rozhodčí: Jan Beránek – Jaroslav Přibyl; vyloučení: 0:1; využití: 0:0; diváků: 136; zásahy brankářů: Monika Šolleová 15 – Klára Hodulíková 19; po třetinách: 0:0, 1:0, 1:1


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • PEPA napsal:

    Bojovné utkání,šťastnější zvítězil.Podceňovaný tým olomouckých florbalistek prokázal,že má hráčky,které mohou hrát i v české reprezentaci,nejen juniorské.Mrzelo mě že nový televizní kanál,SPORTYTV,včase a ve dnech,13.3 a 15.3, kdy se hrál aktuální zápas opakoval 3 zápas této serie.Proč asi?

    • Lukas napsal:

      Moc nerozumím vám a nebo vy florbalu. Olomoucký tým byl v sérii favoritem, šel z lepšího postavení, měl výhody domácích prostředí a nezvládl to. Spíš to vypadá, že Olomouc podcenila Tatran, který neměl moc dobrou základní část.

    • Radim napsal:

      Tak to je koment opravdoveho odbornika. Vychvalovana Olomouc ktera ma kadr na superfinale (to jsou slova z kraje sezony ol hracek a nejen jich) neprosla pres letos slaboucky Tatran, nikdo Ol nepodcenoval. A s tou repre… mazec, spis to vypada na zhrzeneho rodice, na repre ma mozna Cholinska ale take uz kolisave vykony.

  • PEPA napsal:

    pro Lukase a Radima – Nechci komentovat Vaši odbornou způsobilos pro posouzení mojí odbornosti ve florbalu.Děkuji Vám oběma za ocenění výkonu Olomouckých florbalistek.Nevím jak dlouho pracujete ve sportu ale říct o některém mužstvu cituji …letos slaboučký Tatran,….Olomouc podcenila Tatran.To jsou tlachy které nemohu a nechci komentovat.Já Vám oběma doporučuji,aby jste si vzali „florbalky“ a alespoň na chvíli zažili atmosferu tohoto krásného sportu.

Napsat komentář

*