Foto: FbŠ Bohemians, Český florbal Jan Malič svými výkony pomáhá Bohemians v sérii s Vítkovicemi. Foto: FbŠ Bohemians, Český florbal
17. 3. 2024 Superliga (27) KOMENTÁŘŮ

Bohemians doma vyrovnali sérii s Vítkovicemi, Boleslav s Tatranem po čtyřech zápasech postupují do semifinále

 



Je tu opět víkend a s ním třetí a čtvrté zápasy čtvrtfinálových sérií playoff Livesport Superligy, paralelně ale i pokračovaly série playdown. Série mezi Vítkovicemi a Bohemians je vyrovnaná, Boleslav postoupila do semifinále a Karlovy Vary si zajistily matchball proti Butchis.

Začneme třetím a čtvrtým zápasem série mezi FbŠ Bohemians a Vítkovicemi. Do sobotního utkání vstoupili lépe hosté, kdy se prosadil ve druhé minutě Martin Gattnar. Bohemians zvládli odpovědět až ke konci třetiny, kdy Jan Malič vyrovnal na 1:1. Ve druhé části tlačily více Vítkovice, které i přes snížení ze strany domácích šly do poslední třetiny za dvougólového vedení. V té Bohemians dotahovali skóre. Kontaktní branku na 5:6 vstřelil v poslední minutě zápasu Jakub Buršík, domácí ovšem již nestihli skóre srovnat a Vítkovice se tak ujaly vedení v sérii 1:2.

Do nedělního zápasu nastoupili Bohemians rychlým brejkem v páté minutě, který zakončoval Filip Brynda. Za stavu 1:0 končila první třetina. Ve druhé části pokračovali ve střelbě gólů domácí, kteří zvládli Vítkovicím utéct na skóre 7:0. V poslední třetině začali konečně střílet branky i hosté, enormní náskok Bohemians už ale dotáhnout nedokázali. Série se tak přesouvá zpět do Ostravy za stavu 2:2.

Foto: FbŠ Bohemians, Český florbal

Foto: FbŠ Bohemians, Český florbal

Další série pokračovala dvěma zápasy v Liberci, kam zavítala Mladá Boleslav po dvou vyhraných utkáních na domácí půdě. V sobotním zápase se sice jako první prosadil domácí Liberec, do konce třetiny ale Boleslav stav zvrátila na 1:2. Na začátku druhé části Liberec vyrovnal gólem Filipa Kučery, který vymetl šibenici v brance hostů. Před poslední třetinou se ovšem ještě Boleslav dostala do dvoubrankového vedení. Na začátku poslední dvacetiminutovky hosté navýšili svůj náskok na 2:5. Liberec se zvládl dostat ke kontaktní brance, za stavu 4:5 ale utkání skončilo a Boleslav se tak dostala v sérii do vedení 0:3 na zápasy.

I v nedělním utkání se jako první dostal do vedení Liberec, konkrétně se prosadil Vojtěch Wiener. Hosté se ale stejně jako v sobotu do konce třetiny dostali do vedení 1:2. Na začátku druhé části nejprve Boleslav navýšila vedení na 1:3, Liberec ale zvládl během tří minut vstřelit tři branky a dostat se tak do vedení. Hosté ale brzy na to vyrovnali a vteřinu před druhou přestávkou se vrátili do vedení. Poslední třetina již patřila hostující Boleslavi. Nasypala do branky domácích hned pět gólů a porazila Liberec 5:10. Série tak skončila za stavu 0:4 a Mladá Boleslav postupuje do semifinále.

Foto: FBC Liberec, Český florbal

Foto: FBC Liberec, Český florbal

Třetí série znamenala souboj mezi Českou Lípou a Tatranem Střešovice. Pražané přijeli na domácí půdu Lípy za stavu série 0:2. V sobotním zápase se nejprve do rychlého tříbrankového vedení dostal Tatran. Následně domácí snížili, Tatran ale ještě stihl navýšit skóre zpět na tříbrankové vedení. Ve druhé části hosté pokračovali ve střílení branek a po druhé třetině vedli 2:8. Lípa již ve třetí části výsledek nezvrátila a utkání skončili 6:13. Tatranu se tak v neděli naskytla možnost sérii ukončit v nejkratším možném čase.

I v neděli Tatran do zápasu vstoupil několika rychlými góly a na konci první třetiny vedl 0:4. Ve druhé třetině padl jediný gól, ovšem opět do branky České Lípy, kdy se prosadil Tomáš Hanák. Třetí třetinu sice domácí vyhráli 2:1, celkové skóre ale hrálo pro Tatran, který tak po podařeném víkendu postupuje do semifinále.

Foto: FBC Česká Lípa, Český florbal

Foto: FBC Česká Lípa, Český florbal

Poslední ze čtvrtfinálových sérii se hrála na Spartě, kam měl nedalekou cestu Florbal Chodov. Právě hosté do víkendových utkání nastupovali s vedením v sérii 0:2. V sobotním zápase padl první gól až v polovině první třetiny, kdy se prosadil Milan Tichý rychlou střelou z první. Sparta vyrovnala na začátku druhé části a následně se dostala do vedení 2:1. Následovaly tři branky na obou stranách a Sparta si tak do poslední třetiny nesla náskok 5:4. V té se ale rozstřílel Chodov a nasázel do domácí branky hned pět gólů. Sparta tomu odpovědět nedokázala a hosté tak navýšili vedení v sérii na 0:3 na zápasy.

Do nedělního utkání nastoupili lépe domácí, kteří v polovině první třetiny vedli 2:0. Hosté ale během pěti minut skóre zvrátili a dostali se do vedení 2:3. Gólová smršť Chodova pokračovala a po pěti odehraných minutách druhé části vedli hosté 2:6. Sparta sice zvládla snížit, před poslední třetinou ale Chodov vedl 3:7. V poslední dvacetiminutovce se ovšem Sparta probudila a postupně gólový rozdíl snižovala. Strhující byla poslední minuta základní hrací doby, kdy vteřinu před koncem vyrovnal Lukáš Ujhelyiiy. Utkání postoupilo až do samostatných nájezdů, kde rozhodla až jedenáctá série. Vítězným střelcem byl domácí Martin Čermák, který tak zařídil odvrácení konce sezony Sparty. Stav série je tedy 1:3.

Foto: Vladimír Hodač, Sparta Praha, Český florbal

Foto: Vladimír Hodač, Sparta Praha, Český florbal

Pokračujeme sériemi prvního kola playdown. V té první za stavu 0:2 pokračovaly zápasy mezi Butchis a Karlovými Vary. Domácí Butchis se chopili šance sérii zvrátit hned na začátku zápasu, kdy v polovině první třetiny vedli 2:0. Následovaly ovšem dvě branky hostů, kteří tak skóre vyrovnali. Ve druhé části stříleli góly pouze Butchis, konkrétně se dostali do vedení 4:2. Karlovy Vary v poslední třetině skóre dotahovaly, Butchis ovšem zvládli vedení udržet a za stavu 6:5 snížili skóre série na 1:2.

Domácí Butchis se v neděli brankově prosadili jako první. Karlovy Vary se ale do konce třetiny dostaly do vedení 1:2. I ve druhé části dominovali hosté, kteří před poslední dvacetiminutovkou vedli 5:2. V poslední třetině se prosazovaly oba týmy, Karlovy Vary ale díky svému gólovému náskoku z předchozích třetin udržely vedení a série se tak vrací právě na jejich domácí půdu za stavu 1:3.

Foto: Butchis, Český florbal

Foto: Butchis, Český florbal

Ve druhé sérii playdown pokračovaly zápasy mezi Pardubicemi a Black Angels. Série se přesunula do Pardubic za stavu 1:1. Jako první se v sobotu do vedení dostali Black Angels po brance Radka Hanáka. Pardubice ovšem do konce třetiny vstřelily tři branky a dostaly se do vedení 3:1. I ve druhé části pokračovali domácí v navyšování náskoku. I po snížení ze strany Black Angels vedly Pardubice před poslední třetinou 5:2. Domácí měli navrch i v poslední třetině a utkání skončilo za stavu 8:4. Pardubice se tak dostaly do vedení 2:1 na zápasy.

V nedělním utkání patřila první třetina hostům, kteří se dostali do vedení 0:2. Pardubice ve druhé části srovnaly, Black Angels se ale před poslední třetinou stihli dostat zpět do vedení se skórem 2:3. Hosté byli gólovější i v poslední dvacetiminutovce a snížení Pardubic na stav 3:5 znamenalo jen kosmetickou úpravu skóre. Série se tak vrací do Prahy za stavu 2:2.

Foto: Sokoli Pardubice, Český florbal

Foto: Sokoli Pardubice, Český florbal

Výsledky víkendových utkání čtvrtfinálových sérií playoff Livesport Superligy:

FbŠ Bohemians – 1. SC Vítkovice 5:6 (1:1, 1:3, 3:2)
Branky a nahrávky: 19. Malič (Buršík), 32. Batkovič (Řehoř), 46. K. Petrák (Kvasnica), 59. P. Šebek (Buršík), 60. Buršík (Kvasnica) – 2. M. Gattnar (Fukala), 27. Matejčík, 31. Palčinský (Jankovský), 39. R. Gattnar (Pažák), 48. M. Gattnar (Pažák), 58. Šindler (Souček). Stav série: 1:2.

FbŠ Bohemians – 1. SC Vítkovice 9:4 (1:0, 6:0, 2:4)
Branky a nahrávky: 6. Brynda (Grézl), 22. Buršík (Kawulok), 24. Kawulok (Krebner), 30. Batkovič (Gajdoš), 34. Kawulok (K. Petrák), 35. Buršík (Virga), 37. P. Šebek (Gajdoš), 49. Krebner (Buršík), 50. T. Trnka (Dobisík) – 49. Hubálek (Šebesta), 50. R. Gattnar (Šindler), 55. Šindler (Zubek), 57. Palčinský (M. Gattnar). Stav série: 2:2.

FBC Liberec – Florbal Mladá Boleslav 4:5 (1:2, 1:2, 2:1)
Branky a nahrávky: 3. Mádlo, 23. F. Kučera (Jak. Kopecký), 56. Smutný (Wiener), 58. Jak. Kopecký (Wiener) – 10. J. Bína (Sládek), 18. Gašparík (Zoufalý), 38. Delong (D. Beneš), 38. Zoufalý (Sládek), 55. Vařecha (Punčochář). Stav série: 0:3.

FBC Liberec – Florbal Mladá Boleslav 5:10 (1:2, 3:3, 1:5)
Branky a nahrávky: 4. Wiener (Dolejš), 32. Jak. Kopecký (Jak. Kopecký), 35. Wiener (Kárník), 35. Jak. Kopecký, 44. Faksa (Smutný) – 18. Gašparík (J. Bína), 19. Tokoš (Tomašík), 32. D. Beneš (Vařecha), 36. Punčochář (Delong), 40. Tomašík (Delong), 41. Suchánek (Tokoš), 49. Zakonov (D. Šebek), 53. Delong, 58. Tokoš, 60. Gašparík (Sládek). Stav série: 0:4.

FBC Česká Lípa – Tatran Střešovice 6:13 (1:4, 1:4, 4:5)
Branky a nahrávky: 15. D. Kellermann (Slaný), 36. Stárek (Křenek), 53. Trčka (Pekárek), 56. Krajcigr (Stárek), 57. F. Šedivý (Mlejnek), 60. Pekárek – 3. Mare. Beneš (Kisugite), 7. Sádlo (A. Kučera), 9. Mare. Beneš (Mar. Čermák), 16. Kreysa (Šimek), 25. Kisugite (Mare. Beneš), 30. Mare. Beneš, 33. T. Hanák (Mare. Beneš), 34. Kreysa, 41. Mare. Beneš (T. Hanák), 43. Kreysa, 44. Mare. Beneš, 47. Mare. Beneš (Kisugite), 53. Mare. Beneš (Kisugite). Stav série: 0:3.

FBC Česká Lípa – Tatran Střešovice 2:6 (0:4, 0:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 45. D. Kellermann (Jirsa), 58. Pšenička (F. Šedivý) – 5. Kisugite (T. Hanák), 14. Šindelář (M. Mühlfait), 16. F. Eliáš (Šindelář), 20. Meliš (Mar. Čermák), 34. T. Hanák, 47. Meliš (Mare. Beneš). Stav série: 0:4.

Sparta Praha – Florbal Chodov 6:9 (0:1, 5:3, 1:5)
Branky a nahrávky: 21. Zouzal (TS), 24. Mat. Čermák (Mart. Beneš), 32. Pruner (Marvánek), 37. Ujhelyi (Mat. Čermák), 38. Peška (Pražan), 53. Kareš (Mat. Čermák) – 11. Tichý (Skřivánek), 28. Vošta (M. Šmíd), 31. Ondrušek (Hodík), 38. V. Petráň (Slunečko), 56. Ondrušek (Vávra), 57. Ondrušek (J. Bauer), 59. M. Šmíd (Komárek), 60. Ondrušek, 60. M. Šmíd. Stav série: 0:3.

Sparta Praha – Florbal Chodov 8:7pn (2:3, 1:4, 4:0 – 0:0)
Branky a nahrávky: 3. Košir (Krbec), 10. Krbec (Košir), 27. Krbec (Košir), 41. Pražan (Košir), 50. Mat. Čermák (Pruner), 50. Košir (Krbec), 60. Ujhelyi, rozh. náj. Mat. Čermák – 15. Vávra (Ondrušek), 16. Skřivánek (Slunečko), 20. Matoušek (Vávra), 21. Komárek (Ondrušek), 21. Vošta (J. Bauer), 25. Komárek (Vávra), 34. J. Bauer (Vávra). Stav série: 1:3.

Výsledky víkendových utkání prvního kola playdown Livesport Superligy:

Butchis – FB Karlovy Vary 6:5 (2:2, 2:0, 2:3)
Branky a nahrávky: 4. M. Petráň (Waldhauser), 11. Čejka (Pavlíček), 23. Novák (Pavlíček), 28. M. Petráň (Wald), 41. Pavlíček (Švelbl), 56. Waldhauser (Veleba) – 13. M. Klápa (Korbel), 17. M. Klápa (Hozman), 49. L. Macháček (Hozman), 52. Tyl (Kún), 57. Brautfeger (L. Macháček). Stav série: 1:2.

Butchis – FB Karlovy Vary 4:9 (1:2, 0:3, 3:4)
Branky a nahrávky: 4. Waldhauser (M. Petráň), 47. Kalina (M. Petráň), 55. M. Petráň (Novák), 60. Novák (Kalina) – 8. Strachota (Tyl), 15. M. Klápa (Strachota), 29. Strachota (M. Klápa), 34. M. Klápa (Tyl), 34. Zahraj (Péc), 41. Kún (Strachota), 44. Péc (Zahraj), 55. Pícha (Šmajda), 58. Zahraj (Péc). Stav série: 1:3.

Sokoli Pardubice – Black Angels 8:4 (3:1, 2:1, 3:2)
Branky a nahrávky: 16. Drba (Škoda), 20. Drba (Žáček), 20. Žáček (Haleš), 22. Žáček (Prix), 28. Křinka (Žáček), 45. Drba (M. Bína), 55. Polis (Hurt), 59. Polis (M. Bína) – 6. R. Hanák (Neklan), 39. Renčín (M. Fryš), 57. Doležal (Ludvík), 59. Renčín (M. Burian). Stav série: 2:1.

Sokoli Pardubice – Black Angels 3:5 (0:2, 2:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 34. Škoda (Haleš), 38. Pakosta, 58. Kaluža – 13. Ludvík (R. Hanák), 19. R. Hanák (Renčín), 39. R. Hanák (Renčín), 49. Doležal (M. Boček), 56. R. Hanák (Neklan). Stav série: 2:2.


Autor: Pavel Klepetko



KOMENTÁŘE

  • Ostuda napsal:

    Sparta morální mrzáci od hráčů po pořadatele.

  • hudino napsal:

    Sparta přežila svoji smrt v dnešním zápase nejméně 3x.
    Chodov si za prohru může částečně sám, na druhou stranu vyrovnání bylo neregulérní a zajímalo by mně, jestli sudí o (asi schválném) pozdním puštění časomíry věděli nebo ne.
    Karas asi není vůbec OK, když nejel ani nájezd a přitom byl na soupisce

    Liberec dobrý, bojovný výkon, Lípa měla svůj strop znatelně níže než Tatran.

    Vítkovice dnes dvě třetiny netrefili ani moře z lodky, úterní zápas bude zajímavý. (Příjde v 16 10 do haly více než 150 diváků? 🙂 )

  • František Nádherný napsal:

    Tak tohle je asi největší podvod v dějinách florbalu. Snad uvidíme pořádný trest.

    • flo napsal:

      Nepřeháněj !!!!!!!!

      • aro napsal:

        Jaký přehánění? Viděl jsi někdy v jakémkoliv sportu, že by pořadatelé úmyslně nepustili čas, aby jejich tým měl šanci na to vyrovnat? Ještě k tomu v play-off?

        • Karlos napsal:

          Fakt si myslíš že se tohle neděje jinde, že nemají pořadatelé instrukce, aby to sem tam o nějakou tu vterinku pozdrželi nebo naopak pustili podle výsledku? Jasně, fér to určitě není, ale mluvit o tom jako o největším podvodu v historii florbalu, to mi přijde zase trochu prestreleny

  • agar napsal:

    spartani byli vzdycky nejvetsi hovada a podvodnici.. dnesek to jen potvrzuje

    • PETR napsal:

      Pokud chceš někoho urážet tak se obrať na trenéra Chodova. Poprvé v sérii pískali rozhodčí rovinu a on hned brečí že mají utkání rozhodovat hráči a ne rozhodčí (došli vám peníze nebo byli neuplatní?). Co třeba ten sobotní zápas kdy ty dva plešouni neodpískali minimálně 10 zákroků na Spartu které hraničili s dvouminutovým trestem? S takovým výkonem nemají v superlize co dělat a měla by jim DK okamžitě odebrat licence. Je to dlouhodobě ostuda Českého florbalu.

      • Michal napsal:

        Ti dva moc do Prahy nejezdí, tak je asi neznáte. Že nepiskaji a utkání si jdou jen odstát je známo už mnoho let. Unii to nezajímá, maximálně si Galasovský pobrečí, jak to má těžké (tak jako vždy, když něco rozhodčí podělají).

      • Piotr napsal:

        Úplně irelevantní vůdči tomu co udělali Sparťani. Tohle bylo úplně za hranou nějakého fair play a do žádného sportu to nepatří. Snad to bylo jenom selhání jednotlivce, ale zápas by fakt neměl rozhodnout pořadatel u stolku.

        • hudino napsal:

          Zajímá mně jaké záběry mě+li k dispozici sudí při videochecku. Myslím, že neměli ten ze zadní kamery, ale to že čas stojí je na Podvináku díky dobré technice vidět i z jiných kamer. Přesto branku uznali. Proč?

          • Mac napsal:

            Protože rozhodčí na videu mohou kontrolovat pouze, zda míček přešel v čase brankovou čáru. Ne to, jestli čas před tím stál. Navíc měl být pozdržen. Zbytečné hledání fantazie.

  • David napsal:

    Liberec hrál celou sérii bohužel bez brankáře,Chlad vůbec nepodržel.

  • David napsal:

    Vubec tomu nerozumim jsem debil…

  • Sparta napsal:

    Co je s Curneym?

  • Pes napsal:

    Sparta si neuvědomuje, jak moc poškodila hlavně sebe. Tuhle sérii pravděpodobně stejně prohraje, ale to, že jsou podvodnící si budou všichni pamatovat ještě dlouho. Za mě by si měli minimáně vysypat popel na hlavu.

  • Petr 2 napsal:

    Pokud máte na to někdo čas a chuť, zkuste se podívat na záznam a spočítat na stopkách čas od Ondruškovy rozehrávky do momentu gólu, ať se tady nespekuluje o ne/regulérnosti vyrovnávací branky. Včera od komentátorů padlo něco o 4,8 vteřiny, ale bylo to ve skutečnosti opravdu tak?

    Kdyby nejzkušenější hráč Chodova Ondrušek rozehrál jinak a Hodík dával pozor až úplně do konce, tak se to vůbec řešit nemusí.

    • HonzaD. napsal:

      To jak vážně chcete relativizovat jasnou chybu pořadatelů? Proto se snad hraje na čistý čas, aby k takovýmto věcem nedocházelo…

      Jo, a bylo to něco kolem 5 sekund jen podle jednoho videa.

      • Petr 2 napsal:

        Přesné zjištění není totéž co relativizace. Bez toho jsou to jen spekulace na jednu či druhou stranu.

        Vysvětlení situace podal přispěvovatel pod námi.

        • HonzaD. napsal:

          … těch 5 sekund je bez debaty, tam není co řešit. Relativizaci jsme myslel na to „co kdyby Ondrušek a kdyby Hodík…“ to už mi přijde navíc, to už není o zjištění stavu.

          Takže teď jde o to co tam vymýšleli rozhodčí, jak psal kolega níže. Jestli to fakt nechali odehrát bez opravy časomíry, tak to jde za nima a je to hrubá chyba, kterou ovlivnili zápas…

          • Petr 2 napsal:

            Jedna věc je časomíra a druhá věc je nezvládnutá herní situace ze strany Chodova. Spolu to samozřejmě nesouvisí. Nicméně platí, že i kdyby do konce bylo 10 vteřin i s posunutou časomírou, tak to měl Chodov se svými zkušenostmi zvládnout.

          • HugoFox napsal:

            Chodov to ale zvládl, pokud by šla časomíra jak má, byl by to „zkušený odpal balonku daleko s nemožností rychlého přenesení hry zpátky před Hodíka v čase, tahle branka tak správně nemůže být uznána“ řekl Ondra Zamazal

          • Petr 2 napsal:

            Hráči se soustředí na hru a nekoukají na časomíru a přestávají hrát ve chvíli, kdy zazní závěrečný hvizd.

            Já nerozporuji zmatky okolo ne/regulérnosti branky, pouze poukazuji na to, že závěrečnou situaci Chodov nezvládl. Pokud by ta branka nebyla uznána, tak by to bylo vítězství se štěstím, ale opět by platilo, že to nebyla zvládnutá herní situace. Chodov neměl takové drama vůbec dopustit. A to je to, na co by se měl teď soustředit a hodit za hlavu sporný moment.

  • Drapal napsal:

    Je vtipné, jaké zde vznikly teorie. Kdo si pustí posledních 10 sekund hry a nebo byl na zápase tak ví, že Krbec zahrál vysokou hokejou před brankovištěm v čase 19:54 a poté čas právě několik vteřin běžel. I z videa je zřejmé, jak rozhodčí toto řeší a gestikulují směrem k časomíře, kde druhý rozhodčí rozhodne, že 3 vteřiny bude stát čas. To se pak také stane. Od nesmyslného vyhození Ondruška do branky Ujhelyho uplynou necelých 5 vteřin. Vše ok, rozhodčí si to také zkontrolovali u videa a souhlasili. Kdo hledá senzaci, bude asi zklamán. Pochybení na straně rozhodčích v tom, že v takovýto moment měli trvat na úpravu času na časomíře i kdyby to mělo znamenat delší prodlevu. A zbytek je na hrubé chybě Ondruška a jeho zahozeném míčku.

  • ivan napsal:

    Covece, ze tady ouradove z unie neuvadi pocty divaku – asi velky hausnumera, ze? Soude i napriklad podle narvany tribuny z Bohemians – Vitkovice.

  • Pavel napsal:

    Největší poškození od rozhodčích v naší lize bylo v superfinále Vítkovice – Bolka. Toto bylo spíše nešťastné a rozhodčí si to obhájí.
    Každopádně pro nestranného diváka skvělý zápas s hořkou tečkou pro Chodov.

Napsat komentář

*