Karolínu Suchou čeká série s Endre. Foto: Per Wiklund, perwiklund.se Karolínu Suchou čeká série s Endre. Foto: Per Wiklund, perwiklund.se
28. 3. 2024 Ženský florbal - Zahraničí (0) KOMENTÁŘŮ

LEGIONÁŘKY: Švédská ženská SSL nabídne souboj Jirákové proti Suché, Remešová jde proti Krupnové

 



Už ve čtvrtek začíná play off nejvyšší ženské soutěže ve Švédsku. Z českého pohledu budou nejzajímavější série mezi Endre a Täby a Pixbem s Lundem. Na obou stranách obou sérií totiž bude české zastoupení. Krátce se podíváme také na zbylé dvě zahraniční soutěže.

Už ve čtvrtek startuje play off švédské nejvyšší ženské soutěže. Druhé Pixbo Elišky Krupnové se postaví Lundu Lenky Remešové. Osmý tým základní části podlehl Pixbu ve dvou vzájemných této sezóny 5:7 a 2:4.

Český souboj přinese také série mezi čtvrtým Täby Karolíny Suché a šestým Endre, za které nastupuje Nela Jiráková. V základní části platilo pravidlo domácí tvrze: Täby zvítězilo 6:5, Endre pak 5:4 po nájezdech.

Do play off prošel také Kalmarsund, za který nastupuje Dominika Buczek s Alžbetou Ďuríková a kam míří další dvě hráčky Vítkovic – Michaela Kubečková a nově také Šárka Staňková. Čeká je ale souboj s prvním Thorengruppenem, který na domácí půdě v základní části vyhrál 8:5 a v Kalmaru pak vysoko 13:2.

Po sezóně má naopak Vanessa Rebecca Keprtová, která skončila s Morou na desátém místě, což znamená, že její tým zůstane mezi elitou.

Ve Švýcarsku vše směřuje k finále mezi Zugem a Klotenem-Dietlikonem. Zug české trenérky Natálie Martinákové si ve čtvrtfinále play off poradil 4:0 na zápasy s Red Ants, Kloten-Dietlikon pak vyřadil poměrem 4:1 Laupen.

V semifinále pak již Kloten-Dietlikon stihl dvakrát porazit Zollbrück Kristýny Lechnerové, a to 4:3 a 2:1. První výhru v semifinále nad Churem má na kontě také Zug, který porazil Chur 3:2, vítěznou branku dala Martina Řepková, která vyměnila oba týmy před začátkem této sezóny. Druhé utkání je na programu ve čtvrtek.

Sezóna ve Finsku již skončila SB-Pro, a tedy dvojici Michaela Mechlová – Veronika Kopecká. Jejich tým se po osmém místě v základní části utkal ve čtvrtfinále se druhým TPS a vypadl poměrem 3:0 na zápasy po porážkách 0:8, 1:5 a 2:3.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*