Florbalistky Chodova srovnaly na 1:1, stejně tak FBC Ostrava. Foto: Matěj Pašek, Florbal Chodov Florbalistky Chodova srovnaly na 1:1, stejně tak FBC Ostrava. Foto: Matěj Pašek, Florbal Chodov
24. 3. 2024 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Srovnáno na 1:1. Chodov dal Tatranu osm branek, FBC ubránilo výhru 3:2

 



Semifinálové série ČEZ Extraligy žen jsou po druhých zápasech srovnány na 1:1. V neděli totiž uspěly jak florbalistky Chodova, které porazily Tatran vysoko 8:2, FBC Ostrava pak ve druhém zápase na Dubině vsadilo na poctivou defenzívu a ubránilo vítězství 3:2.

Pražská série přinesla dlouhé čekání na branky, ale následně se s nimi roztrhl pytel a padlo jich celkem 10. V první třetině se prosadila pouze Baldreichová, což nakonec byla jediná branka první poloviny zápasu.

Až v jeho druhé polovině se prosadila Krýslová, ještě do druhé sirény ale odpověděly Prontekerová s Jiříkovou.

Deset minut před koncem utkání to bylo po dalších dvou zásazích Chodova už 5:1, během dalších devíti minut pak Chodov přidal další tři góly a Barbora Lovíšková korigovala na konečných 8:2 pro Chodov, který tak zapsal vysokou výhru.

Utkání číslo 2 na Dubině mezi Vítkovicemi a FBC Ostrava poměrně dost připomínalo utkání číslo 2 semifinálové série před dvěma lety, Vítkovice měly převahu a mnoho zablokovaných střel, branky ale dlouho střílelo pouze FBC. V první třetině se prosadila Paulína Hudáková, ve druhé pak Niemczyková s Rybičkovou a FBC vedlo 3:0.

Ve třetí části pak FBC vsadilo na ještě větší defenzivní strategii, která přinesla první bod. Vítkovice totiž snížily díky Kubalčíkové s Kubečkovou, ale vyrovnat se jim už ani v delší power play nepodařilo.

FAT PIPE FLORBAL CHODOV – PSN Tatran Střešovice 8:2
branky: 12. Lucie Baldreichová, 38. Markéta Prontekerová, 40. Klára Jiříková, 41. Sofie Skalíková, 47. Kateřina Kovaříková, 54. Karolína Janatková, 56. Kateřina Kovaříková, 59. Lucie Baldreichová – 31. Lucie Krýslová, 60. Barbora Lovíšková; rozhodčí: Lukáš Ležák – Martin Ležák; vyloučení: 1:0; využití: 0:0; diváků: 205; zásahy brankářů: Jana Christianová 15 – Monika Šolleová 23; po třetinách: 1:0, 2:1, 5:1

1. SC TEMPISH Vítkovice – FBC ČPP Bystroň Group Ostrava 2:3
branky: 48. Nela Kubalčíková, 55. Michaela Kubečková – 8. Paulína Hudáková, 33. Radka Niemczyková, 37. Veronika Rybičková; rozhodčí: Radim Sýkora – Miroslav Tkáč; vyloučení: 1:0; využití: 0:1; diváků: 413; zásahy brankářů: Nikola Příleská 12 – Veronika Tomšová 19; po třetinách: 0:1, 0:2, 2:0


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*