Marek Vávra se raduje z branky do sítě Sparty ve čtvrtfinále play off. Foto: Florbal Chodov, Český florbal Marek Vávra se raduje z branky do sítě Sparty ve čtvrtfinále play off. Foto: Florbal Chodov, Český florbal
19. 3. 2024 Superliga (8) KOMENTÁŘŮ

Chodov postupuje do semifinále, Vítkovice se v sérii s Bohemians ujaly vedení

 



Máme za sebou páté zápasy čtvrtfinálových sérií Livesport Superligy. Utkali se v nich Bohemians s Vítkovicemi a Chodov se Spartou. Zároveň proběhl i pátý zápas série prvního kola playdown mezi Karlovými Vary a Butchis.

Začneme utkáním mezi Vítkovicemi a Bohemians. První se prosadily domácí Vítkovice, které po polovině první třetiny vedly 2:0. Další branka padla až v polovině druhé části, kdy navýšil vedení domácích Martin Gattnar. Hosté následně dvakrát snížili, ovšem Vítkovice se ještě před koncem druhé třetiny vrátily do dvoubrankového vedení. V poslední dvacetiminutovce Bohemians dotahovali a pět minut před koncem skóre srovnali. Devatenáct vteřin na to ale vrátil domácí do vedení Marek Matejčík a Vítkovice tak v v utkání zvítězily 6:5. Ujaly se tak vedení v sérii 3:2 na zápasy.

Foto: 1. SC Vítkovice, Český florbal

Foto: 1. SC Vítkovice, Český florbal

Série pokračovala i na půdě Chodova, kam přijela Sparta Praha. První v zápase skóroval Robert Košir z hostujícího celku po střele z úhlu. Do konce třetiny ale Chodov skóre otočil a dostal se do vedení. Následně se ve druhé části opět dostala do vedení Sparta, hosté ale díky gólu Marka Matouška chvíli po začátku poslední třetiny zvládli brankový rozdíl vymazat. Následně už padaly branky pouze do sítě hostů. Za stavu 5:3 tak Florbal Chodov vítězí ve čtvrtfinálové sérii a postupuje do semifinále.

Foto: Florbal Chodov, Český florbal

Foto: Florbal Chodov, Český florbal

Páté utkání se odehrálo i v rámci prvního kola playdown, konkrétně mezi Karlovými Vary a Butchis. Do vedení se jako první dostali Butchis po brance Nováka, Pár minut na to ovšem skóre srovnal domácí Zahraj. To bylo vše pro první třetinu. V té druhé se dostali hosté do dvoubrankového vedení, Vary následně jen snížily skóre na rozdíl jedné branky a před poslední třetinou je čekalo jednogólové manko. Poslední dvacetiminutovka následně patřila domácím Karlovým Varům. Do sítě hostů vstřelily hned čtyři branky a poslaly tak Butchis do druhého kola playdown. Zařídily si tak své působení v Livesport Superlize v následující sezoně.

Foto: FB Karlovy Vary, Český florbal

Foto: FB Karlovy Vary, Český florbal

Výsledky pátých zápasů čtvrtfinále playoff Livesport Superligy:

1. SC Vítkovice – FbŠ Bohemians 6:5 (2:0, 2:2, 2:3)
Branky a nahrávky: 11. L. Hájek (Hatala), 14. R. Gattnar (Sidunov), 31. M. Gattnar, 39. Zubek (Fukala), 48. Pažák (Šindler), 57. Matejčík (R. Gattnar) – 32. Malič (Kvasnica), 32. K. Petrák (Kawulok), 45. Kawulok (Krebner), 49. Batkovič (Kvasnica), 56. K. Petrák (Batkovič). Stav série: 3:2.

Florbal Chodov – Sparta Praha 5:3 (2:1, 0:2, 3:0)
Branky a nahrávky: 18. Ondrušek (Komárek), 19. Vávra (Komárek), 48. Matoušek (Ondrušek), 57. Skřivánek, 60. Vošta – 3. Košir (Pražan), 22. Mat. Čermák (Kareš), 28. Košir (Peška). Konečný stav série: 4:1.

Výsledek pátého utkání 1. kola playdown Livesport Superligy:

FB Karlovy Vary – Butchis 6:3 (1:1, 1:2, 4:0)
Branky a nahrávky: 15. Zahraj (Hrbáček), 37. Pícha, 47. M. Klápa (Strachota), 57. Brautfeger (Tyl), 59. Kún, 60. Strachota (Svatek) – 13. Novák (J. Černý), 31. Waldhauser (Václavík), 34. Maňour (Švelbl). Konečný stav série: 4:1.


Autor: Pavel Klepetko



KOMENTÁŘE

  • Jirka1 napsal:

    Vary naprosto s přehledem, BA s Pardubicemi těžko odhadovat. Ideálně sestup Butchis s BA.
    A teď k florbalu.
    Překvapuje mě vyrovnanost v zápasech Bohemky s Vítkovicemi, tuším 7. zápas.
    Nevím, zda hrál Chodov tak výborně nebo je Sparta tak špatná. Asi se přikláním k 2. variantě. Jestli na Spartě tento tragický výkon v sérii někdo přisuzuje chybějícímu 35 letému Karasovi, tak mají ještě tragičtější koncepci klubu, než předvedenou hru. Jsem opravdu zvědav, co se teď na Spartě bude odehrávat jak s hráči, tak s trenéry. Fyzická připravenost strašná, týmovost nikde, 2. a 3. lajna neexistuje, v bráně už to taky není žádná sláva. Ve zkratce, čeká je práce jak na kostele.

    • hudino napsal:

      Spartě chybí TOP florbalový hráč. Má běžce, střelce, siláka, defenzivního obránce, ale snad jen Krbec je opravdu „florbalista“, umí překvapivé řešení situace, 1×1 atp. S Pešatem to bude o trochu lepší, ale pořád budou muset dost nakupovat, chtějí-li jít do opravdové TOP.

      Nyní bude těžké nahradit Beneše, souhlasím, že již bylo dost vidět jeho limity. A nevím jestli to pokryjí z vlastních zdrojů, když na to poslední roky kašlali.
      Fyzicky na tom špatně podle mě nebyli.

    • Bohemka napsal:

      A to ještě Bohemce chybí hráči základní sestavy.
      – Jarda Petrák, nejlepší střelec základní části, odehrál jen první dva zápasy.
      – Karel Petrák po zranění první dva prozměnu nehrál, ve 3. jen přesilovku a v 6-5, poslední dva už hraje, ale ještě mu to moc neběhá. I tak má 3+1.
      – No a zkušenej Honza Řehoř nedohrál 3. zápas a nejspíš pro letošek dohrál.
      K tomu si připočtěte tři zápasy v Ostravě ve všední den odpoledne. Včera tahali první dvě třetiny nohy z medu.

      • karl napsal:

        Ty první dva zápasy byly výhodné pro Bohemku. Jeli už v pondělí, dovolená, soustředění na zápas. Vítkovičtí pracující brali třeba půl den jen.
        Zranění bohužel Klokany dost sráží, na druhou stranu to stejné lze napsat o Vítkách.

  • David napsal:

    Se Spartou souhlasim, v pulce sezony se placaji po ramenou jak maji nejlepsi lajnu v lize, nejlepsi halu, nejlepsi fanousky a nevim co vsechno, a pak je to vsechno k bliti akorat. Semifinale vidim na Tatran – Chodov, Boleslav – Vitkovice. Zajimave, ale obavam se jednoznacneho vysledku v serii pro Tatran a Boleslav

  • Ball napsal:

    Ball don´t lie! Chodovu jsem ten postup extrémně přál po tom, co Sparta předvedla ve čtvrtém zápase.

  • Acema napsal:

    Sparta mi přijde, že má před sebou přes léto práce jak na kostele. Jako sorry, ale nemyslím si že ten tým má šanci na úspěchy s hráči jako Juha, Kareš, Pruner a další. Možná by prospěla i změna na lavičce, protože z Vojty člověk necítí nějak ten drive, že by je on měl dostat do Superfinále. No a jak píšou kolegové výše, také by mě zajímalo jak to vyřeší do dalších sezón s gólmanem, protože třeba Tatran nebo Chodov si ty gólmany postupně připravovali a teď z toho těží, ale Sparta nemá nachystáno nic, jelikož Beneš musel vždy chytat všechno

Napsat komentář

*