Matyáš Šindler rozhodl první semifinálový zápas. Foto: Florbal Mladá Boleslav Matyáš Šindler rozhodl první semifinálový zápas. Foto: Florbal Mladá Boleslav
27. 3. 2024 Superliga (6) KOMENTÁŘŮ

Vítkovice předvedly velký obrat proti Boleslavi, Tatran dal Chodovu šest branek

 



První semifinálové zápasy nabídly rozdílné příběhy. Zatímco Tatran splnil roli papírového favorita a Chodov porazil bezpečně 6:1, v Mladé Boleslavi se děly věci. Domácí florbalisté sice téměř celé utkání vedli, ale nakonec neustáli drtivý finiš Rytířů, kteří berou první bod po brance Šindlera v čase 59:40. Obě série pokračují druhými zápasy ve čtvrtek.

V prvním semifinále se proti sobě nejprve postavili v pražském derby florbalisté Tatranu a Chodova. Na konci první třetiny se jako první prosadil Kisugite a Tatran větší problémy nepřipustil, byť na konci první třetiny neproměnil nájezd Beneš.

Ve druhé třetině dal tři branky, dvakrát využil přesilovou hru a mířil za první výhrou. Ve třetí části pak přidal další tři góly, až v čase 58:18 se poprvé za Chodov prosadil Skřivánek a korigoval výsledek na 1:6 z pohledu Chodova.

Velké věci se naopak děly před televizními kamerami v Mladé Boleslavi. Domácí florbalisté vedli od osmé minuty zásluhou Besty, ve 25. minutě pak vedli poprvé o tři branky. Vítkovice se ale postupně vrátily do zápasu a v čase 39:58 snižoval na 4:5 z jejich pohledu Zubek.

V další přesilové hře ale Vítkovice inkasovaly díky Punčochářovi a znovu prohrávaly o tři branky, tentokráte 4:7. Rozjely ale velkou stíhačku, ve které se postupně prosadili Fukala, Šindler, Zubek a nakonec v čase 59:40 znovu Šindler.

Vítkovice se tak 20 sekund před koncem základní hrací doby poprvé dostaly do vedení, které již udržely.

„Byli jsme na koni, Boleslav podle střídačky vypadla, že jí to překvapilo. Nechtěli jsme jenom bránit, byť to tak chvíli vypadalo. Rozhodující gól mohl dát soupeř nebo my, dali jsme ho my, také jsme šťastnější,“ řekl ve vysílání České televize Matyáš Šindler. „Za stavu 4:7 jsem si myslel, že už to deset minut před koncem bude proti Boleslavi těžké, ale dnes jsme ukázali morál. Neurvali jsme to ani tak florbalovostí, jako spíše fyzičkou,“ usmál se.

VÝSLEDKY 1. UTKÁNÍ SEMIFINÁLE:

Tatran Střešovice – Florbal Chodov 6:1 (1:0, 3:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 18. Kisugite (Mare. Beneš), 26. T. Hanák (Meliš), 27. Mar. Čermák (J. Boček), 34. Mare. Beneš, 55. Šindelář, 56. Malhocký (Mar. Čermák) – 59. Komárek (J. Bauer). Stav série: 1:0.

Florbal Mladá Boleslav – 1. SC Vítkovice 7:8 (2:0, 3:4, 2:4)
Branky a nahrávky: 8. Besta (Delong), 20. J. Bína (Punčochář), 25. Besta (Punčochář), 27. Zakonov (Tomašík), 32. Tokoš, 43. Sládek (Tomašík), 46. Punčochář (Zakonov) – 27. R. Gattnar (Matejčík), 29. Matejčík (R. Gattnar), 30. Fukala (M. Gattnar), 40. Zubek (L. Hájek), 48. Fukala (Pažák), 55. Šindler (Pažák), 58. Zubek (M. Gattnar), 60. Šindler (R. Gattnar). Stav série: 0:1.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Hugo napsal:

    Vítkovice unofficial dnes nebyly připravené na to, že Vítkovice nejsou Liberec a nestačí jen soupeře přehrát v poli. Chodov asi proti Tatranu nebude mít příliš co nabídnout.

  • hudino napsal:

    Chodov hraje svoje maximum, mladíci sympatický výkon ale pokud Tatranu neonemocní/nezraní se alespoň 5 hráčů, na více než 1 korálek to stačit nebude.

    Včerejší televizák byl asi zábavný, ale na SF moc chyb a malé kvality do obrany. Pokud Boule nedokáže porazit takhle oslabené Vítky.. no, možná naopak, pokud se brzy neuzdraví všichni marodi (Vítovce nepočítám, to je spíš realizák), tak bude čím dál více vidět jak úzký kádr aktuálně mají a Boule bude otáčet.

    • Bruno napsal:

      Já si myslím, že Vítky letos naopak drží to, jak široký kádr mají. Ale souhlas s tím, že k postupu povede snadnější cesta, když se někdo z marodů dá dohromady.

  • Boule napsal:

    Nevím no, mně přijde Bolka do obrany zatím v play off taková dost vlažná, že prostě sází na to, že soupeře prestrili tou svojí našlapanou ofenzivou a Bauer mi taky nepřijde tak jistej v letošní sezóně jako předchozí roky

  • DavidMB napsal:

    Dneska vyrovname…

  • DavidMB napsal:

    1-1 jedeme Bolka jedeme

Napsat komentář

*