Florbalistky FBC Ostrava srovnaly na 2:2. Foto: FBC Ostrava Florbalistky FBC Ostrava srovnaly na 2:2. Foto: FBC Ostrava
30. 3. 2024 Extraliga žen (6) KOMENTÁŘŮ

Těsné výsledky přinesly srovnání, čtvrté zápasy pro Tatran a FBC Ostrava

 



Při pohledu na výsledky to vypadá, jako by se florbalistky v semifinále ČEZ Extraligy žen inspirovaly spíše fotbalovou Fortuna Ligou, která se rozeběhla po reprezentační přestávce. Obě série jsou vyrovnané na 2:2, když FBC Ostrava porazilo Vítkovice 3:2, Tatran pak dal Chodovu o jednu branku více a zvítězil 4:2.

Oba zápasy se rozhodly ve třetí třetině. Za Tatran otevřela skóre v čase 4:01 Matějková, na další góly se ale muselo čekat do třetí třetiny. V ní se nejprve prosadila Krýslová, následně přidala dva zásahy Stůjová a Chodov už mohl jen korigovat: prosadila se Naava a vlastní branku dala Želízková.

V Ostravě se hrálo druhé derby na ČPP Aréně a do vedení šly jako první domácí hráčky zásluhou důrazu Rybičkové. Důraz měla také Kabelková, která při rychlé kombinaci vyrovnala, vedení ale vzápětí vrátila domácím Kotzurová z trestného střílení. Vítkovicím se znovu povedlo vyrovnat díky Seevaldové, která ukázala, že série se bude rozhodovat v předbrankovém prostoru, ale poslední slovo měla Vrlíková, která využila odrazu od bránící hráčky a určila skóre zápasu na 3:2.

PSN Tatran Střešovice – FAT PIPE FLORBAL CHODOV 4:2
branky: 5. Bára Matějková, 43. Lucie Krýslová, 50. Karolína Stůjová, 54. Karolína Stůjová – 59. Mirva Naava, 60. Lucie Želízková; rozhodčí: Michal Reczai – Tadeáš Sidenberg; vyloučení: 1:1; využití: 0:0; diváků: 135; zásahy brankářů: Monika Šolleová 25 – Jana Christianová 9; po třetinách: 1:0, 0:0, 3:2

FBC ČPP Bystroň Group Ostrava – 1. SC TEMPISH Vítkovice 3:2
branky: 9. Veronika Rybičková, 24. Denisa Kotzurová, 57. Markéta Vrlíková – 23. Jessica Kabelková, 47. Sára Seevaldová; rozhodčí: Tomáš Fuciman – Pavel Urbánek; vyloučení: 4:3; využití: 0:0; diváků: 390; zásahy brankářů: Veronika Tomšová 13 – Viktorie Karasová 14; po třetinách: 1:0, 1:1, 1:1


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Tak napsal:

    Tatran hrál skvěle takticky s nejlepší brankářkou soutěže v brance. Holt Christi už není co bývala. Spousta lacinějších gólů v zápasech s Bohemkou, no a s Tatranem taky zrovna nezáří. Navíc poměrně čitelná hra Chodova, kdy při nepříznivém stavu se snaží nahazovat balonky od půlky před bránu a doufat, že tam něco dorazí na Tatran neplatí. V této sérii, i v sérii s Olomoucí předvádí Střešovice skvělé blokování střel. Uvidíme, co trenéři Chodova vymyslí na kompaktní výkon Tatranu. Je vidět, že mládí v obou týmech je dominantním prvkem. Baldy a Linda víceméně lídryně po celou sezónu a Šoleová zatím výrazně lepší Christiánové. Všimne si toho kouč reprezentace při stavbě týmu na MS v Česku, nebo dá přednost zkušenosti ? No, ještě je na takové úvahy asi čas, ale pokud to bude podobné i v další sezóně…, není čas začít stavět více na mládí už v přípravných zápasech (a ne jen na hráčkách Chodova) ? Každopádně ani jedna série ještě není rozhodnuta. Letošní play-off má konečně správný náboj a ne nudné výsledky 4:0 na zápasy. A to mě konečně baví. Jen škoda, že slibovaná propagace ženského florbalu na SPORTY TV je utlačena Superlihou a vedením Českého florbalu do pozadí. Ale pokud tam budou sedět diletanti ignorující ženský sport, tak to tak bude stále. Prsení se ženskými výsdleky na mezinárodní úrovni jim ale jde skvěle….

  • Jakub napsal:

    Tak jsem se byl podivat na 6.zapas, jako golmanka neni spatna ale nejlepsi…ouu opatrne s takovym hodnocenim…takovych je v soutezi spoustu….

    • Tak napsal:

      Po jednom zápase máš result? Zřejmě borec na úrovni. Tak si pusť zpětně všechny zápasy Tatranu a pak zkus napsat lepší, objektivnejsi komentář….

      • Jakub napsal:

        No napsal jsem ze neni spatna , nejak jsem nehodnotil jen napsal ze takovych je v soutezi spousta. Hodnoceni si napsal ty mimichodem videl jsem spousta zapasu kde chytala a take spoustu opakujicuch se chyb, z toho duvodu ji nevychvaluji do nebes jako ty. Z meho pohledu je mlada a musi ziskat vic zkusennosti, hlavne se vic sklidnit ale to je muj nazor. Pak snad muze byt. Zajimave ze s Christi s tebou naprosto souhlasim ale to si myslim uz dlouho.

  • tomas napsal:

    …. ja te videl i na 1. 2. i 5. zapase … zajimave , ze hodnotis
    az dnes po vyhre ty rozumbrado 😂😂

Napsat komentář

*