Rostislav Gattnar (13) dvěma góly udal směr šestého čtvrtfinále. Foto: Florbal Vítkovice Rostislav Gattnar (13) dvěma góly udal směr šestého čtvrtfinále. Foto: Florbal Vítkovice
22. 3. 2024 Superliga (4) KOMENTÁŘŮ

Vítkovice překonaly špatný začátek a po výhře 6:3 vyřadily Bohemians ve čtvrtfinále

 



Semifinálová čtveřice je kompletní. Tatran Střešovice s Mladou Boleslaví postoupily nejkratším možným výsledkem 4:0, Sparta získala proti Chodovu jediné utkání a ve čtvrtek se kvarteto doplnilo: po výhře 6:3 ve šestém utkání série totiž do semifinále Livesport Superligy postoupily Vítkovice.

V domácí UNYP Aréně přitom lépe začali Klokani, kteří po dvou brankách uzdraveného Karla Petráka vedli 2:0 už v polovině sedmé minuty a mířili tak za rozhodujícím utkáním na Dubině.

To se ale nakonec v neděli neodehraje. Ještě v první třetině snížil Hájek, následně vyrovnal Martin Gattnar a Bohemians šli ve 26. minutě zásluhou Virgy naposledy do vedení. Dvě minuty před koncem druhé třetiny totiž srovnal Slončík a poslední třetina už patřila hostům.

Ve třetí části, respektive v posledních deseti minutách si totiž slovo vzali bratři Gattnarovi. Dvě branky vstřelil starší Rostislav a sérii gólem na 6:3 uzavřel mladší Martin.

Vítkovice tak doplnily semifinálovou čtveřici. O složení semifinále rozhodne vítěz základní části z Tatranu, který bude mít na výběr Vítkovice anebo Chodov. Na svého soupeře pak bude čekat druhá Mladá Boleslav.

FbŠ Bohemians – 1. SC TEMPISH Vítkovice  3:6
branky: 2. Karel Petrák, 7. Karel Petrák, 26. Samuel Virga – 12. Lukáš Hájek, 22. Martin Gattnar, 38. David Slončík, 53. Rostislav Gattnar, 57. Rostislav Gattnar, 60. Martin Gattnar; rozhodčí: Jiří Dolanský – Vojtěch Sýkora; vyloučení: 0:0; využití: 0:0; diváků: 367; zásahy brankářů: Daniel Műck 15 – Denis Jasiok 15; po třetinách: 2:1, 1:2, 0:3


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*