Jakub Renčín z Black Angels na buli proti pardubickému Ralfsu Policovi. Foto: Black Angels, Český florbal Jakub Renčín z Black Angels na buli proti pardubickému Ralfsu Policovi. Foto: Black Angels, Český florbal
24. 3. 2024 Superliga (8) KOMENTÁŘŮ

Black Angels setrvávají v superlize, hattrickem o tom rozhodl Matouš Burian

 



V pátek a v neděli se odehrály šestý a sedmý zápas série playdown mezi Pardubicemi a Black Angels. Týmy tak protáhly svůj souboj do posledního možného utkání.

Začneme šestým zápasem, který se hrál v pátek na palubovce Pardubic. Domácí do zápasu vstoupili dvěma brankami. Black Angels ale zvládli ještě před koncem třetiny snížit. Na začátku druhé části se prosadil David Žáček, který ze vzduchu sklepnul přihrávku Přemka Pakosty za záda gólmana hostů. Pardubice si své dvoubrankové vedení následně udržely až do třetí třetiny. V té převzali otěže Black Angels, kteří skóre dorovnali a přidali další dvě branky. Ještě minutu před koncem hosté vedli 3:5, Pardubice ale poté předvedly bleskový obrat. Během půl minuty stihly nastřílet tři branky a dorovnaly tak celkové skóre v sérii na 3:3.

Foto: Sokoli Pardubice, Český florbal

Foto: Sokoli Pardubice, Český florbal

Série se tedy naposledy přesunula do Prahy. Nedělní utkání opět začaly lépe Pardubice, když se prosadil Milan Bína. Na konci třetiny ale domácí skóre srovnali a na začátku druhé části se dostali do vedení. Před druhou přestávkou se opět prosadili Black Angels, konkrétně Matouš Burian zachoval před gólmanem Pardubic chladnou hlavu a zvýšil náskok domácích. Na začátku poslední dvacetiminutovky dokázaly Pardubice snížit na 4:2. Více branek ovšem již v zápase nepadlo. Black Angels si tak zahrají nejvyšší soutěž i příští sezónu a Pardubice pokračují do druhého kola playdown proti Butchis.

Foto: Black Angels, Český florbal

Foto: Black Angels, Český florbal

Výsledky 6. a 7. utkání série 1. kola play down:

Sokoli Pardubice – Black Angels 6:5 (2:1, 1:0, 3:4)
Branky a nahrávky: 6. M. Bína (Drba), 12. Drba (Škoda), 24. Žáček (Pakosta), 60. Křinka (Polis), 60. Křinka (Prix), 60. Křinka – 16. Čáslava, 43. R. Hanák (Ludvík), 44. Doležal (Obuškevič), 46. Renčín (Ludvík), 56. R. Hanák (Ludvík). Stav série: 3:3.

Black Angels – Sokoli Pardubice 4:2 (1:1, 2:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 18. M. Burian (Ludvík), 22. M. Burian (Obuškevič), 35. M. Burian (TS), 41. Doležal (M. Boček) – 5. M. Bína (Škoda), 45. Kaluža (Prix). Konečný stav série: 4:3.


Autor: Pavel Klepetko



KOMENTÁŘE

  • parker napsal:

    Klobouk dolů před Pardubicema, tohle asi čekal málokdo, krásná a napínavá série až do konce. S Butchis jim věřím víc.

    • Sokoli napsal:

      Tak vypadá to že by se mohla opakovat loňská sezóna. To taky Vary málem z beznadějně posledního místa sekly 11.Lipu a šlo to až do 7.zapasu. Teď si myslím že Pardubky uhrajou tuhle sérii a v barazi se zachrání

  • Rororo napsal:

    Gratulace Blekům, super serie, posledni tri zapasy byly atmosferou absolutni strop. Podekovani obema tymum!

  • not a fan napsal:

    Škoda, že nemohli spadnout oba. Florbalovost obou týmů je opravdu tristní.

  • Petr napsal:

    Takže to Blaci nebudou po sezóně prodávat?

  • flrbl napsal:

    Hroznej florbal to byl.
    Doufal jsem že dolu pujdou BA a Butchis abychom se trochu zbavili těch pražskejch týmů. Nechci si představit že se udrží Butchis a postoupí Kladno….

Napsat komentář

*