Michal Sládek pomohl Mladé Boleslavi dvěma body ke srovnání série. Foto: Florbal Mladá Boleslav, Český florbal Michal Sládek pomohl Mladé Boleslavi dvěma body ke srovnání série. Foto: Florbal Mladá Boleslav, Český florbal
28. 3. 2024 Superliga (23) KOMENTÁŘŮ

Boleslav vyrovnala sérii s Vítkovicemi, Tatran vede s Chodovem 2:0 na zápasy

 



Dnes nás čekaly druhé zápasy semifinálových sérii Livesport Superligy. V prvním utkání se utkala Boleslav s Vítkovicemi, ve druhém pak Tatran s Chodovem.

Začneme druhým utkáním série mezi Boleslaví a Vítkovicemi. Mladá Boleslav se prosadila jako první, když se trefil Michal Sládek, který se dokázal skvěle uvolnit od mantinelu a poslat domácí do vedení. Pár minut na to Vítkovice vyrovnaly, Boleslav si ale stihla vedení vzít zpět ještě před první přestávkou. Ve druhé části byly úspěšnější Vítkovice, které se v polovině třetiny dostaly do vedení 2:4. Následoval jeden gól na obou stranách a hosté si tak nesli do poslední dvacetiminutovky dvoubrankový náskok. V té domácí dokázali skóre otočit a dostat se do vedení. Vítkovice ovšem chvíli před koncem vyrovnaly na 6:6 z hole Adama Zubka. Zápas tak došel až do prodloužení. Nastaveného času ale nebylo mnoho, jelikož už po 33 vteřinách se prosadil Jiří Besta a Boleslav tak vyrovnala semifinálové skóre na 1:1 na zápasy. Série se tak přesouvá do Ostravy, kde se již v neděli odehraje třetí utkání.

Foto: Florbal Mladá Boleslav, Český florbal

Foto: Florbal Mladá Boleslav, Český florbal

Druhé utkání skýtalo derby mezi Tatranem a Chodovem. Domácí do utkání vstoupili dvěma rychlými brankami, které jim zajistily vedení 2:0 již v páté minutě. Chodov sice brzy na to vyrovnal, Tatran ovšem přidal další dva góly a do druhé třetiny si tak nesl náskok 4:1. Ve druhé třetině padla jediná branka. Prosadil se Tom Ondrušek, který dokázal využít získaný balonek od Mikuláše Komárka během střídání tatranských pětic. V poslední třetině nejprve po čtrnácti vteřinách zvýšil Tatran, od té chvíle ale tlačili hosté. Hra v šesti téměř pět minut ale Chodovu na vyrovnání nestačila a Tatran tak vede v sérii 2:0 na zápasy.

Foto: Tatran Střešovice, Český florbal

Foto: Tatran Střešovice, Český florbal

Výsledky druhých utkání semifinálových sérií Livesport Superligy:

Florbal Mladá Boleslav – 1. SC Vítkovice 7:6 (2:1, 1:4, 3:1 – 1:0) po prodl.
Branky a nahrávky: 8. Sládek (Zoufalý), 18. Vařecha (Delong), 36. Tokoš (Tomašík), 44. Delong (Vařecha), 50. Gašparík (Sládek), 56. Tokoš (Suchánek), 61. Besta (Tokoš) – 11. Pažák (Jankovský), 22. Zubek (Fukala), 28. L. Hájek (Zubek), 30. M. Gattnar (Zubek), 40. M. Gattnar (Zubek), 56. Zubek (Fukala). Stav série: 1:1.

Tatran Střešovice – Florbal Chodov 5:3 (4:1, 0:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 3. Sádlo (A. Kučera), 5. J. Boček (Šindelář), 9. T. Hanák (Mare. Beneš), 12. Havlas (Mare. Beneš), 41. Mare. Beneš (T. Hanák) – 5. Matoušek (Ondrušek), 34. Ondrušek (Komárek), 55. Komárek (Vávra). Stav série: 2:0.


Autor: Pavel Klepetko



KOMENTÁŘE

  • Petr napsal:

    Vítkovice Bolka velmi pěkná série se skvělou diváckou kulisou. Dnes na Tatranu poloprázdno.

  • DavidMB napsal:

    Sakra dulezite vyrovnani na 1-1…

  • trener napsal:

    jak to nazvat – kde by byla bolka nebýt ostravských krajánků…snad to vítky inspiruje ještě k lepšímu florbalu a to ostravské béčko přehraje. bude to velmi, velmi těžké

    • DavidMB napsal:

      Kde by byla fotbalova Sparta a Slavia bez hracu z celeho sveta… uz se proberte!!

    • Bolka napsal:

      Ne, že bych byl jejich fanoušek ale proč se to pořád řeší. Přestupy jsou ve sportu běžná věc. Tatran má ve svém středu taky řadu hráčů odjinud, namátkou Hanák z Budějovic, Boček z Blacků, Šindelář ze Znojma. Vávra s Ondruskem taky nejsou z Chodova a bez nich by si Chodov poslední sezóny ani neuprdl. Prostě Bolka ty možnosti má, tak je využívá. Jestli chceš něco vyhrát tak musíš i investovat, fakt se to nedá hrát jen s odchovanci jak si ve florbalu stále někteří myslí

    • !!! napsal:

      Otázka je, kolik opravdových odchovanců (dejme tomu od starších žáků) běhá ve Vítkovickém dresu … Souček, Palačinský, Gattnarové, Jankovský, Matejčík a zraněný Hubálek. Více než polovina kádru je odjinud. Nehrajme si tady na něco co neni pravda. To, že Vítkovice umí doplnit kádr, je ve, je věc jiná ….

  • Jura napsal:

    Tatran si zajistil vedení 2:0 již v páté minutě. Chodov sice brzy na to vyrovnal, Tatran ovšem přidal další dva góly a do druhé třetiny si tak nesl náskok 4:1.
    Tak teď jsem s matematikou někde.

  • !!! napsal:

    Ještě Adam Zinek, zapomněl jsem ….

  • Chytrolíne napsal:

    Televizní utkání nikdy netáhne do haly, ale k televizi

  • DavidMB napsal:

    1.semifinale MB-Vit se hralo take v tv (pracovni den) od 20,10 h a prislo nejakych 635 divaku…

    • Ich napsal:

      Viděl jste přenos? Vždyť tribuny byli hodně prořídlé…. To číslo určitě nesedí se skutečností.

      • Tonda napsal:

        Budte v klidu pocet divaku schvaluje delegat!

        • Kubajs napsal:

          To je mýlka! Delegát to pouze dokladuje pro případ, že by to někdo rozporoval, což nebude, pže liga chce mit návštěvnost. Počet diváku určuje a zapisuje pořadatel. Bolka tradičně čisla nadsazuje a 1. ČF v Řepích přestřelili tak od 200.

      • CHI napsal:

        Prořídlé tribuny vypadají trochu jinak, třeba ve Vítkovicích. V MB bylo 550 minimálně.

  • DavidMB napsal:

    Nevidel byl jsem na miste… A na miste jsem videl ze dost lidi i stalo…

  • hudino napsal:

    K tématu v komentářích výše.

    Boule ma 3x větší budget na platy hráčů než Vítky, k tomu více jiných možností, kdo by tam nešel.

    I včera nejistý Bauer, nedobrá obrana, ale individuální kvalita stačila na srovnání série.
    Tatran vyhraje asi oba zápasy, Vítek snad jeden, ať je co sledovat.

  • Tonda Hladík napsal:

    Já už to tu někde psal, kdyby měli kluci ve vitkovickem prostředí podmínky ap. jako v bolce zůstanou, je to nekompentetnost vitkovickehoho vedení , podle veřejných zdrojů, Vítkovice a Bolka mají podobný příjem z dotaci jako vitky, čili Bolka děla něco navíc, aby vytvořili podmínky pro hráče.

    • Bruno napsal:

      Požádal bych o ten veřejný zdroj. Zajímavé téma. Ale ono vše je relativní. Nekompetentní vedení Vítek má oba elitní týmy po 14 v řade v semíčku, jak psali na jejich FB. Nesmíme zapomínat, že Vítky z dotací financují dvě plnohodnotné složky (muži, ženy) narozdíl od Bolky a jiných.

      • !!! napsal:

        Tak na rok 2024 dostaly Vítkovice na provoz od města přes 6 miliónů … dohledatelná informace

        • DavidMB napsal:

          Ano dostalu 6 mega mluvil o tom i sef Vitkovic v podcastu…MB dostava mene ale zase nema zenskou slozku klubu. Take je to male mesto a to nema tak velky rozpocet…

Napsat komentář

*