Sparta získala proti Chodovu první vítězství. Foto: Sparta Praha Sparta získala proti Chodovu první vítězství. Foto: Sparta Praha
18. 3. 2024 Superliga (6) KOMENTÁŘŮ

Emoce v utkání Sparta – Chodov. Domácí prodloužili sérii také díky sporné časomíře u vyrovnání

 



Čtvrtfinálová série mezi Spartou a Chodovem přinesla v rámci čtvrtého utkání sporný moment. Prakticky od okamžiku srovnání se řeší kontroverzní vyrovnání Sparty na 7:7, kterému předcházelo pozdržení časomíry. Ze záznamu je patrné, že pokud by k němu nedošlo, tak Sparta nedokázala vyrovnat, následně zvítězit v nájezdech a prodloužit sérii.

Čas 19:57 třetí třetiny, honba Sparty za vyrovnáním končí v tuto chvíli vysokou holí Mikuláše Krbce a Chodov tak rozehrává před vlastní brankou a je tak velmi blízko postupu. V tu chvíli totiž vede 7:6 a jak správně poznamenal komentátor přenosu, pokud Tom Ondrušek netrefí prvního bránícího hráče, pak není příliš co řešit.

Zkušený florbalista volí lob na obranou polovinu Sparty, ten ale okamžitě zpracovává slovenský kanonýr Lukáš Ujhelyi a svou střelu těsně za polovinou hřiště zatočí do branky Karla Hodíka. Je srovnáno!

Chodov ovšem okamžitě protestuje, rozhodčí Drápal s Pospíšilem nicméně svůj původní verdikt potvrdí po shlédnutí videozáznamu.

Už při čelním pohledu na celou situaci je v přenosu SPORTY TV patrné, že časomíra neběží, průkazný je ale především opakovaný záběr z pohledu za brankou Chodova, kde je patrné, že časomíra v hale (což vylučuje případnou chybu televizního přenosu), na které měly zbývat tři vteřiny se rozběhne až ve chvíli, kdy Ujhelyi vkročí na útočnou polovinu svého týmu. I kdybychom připustili, že časomíra měla jednu vteřinu počkat, kvůli pozdějšímu zastavení časomíry u zmíněné vysoké hole Krbce, tento úsek je delší.

Redakce Florbal.cz dospěla analýzou videozáznamu hry k tomu, že od rozehrávky (dotyku míčku) Toma Ondruška po hvizd rozhodčího uběhlo 5,1 vteřiny. Časomíra pak začne běžet za 3,4 vteřiny.

Gól ale nakonec platil, Sparta dokázala zvítězit v nájezdech a série tak za stavu 3:1 pro Chodov pokračuje.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Amatérismus napsal:

    Když odhlédnu od možného přímého úmyslu, tak je hrozný amatérismus sudích řešit situaci pár vteřin před koncem za těsného stavu v play-off tak, že řeknou časoměřiči, aby nějakou vteřinu nepouštěl čas…to je pro vyhodnocení člověka ve stresu tak strašně subjektivní, že to ve své podstatě ani nemůže trefit správně. Obrovský amatérismus od sudích, pokud nenechali tedy přenastavit a vrátit v takové situaci časomíru. A je to již poněkolikáté, co v poslední době takhle ovlivní zápas. A uznávám, že to jsou lidi a chybují. Ale čekal bych, že unie a příslušný úsek nebude zas strkat hlavu do písku jen s konstatováním, že to mají sudí těžké. I hráči a hráčky to mají těžké.

    • Tomáš Krásný napsal:

      Jenom doplním, že celková reakční doba člověka se pohybuje od zhruba 0,4 do 1,5s. Jestli dostane časoměřič pokyn od sudího, počkej 1s, nikdy to nebude jen 1s, než to tlačítko zmáčkne a čas se rozeběhne.

    • Dittrich napsal:

      Přesně, mě zaráží že všichni pucuji jenom časoměřiče, ale nad tímhle se málokdo pozastaví. V nejlepší hale v republice, s nejlepší tabulí, kde je vrácení času otázkou asi 2 kliknutí říct 5 vteřin před koncem ať to podrží, to je prostě amatérismus od rozhodčích, to ať se na mě nikdo nezlobí.

  • Tragédie napsal:

    Tak Drápal a Pospisil jsou největší florbalovy tragedi, co piskaji. I když Dolanský se sykorou jim šlapou na paty. Neskutečný, ze se tam tyhle dva alibisticky, samoliby matlalove drží takhle dlouho a nikdo z toho nevyvozuje důsledky.

    Ale tak za lovasky dobra brigoska v neděli vecer.

  • Kome ZM napsal:

    Tak ono to je velice jednoduché.. Rozhodčí Drbal a jeste vetsi drbal jsou odchovanci ze stáje poloboha… Ti nikdy, ale nikdy neudělají chybu, pripadne jim papinek udeli pokutu a bhde klid. Tak by me zajímalo, jak se ty pokuty udělují.. V divizi řekneš neco ba rozhodci po zápase mas to za pět set.. Řekneto hure Chomutov v prvni lize a nic (a to dopředu pan Bocian chtel platit…)

  • Tonda Hladík napsal:

    Bez debat…To, že ty dvě surikaty to posrali, je jasné. Vypjatý konec třetiny, čas běžel kdy neměl, udělám tři kroky, upravíme čas a je to. To by ovšem musel jeden vědět co děla a druhý nemít zaslepen mozek egem a mocí.
    Mě spíše zaráží, že pokud měl Ondrušek informaci od toho co neví, že bude dvě vteřiny stát čas, to takhle hloupě rozehraje.

Napsat komentář

*