Vítkovický útočník Rostislav Gattnar (13) rozhodl čtvrté utkání s Boleslaví gólem v prodloužení. Foto: 1. SC Vítkovice Vítkovický útočník Rostislav Gattnar (13) rozhodl čtvrté utkání s Boleslaví gólem v prodloužení. Foto: 1. SC Vítkovice
1. 4. 2024 Superliga (43) KOMENTÁŘŮ

Hattrick Rostislava Gattnara vynesl Vítkovicím srovnání série, Tatran dělí jedna výhra od superfinále

 



Velikonoce byly nabité florbalem. A diváci se v zápasech semifinále Livesport Superligy rozhodně nenudili. Mezi Vítkovicemi a Mladou Boleslaví je zatím srovnáno 2:2. Boleslavští ve třetím utkání triumfovali 6:3, o den později však promarnili dvougólový náskok a padli v prodloužení. Také druhá série nabídla dvě zajímavá střetnutí. Chodov si dobrým výkonem a výhrou 7:4 vynutil pátý zápas. V něm bude odvracet vyřazení, protože čtvrté utkání doma prohrál 3:7.

Boleslav měla ve třetím semifinále skvělý vstup do zápasu a po první části vedla 3:0. Vítkovičtí se ještě dokázali vrátit zpátky do zápasu. Na konci 50. minuty snížil na rozdíl jedné trefy Rostislav Gattnar. Domácí pak poměrně brzo sáhli ke hře bez brankáře a dvakrát inkasovali. Boleslav tak stvrdila své vítězství a ujala se vedení v sérii.

Také na velikonoční pondělí měli svěřenci Joonase Naavy utkání dobře rozehrané. Po první dvacetiminutovce vedli 3:1 a ještě v průběhu druhé části to chvíli bylo 4:2. Jenže Vítkovice dokázaly srovnat a pak zareagovaly i na vedoucí svého bývalého hráče Adama Delonga. Vyrovnání zajistil sedm minut před koncem Adam Zubek.

V prodloužení se hrála otevřená partie se šťastným koncem pro Ostravany. Rostislav Gattnar skóroval po pěkné přihrávce Michala Pažáka, zkompletoval hattrick a srovnal stav série na 2:2. Pátý zápas se odehraje ve středu od 18 hodin v Mladé Boleslavi.

Foto: Jonáš Moj, Florbal Vítkovice

Foto: Jonáš Moj, Florbal Vítkovice

Chodovu vyšel třetí duel semifinálové série s Tatranem na výbornou. Skvěle zachytal gólman Karel Hodík, parádní výkon předvedla elitní chodovská formace, jmenovitě pak obránce Marek Matoušek, který vsítil dvě branky, a matador Tom Ondrušek, jenž se na výhře svého celku podílel třemi nápaditými asistencemi. Dva góly přidal kanonýr Marek Vávra. Chodov až na výjimky ubránil nejnebezpečnější střešovickou formaci v čele s Markem Benešem a zaslouženě vyhrál 7:4.

Hegemon aktuální sezony Tatran ovšem o den později nepřipustil další zaváhání, byť Chodov dokázal ve třetím dějství kousat. Střešovičtí vsítili od 22. do 41. minuty pět branek za sebou a zadělali na výhru. Celek z Jižního Města díky třem slepeným brankám snížil, ovšem hráči Tatranu si výhru vzít nenechali. Vyhráli 7:3 a ve středu mohou na domácí půdě oslavit postup do superfinále. V opačném případě by se série ještě jednou vrátila na Jižní Město.

Foto: Matěj Pašek, Florbal Chodov

Foto: Matěj Pašek, Florbal Chodov

Vyrovnáno je po dvou zápasech 2. kola play down. Pardubice nejprve promarnily vedení 3:1, když se z čistého hattricku mohl radovat útočník Butchis Jan Waldhauser. Jeho třetí trefa přišla v prodloužení, a tak Pražané na úvod souboje o baráž vyhráli 4:3. V odvetě hráči Butchis od začátku tahali za kratší konec a nakonec prohráli 5:9. Čtyřmi góly se prezentoval pardubický Milan Bína. Třetí střetnutí je na programu v sobotu.

Foto: Vladimír Hodač, Butchis

Foto: Vladimír Hodač, Butchis

Výsledky semifinále play off Livesport Superligy:

Florbal Chodov –  Tatran Střešovice 7:4 (2:1, 2:2, 3:1)
Branky a nahrávky: 5. Sýkora (Ondrušek), 20. Matoušek (Ondrušek), 22. Vávra (Komárek), 26. Matoušek (Sýkora), 49. Komárek (Ondrušek), 55. V. Klápa (M. Šmíd), 58. Vávra (Hodík) – 7. -Kolísko (Šindelář), 31. T. Hanák (J. Boček), 37. Kisugite (T. Hanák), 60. J. Boček (Meliš). Stav série: 1:2.

1. SC Vítkovice – Florbal Mladá Boleslav 3:6 (0:3, 2:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 22. Zubek (M. Gattnar), 39. Matejčík (Šindler), 50. R. Gattnar (Matejčík) – 9. Sládek (Gašparík), 14. D. Beneš (Besta), 14. Sládek (J. Bína), 29. Delong (Vařecha), 58. Tokoš, 58. Zoufalý (Delong). Stav série: 1:2.

Florbal Chodov – Tatran Střešovice 3:7 (0:0, 0:4, 3:3)
Branky a nahrávky: 44. Votava (Tichý), 48. Vávra (Komárek), 52. Vávra (Ondrušek) – 22. Mare. Beneš (Meliš), 28. Havlas (Mare. Beneš), 31. Mare. Beneš (Kreysa), 32. J. Boček (Šimek), 41. Kisugite, 58. Havlas (Mare. Beneš), 60. Mare. Beneš (Kisugite). Stav série: 1:3.

1. SC Vítkovice – Florbal Mladá Boleslav 6:5 (1:3, 2:1, 2:1 – 1:0) po prodl.
Branky a nahrávky: 3. R. Gattnar (Pažák), 28. Fukala (Pažák), 32. Fukala (Zubek), 51. R. Gattnar (Šindler), 53. Zubek (Jankovský), 68. R. Gattnar (Pažák) – 1. Tokoš (Tomašík), 2. D. Beneš (Besta), 19. Vařecha (Sládek), 32. Delong (Suchánek), 52. Delong (Vařecha). Stav série: 2:2.

Výsledky 2. kola play down Livesport Superligy:

Butchis – Sokoli Pardubice 4:3 (0:1, 0:1, 3:1 – 1:0) po prodl.
Branky a nahrávky: 47. Papež (J. Černý), 54. Waldhauser (Papež), 58. Waldhauser (J. Černý), 69. Waldhauser – 18. Pakosta (Prix), 22. Savický (Křinka), 53. Křinka (TS). Stav série: 1:0.

Butchis – Sokoli Pardubice 5:9 (1:2, 1:2, 3:5)
Branky a nahrávky: 7. M. Petráň (Václavík), 35. J. Černý (Pavlíček), 44. Novák (J. Černý), 49. Veleba (M. Petráň), 57. Veleba (Papež) – 4. M. Bína, 16. M. Bína (Škoda), 31. M. Bína (Škoda), 33. Žáček, 44. Polis (Pakosta), 47. Drba, 53. Savický (Křinka), 55. Křinka (Žáček), 60. M. Bína (TS). Stav série: 1:1.


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

  • Pohar cisteho vina napsal:

    Boleslav-Vitkovice asi nejlepsi serie za posledni roky. Vcera i pres dotazeni Vitkovic, dominovala Boleslav a dnes od druhe tretiny prebrali oteze domaci. Nutno zminit, ze po vcerejsim vykonu Kacera s Vasickem (nechapu, proc je nekdo porad necha piskat extraligu) dnes nabidli Cizek s Lastovickou nejlepsi „metr“ v cele serii a pozitivne ovlivnili utkani.

    PS: zajimavosti je, kolik byvalych Vitkovich hraje v dresu Bolky, ale domaci fanousci jsou s tim relativne v pohode az na Delonga, ktereho dokonce vypiskali. Ikdyz kdo ty zapasy videl, tak se tomu asi divit nebude.

    • flrbl napsal:

      A proč ho teda vypískali? Nekoukal jsem na celý zápas

      • dejdar napsal:

        nejspíš frustrace ze vstřelených branek, což po vítězství domácích nechápu,
        anebo reakce na to že zatleskal vulgárním gestům VIP fanoušků vítkovic,
        vděk fanouška je velice vrtkavý 🙂
        odměna za 9 sezon ve vítkách…

        • dejdar napsal:

          ale jinak oba zápasy ve vysokém tempu, nasazení obou manšaftů tak jak má v play-off být, nádherná kulisa.

          takových zápasů více…

        • MB napsal:

          A že nikomu nevadí chování Bestiče ?? Proč asi v rozhovorech se neotírá o Vitky a chová se normálně ale Delong přeceněnovaný hráč provokuje a to se nelíbí

        • Karel napsal:

          No holt co se da delat kdyz taky fanousci Vitkovic jsou dementi…

          • ThomasM napsal:

            Pardon, jsem fanoušek Vítkovic a za dementa se nepovažuji. Nevím jak gesta z kotle, ale já slyšel maximálně tískot na konci. Řekl bych, že Delong taky není svatoušek. Už jsem viděl i v jiných sportech, že góly proti bývalému klubu se neslaví… Nebo jeho chování po jeho faulu, po kterém byl nájezd. Viděl jste ten zápas vůbec?

          • Karel napsal:

            Ano videl jsem ho 2x a ze je vetsina Vit fandu dedementu to tak bohuzel je…Sprosti dementi!!!

          • ThomasM napsal:

            Pokud vím, byl jsem v neděli a pondělí na Dubině osobně, tak šlo o gesta z kotle a ten vzhledem k velikosti tribuny je tak zhruba pětina diváků, takže to Vaše vyjádření o většině kulhá na obě nohy. Jak už psal jiný komentující, s Bestičem žádný problém nebyl. Podle mne si Adam taky mohl některé věci odpustit… Toť můj názor, já mu na konci zatleskal, když ho vyhlásili hráčem zápasu za Bolku.

          • Karel napsal:

            Taky jsem nemluvil pouze o kotli…

          • ThomasM napsal:

            Tak to nevím, seděl jsem vedle fanoušků Bolky a atmosféru si pochvalovali…

          • Čeněk napsal:

            Hlavne jde o VIP Vitkovicke taky fanousky a jejich vulgarni nadavky!!!

          • ThomasM napsal:

            Tak VIPka nad jednou z branek má tak 20-30 míst, označovat na základě toho dalších 600-700 lidí jako dementy mi přijde tedy dementní… Jinak závidím všem komentujícím sluch, měl jsem vpravo fans Bolky a kolem vítkovičáky a rozumět moc v tom rachotu nebylo. A jak už jsem psal, ze strany fans Bolky jsem neslyšel nějaká negativa na atmosféru.

          • Karel napsal:

            To asi proto budes nejvetsi demnt…meles a lzes a jeste jsi hluchej…

          • ThomasM napsal:

            Někdy komentář vypovídá více o komentujícím než o komentovaném a je to i tento případ…

          • Karel napsal:

            Vitkovickej demente bez blekotat jinam spino

          • ThomasM napsal:

            Z mé strany končím tuto debatu a doporučuji změnit lékaře, evidentně neodvádí dobrou práci…

          • Karel napsal:

            Vem si prasek spino Vitkovicka…

          • Dobrý den,

            respektujte prosím pravidla slušné diskuse. Bez ohledu na to, jestli jste fanouškem Vítkovic, Mladé Boleslavi anebo například Pardubic.

            Rozhodně by nemělo být cílem se navzájem označovat za „špíny“ anebo „dementy“

            Děkujeme.

            Bc. Michal Dannhofer / Florbal.cz

          • Veltšmíd napsal:

            Pokud budeš v pátek na Dubině tak to můžeme probrat !! Veltšmíd Tomáš kdyby si mne nemohl najít tak se někoho zeptej oni ti rádi poradí kde mne najdeš !!

          • DavidMB napsal:

            Ptal se te nekdo nulo…

          • Tonda napsal:

            Čekám tě Vetšmide za hodinu v kotli MB…Pařadatelé ti poradí.

          • treoter napsal:

            no tak to je mazec, ještě Veltšmíd se bude ozývat, to už je fakt moc. Raději se pane podívejte jaké urážky na adresu Boleslavi lajkujete na sociálních sítích a pak pište něco o slušnosti. Ostuda Vítkovic

          • DavidMB napsal:

            Veltsmide doufam ze ti preplacenej Jelinek vysvetlil na 3. zapase jaky ma supr zivot…Ne jako u vas za tu almuznu smesnou!! Divim se ze dokazal sedet vedle takove socky!

          • Otakar napsal:

            David MB.
            Přijde mi ubohé, že podle toho, kdo kolik má peněz usuzujete jak super má dotyčný život. Musíte být ale pěkně povrchní ….. můžete si doplnit co.

  • Jerec napsal:

    Dobře, že Vítky srovnaly, série bude ještě zajímavá. Boleslav celkově působí o něco silnější, ale maje v paměti její příšerný antiflorbal v Superfinále dva roky zpět, raději bych postup Vítkovic, u kterých má člověk alespoň jakous takous jistotu, že nebudou jen parkovat autobus a tahat čas, ale taky hrát dopředu.
    Tatran je po dnešku jasný. Ale tak našláple jako vloni na mě teda nepůsobí.

    • Kharecek Jerecek napsal:

      Bolka nejvíc gólů v lize, celou sezónu aktivní hra a ty tu meleš o antiflorbalu a autobusu z minulých let 😀

  • Apoštol napsal:

    Ikonické velikonoční zmrtvýchvstání Vítkovic aneb jak utéct hrobníkovi z lopaty a udělat z heroického Goliáše zaskočeného trpaslíka…

  • flrbl napsal:

    Naopak série Tatran – Chodov docela nuda. Třetí zápas totálně odchozenej od Beneše, to se prostě přece v semifinále ligy nemůže stávat, kde je pak ta atraktivita, když na nejdůležitější sérii se takhle vyfláknou. To že jim to nevadí a když zapnou na 100% tak je porazí je druhá věc, ale na 100% by měli hrát v playoff furt. Trochu doufám že se jim to vymstí a ten titul pujde jinam

    • Vaclav napsal:

      To máte takovou neúctu k Chodovu, že si myslíte, že Tatran luskne prstem a všechno vyhraje bez problému? Nevím co by jste po Tatranu chtěl. Tenhle rok vyhráli co mohli, mají ze všech suverénně nejvíc těžkých zápasů sebou a vy máte ještě problém, když prohrají jednou na půdě Chodova? Opravdu to nejsou bezchybní roboti. Ale chápu, úspěch se zde neodpouští.

      • hudino napsal:

        Vždyť i sami hráči Tatranu veděli, že ve třetím zápase „nebyli“.

        • Tatran napsal:

          Jasně že nebyli, i Fríďa to říkal po zápase, ale to fakt nemohou mít slabší zápas a říct kvůli tomu že doufá že titul půjde jinam

    • KArel napsal:

      Nezlobte se na mě ale to je komentář idiota. Odchozený zápas 😀 Já bych byl zvědav na váš výkon se statistikami jaké mají tatran a konkrétně beneš. Říct, že všechny zápasy mají odehrát na 100% je tedy vrchol vašeho komentáře. Tak snad to byla jen velikonoční horečka a nemluvíte takto nesmyslně furt.

      • Flrbl napsal:

        Co je na tom za vrchol, že ma odehrat semifinale ligy na 100%. Mě jako fanouška se nebaví koukat na odchozenej zapas. Jaky by byl muj vykon je zcela irelevantni, to je spis idiotsky komentar a argumentacni faul. Ale kdybych byl v semifinale ligy tak ho urcite odjezdim naplno.

        • adflbrl napsal:

          Tak třeba to v daný den za daných okolností 100% bylo 🙂 ne každý den vypadá vynaložení všech sil dle možností stejně.

          • Flrbl napsal:

            Ale jo, i to je možný. Přece jen, jak už tu někdo psal, stroje to nejsou.

        • Karel napsal:

          Vždyt se na to nekoukej, kdo tě nutí, když tě to tak nebaví. Nebo kup tatran a měj tam jen pro tvé oko lahodivé hráče ne? ty faule

  • hudino napsal:

    Vitky znovu dostali na TOP úroveň v Česku dalších 5 hráčů, to umí zatím jen oni a v posledních letech Tatran. Bolce funguje stále výborně třetí lajna, zbytek by dle jmen mě dominovat, ale neděje se tak.

  • MB napsal:

    Dobře napsáno , mají florbalovější jména ale není to vidět ještě bych vypíchl hru Tokoše takto se hraje play off nepříjemný golfový

    • florbal napsal:

      Souhlas. Oproti lonsku, kdy vše přihrával a pořád se válel se na něj letos docela dobře dívá

    • ADALBERT napsal:

      Souhlas. A ještě bych obráceně vypíchnul Šebka, který je tam uplně zbytečný, pomalý, ztrácí míčky, neprosazuje se. V lajně hrajou jen Tomašík se Suchánkem, v koncovce super Tokoš, v obraně super Zakonov a pak nic. Kdyby byl zdravý Natov, tak bude hrát snad místo Šebka a ne místo Vařechy.

      • Mates napsal:

        Tokoš zatím největší překvapení, takto se hraje semifinále. A souhlasilm s ADALBERTEM, šebek je tam úplně zbytečně

Napsat komentář

*